Άλλαξε χέρια το ξενοδοχείο Oscar στον σταθμό Λαρίσης | Ποιος είναι ο αγοραστής

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ο ουγγρικός όμιλος real estate Indotek, απέκτησε το ξενοδοχείο Oscar στην Αθήνα στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στον ουγγρικό και ευρωπαϊκό Τύπο. Το ξενοδοχείο είχε περάσει λόγω χρεών στην Εθνική Τράπεζα η οποία στον πλειστηριασμό είχε θέσει τιμή 5,5 εκατ. €.

Το Oscar Hotel Athens είναι το πρώτο ακίνητο του Ομίλου Indotek στην Ελλάδα, επεκτείνοντας με τον τρόπο αυτό, το διεθνές του χαρτοφυλάκιο ακινήτων κατά περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά μέτρα. Στόχος της εταιρείας είναι να επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι κλειστό, το συντομότερο δυνατό μετά από πλήρη ανακαίνιση. Με την εξαγορά, ο Όμιλος Indotek θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στη διεθνή αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανέφερε η εταιρεία.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την αρχαία Αγορά της Αθήνας και το κέντρο της πόλης. Το ξενοδοχείο 3 Αστέρων (3*) OSCAR, είναι δυναμικότητας 207 κλινών (124 δωματίων), κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο αποτελείται από 3 υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 6 ορόφους και δώμα. Στο δώμα περιλαμβάνεται και πισίνα του ξενοδοχείου, ενώ στους πάνω ορόφους υπάρχουν και δωμάτια με μπαλκόνια. Σύμφωνα με την τελευταία άδεια λειτουργίας του ξενοδοχείου από τον ΕΟΤ, υπάρχουν 41 μονόκλινα, 81 δίκλινα και 2 διαμερίσματα. Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη μπαρ, εστιατόριο και αίθουσες συνεδριάσεων και συνεδρίων.

«Ο Όμιλος Indotek είναι επί του παρόντος ένας επιτυχημένος επενδυτής και διαχειριστής ακινήτων σε χώρες. Η διεθνής μας επιτυχία και η επιτυχημένη στρατηγική επέκτασής μας βασίζονται σε δεκαετίες εμπειρίας στα ακίνητα και στην σύγχρονη τεχνογνωσία. Χάρη στην τρέχουσα συναλλαγή, έχουμε ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία μας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παρακολουθούμε την Ελλάδα εδώ και καιρό, καθώς ο τουρισμός της προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες. Ο Όμιλος Indotek έχει σημαντική εμπειρία στην ξενοδοχειακή αγορά μέσω της ανακαίνισης και της επιτυχημένης λειτουργίας πολλών εγχώριων ξενοδοχείων, την οποία θα αξιοποιήσουμε και κατά την ανακαίνιση του Oscar Hotel Athens», δηλώνει ο Marcell Pintyőke, επικεφαλής Μάρκετινγκ του Ομίλου Indotek, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Όμιλος Indotek δημιουργήθηκε πριν από μία εικοσαετία, και σήμερα είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς διαχειριστές επενδύσεων ακινήτων στην ουγγρική αγορά. Διαθέτει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 1,7 εκατ. τ.μ. με 30 κτήρια γραφείων, 100 βιομηχανικές κτήρια και κέντρα logistics. Παράλληλα έχει εισέλθει και στην αγορά των εμπορικών κέντρων όπου διαθέτει 20 στην Ουγγαρία με πάνω από 3.500 ενοικιαστές.

Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία: εξαγόρασε το ξενοδοχείο Gellért στη Βουδαπέστη και αγόρασε επίσης ολόκληρο το σερβικό χαρτοφυλάκιο γραφείων του Globe Trade Center (GTC) με έδρα την Πολωνία για 267,6 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, απέκτησε μερίδιο στην Appennin Plc. το 2020.

Το 2014 αποτέλεσε σημείο καμπής για το ξενοδοχείο OSCAR και την ιδιοκτησία του (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΡΑΖΙΤΙΚΟΣ ΑΕ), καθώς τότε έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του Ευάγγελος Μπραζιτίκος, ενώ ξεκίνησαν και τα προβλήματα με πλειστηριασμούς ακινήτων των τραπεζών για δανειακά χρέη. Oscar

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *