retsos

Άμεσα μέτρα -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ζητούν οι φορείς του Τουρισμού|Ανεβαίνουν οι τόνοι|Δηλώσεις Ρέτσου και Τάσιου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Για την λήψη άμεσων μέτρων για τις επιχειρήσεις του Τουρισμού, ξενοδοχειακές και άλλες, πιέζουν οι φορείς του Τουρισμού, καθώς η πτώχευση του Thomas Cook, έχει οδηγήσει σε ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία πολλές επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εξαίρεσης από απόδοση του φόρου διαμονής στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες από την αιφνίδια πτώχευση του συγκεκριμένου τουριστικού πράκτορα, για διάστημα 17 ημερών (!!!), από 23 Σεπτεμβρίου, έως 10 Οκτωβρίου…

Και κατά τα λοιπά, παραπέμπει στο αόριστο μέλλον, αναφέροντας στην ανακοίνωση ότι “Το επόμενο διάστημα, το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και άλλους αρμόδιους φορείς, όταν υπάρξει πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων, θα προβεί σε νέες πρωτοβουλίες”.

Σε δήλωσή του με αφορμή την πτώχευση του Thomas Cook Γερμανίας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος τονίζει: “Λυπάμαι που η αρχική μας εκτίμηση επιβεβαιώνεται. Η αίτηση πτώχευσης του Γερμανικού βραχίονα του Thomas Cook αποδεικνύει ότι το πρόβλημα για τον τουρισμό είναι συστημικό. Απαιτείται ψυχραιμία από τους επαγγελματίες του χώρου και επιτέλους άμεσα μέτρα στήριξης της Πολιτείας”. Αναφερόμενος στο μέγεθος των επιπτώσεων, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ είχε αναφέρει: “Καταθέσαμε δέσμη άμεσων μέτρων προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των επιπτώσεων της πτώχευσης του Thomas Cook για τις επιχειρήσεις & τους πελάτες τους. Το γεγονός αυτό για τον Ελληνικό τουρισμό είναι κατ’ αναλογία ίδιου μεγέθους με τη χρεωκοπία της Lheman”.

Ενδεικτικό της “κλιμάκωσης” των δηλώσεων, που καταδεικνύει την ανησυχία από τηυν απραξία της κυβέρνησης, είναι το γεγονός ότι στις 23 Σεπτεμβρίου, ο κ. Ρέτσος, είχε δηλώσει: “Η πτώχευση της Thomas Cook αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξη που απαιτεί γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Είμαστε σε συνεργασία με την Πολιτεία για την άμβλυνση των επιπτώσεων. Ο ελληνικός τουρισμός έχει το βάθος και την ποιότητα για να ανταπεξέλθει και σε αυτή τη δυσκολία”.

Η ΠΟΞ

Και ο πρόεδρος όμως της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, σε ανάρτησή του χθες στα κοινωνικά δίκτυα, ανέφερε: “ΕΡΤ3. Σε 10 λεπτα κουβέντα για thomas cook και τα μέτρα της κυβέρνησης που ακόμη περιμενουμε!!!!”, έχοντας προηγούμενως τονίσει με νόημα ότι “…Είναι δύσκολο να καταλάβω ….πως γίνεται η κυβέρνησή μας…να περιμένει να λάβει μέτρα , αφου δει πρώτα τι θα κάνει η Ισπανία!! Όσο για το φόρο διαμονής… επέλεξαν να μας απαλλάξουν απο την είσπραξη υπέρ του κράτους!! ΥΠΟΜΟΝΗ…ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ!! ΝΑ προσευχηθούνε να μην χρεωκοπήσουν στη Γερμανία!! Εμείς από μέρες ανάψαμε το κερί!!!”.

pox
Ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος

MERIANOSΑπό την πλευρά του το μέλος του ΔΣ της ΠΟΞ και του ΞΕΕ και ξενοδόχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Μέριανος έγραψε: “Τώρα ας πάμε στην κυβέρνηση ! Καμία προτεραιότητα ο τουρισμός για ακόμη μια φορά από χτες διανέμεται σε όλα τα εγχώρια ΜΜΕ ότι μέτρο στήριξης ειναι η αναβολή είσπραξης του φόρου διαμονής !!! Δεν ντρέπεται κανείς πια σε αυτή τη χώρα !! Ποσό αυτόεξευτιλισμό πια !!! Ο εγκληματικός φόρος διαμονής επιβαρύνει τον διαμένοντα κατα την παραμονή του και αποδίδεται από αυτόν κατά την αναχώρηση του !  Ποιο φόρο χαρίζουν; Τον βεβαιωμένο ανείσπρακτο !!!
Δηλαδή μας δούλευαν οι άλλοι ήρθαν και οι επόμενοι !
Ο ελληνικός τουρισμός είναι οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία ! Και σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις !!! Αν δεν στηρίξει το κράτος με αποφάσεις γενναίες αυτή τη δύσκολη κατάσταση δεν θα υπάρξει Ανάταση για τα επόμενα πενήντα χρόνια ! Ξυπνήστε”.

Τέλος, ο επίσης συνδικαλιστής Μηνάς Χατζημιχαήλ από την Κω, δήλωσε: “Αν η κυβέρνηση που έχει σημαία της την επιχειρηματικότητα δεν δράσει άμεσα για να ανακουφίσει τουλάχιστον τις 28 επιχειρήσεις που είχαν αποκλειστική συνεργασία με την Thomas Cook άρα μηδέν εισόδημα από οπουδήποτε αλλού, τότε πραγματικά θα κάνει ένα τεράστιο λάθος που θα της γυρίσει μπούμερανγκ πολύ σύντομα!!!
Αυτές οι επιχειρήσεις δεν ζητούν ελεημοσύνη, ζητούν το αυτονόητο, να μην πληρώσουν κάτι για το οποίο δεν εισέπραξαν τίποτα!!!
Δεν ζητούν να αποζημιωθούν από την κυβέρνηση, απλά ζητούν να μην τις σπρώξει στον γκρεμό, για να επιβιώσουν μέχρι την επόμενη σαιζόν και το κυριότερο, να μπορέσουν να πληρώσουν το προσωπικό τους!!!
Οι υπουργοί προσπαθούν να υπολογίσουν πόσα θα χάσει το κράτος αν λάβουν αυτά τα μέτρα ανακούφισης….
Κάνουν λάθος γιατί αυτά που υπολογίζουν δεν θα τα εισπράξουν, αφού οι επιχειρήσεις δεν έχουν να τα πληρώσουν. Έτσι με μαθηματική ακρίβεια θα τις ρίξουν στον γκρεμό χωρίς κανένα κέρδος για το κράτος!!!
“.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *