setke

Ανακοίνωση “φωτιά” έξι Ομοσπονδιών Καταλυμάτων κατά της ΣΕΤΚΕ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Αμείωτη συνεχίζεται η ένταση στον “πόλεμο” μεταξύ των έξι ομοσπονδιών τουριστικών καταλυμάτων και της ΣΕΤΚΕ, μετά την ετήσια γενική συνέλευση και τις εκλογές που έγιναν και σημαδεύτηκαν από την αποχώρηση των ομοσπονδιών αυτών.

Μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδίας “Αριστοτέλης” και την ανταπάντηση της ΣΕΤΚΕ, σήμερα οι έξι ομοσπονδίες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητούν τον διορισμό διοίκησης από δικαστήριο.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Είναι αλήθεια ότι καμία εντύπωση δεν μας προκάλεσε ο «χείμαρρος» ασαφειών, ανακριβειών, αντιφάσεων και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που κυκλοφόρησε η απερχόμενη διοίκηση της ΣΕΤΚΕ στα τουριστικά μέσα ενημέρωσης, με τον ευρηματικό τίτλο «πρωταπριλιάτικο αστείο οι καταγγελίες» (που δείχνει και την σοβαρότητα του περιεχομένου του).

Μεταξύ άλλων, κατηγορεί εμάς, που…. ΔΕΝ μετείχαμε στην στενή διοίκηση ως,  συνωμότες,  λασπολόγους,  άνομους,  αδιαφανείς,  παρεμβατικούς και άλλα καταγέλαστα, που αν τα παίρναμε στα σοβαρά, αυτά και τον εμπνευστή τους, θα είχαμε ήδη περάσει την πόρτα των δικαστηρίων.

Κατηγορούμε, λέει ο απερχόμενος Πρόεδρος με το άγνωστο μέλλον, την απελθούσα διοίκηση για ερασιτεχνισμό. Ε ναι, αυτό το αποδεχόμαστε!

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος ένα Πρόεδρο που μιλούσε μόνο στους χειροκροτητές του, που πρόσβαλε επανειλημμένα τους συναδέλφους όταν δεν του άρεσαν, που υποβάθμιζε συστηματικά το Συμβούλιό του, που έπαιρνε αποφάσεις δια περιφοράς για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, που παρουσίασε στον απολογισμό το ασήμαντο έργο του ως την άλωση της Τροίας, που ανάλωσε το συνδικαλιστικό και χρηματικό κεφάλαιο του κοινού μας σπιτιού σε αβέβαιες, αμφιλεγόμενες και μη ρεαλιστικές δράσεις του, ως «μεγαλοφυείς» ιδέες αμελητέας όμως αποτελεσματικότητας και απήχησης.

Ισχυρίζεται ο κ. Τοκούζης ότι έχει το δικαίωμα από το καταστατικό της ΣΕΤΚΕ να αποβάλλει μία ομοσπονδία επειδή –λέει- δεν εναρμόνισε το καταστατικό της με τις δικές του, εκτός τόπου και χρόνου, εμπνεύσεις. Και οι αντιπρόσωποι των ομοσπονδιών τι είναι;

Άβουλα όργανα; Και η δημοκρατία; Το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη; H συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία;

Η πρόβλεψη του άρθρου 7 του καταστατικού της ΣΕΤΚΕ ότι οι ομοσπονδίες μέλη διατηρούν την ανεξαρτησία και την αυτοτέλειά τους;

Τι κάνουν όλα αυτά; Πάνε περίπατο στη Ρόδο;

Απαγόρευσε ο κ. Τοκούζης την παρουσία στον απολογισμό των συναδέλφων Θεριανού και Κουκουράκη, ισχυριζόμενος, στο ίδιο πάντα γνωστό στυλ, ότι δήθεν κινδύνευαν οι εκλογές.  Μα την πρώτη μέρα δεν έγιναν εκλογές, ο απολογισμός της διοίκησης εγκρίθηκε!

Οι συνάδελφοι Θεριανός και Κουκουράκης δεν ήταν εν ενεργεία μέλη της απερχόμενης διοίκησης; Δεν έπρεπε να απολογηθούν στο σώμα;

Να απολογηθούν όμως, έπρεπε – και ο κ. Τοκούζης τους στέρησε ένα καταστατικό τους δικαίωμα στο γνωστό του αλαζονικό ύφος «αυτό που λέω εγώ θα γίνει!».

Παρέβη το άρθρο 19 του…. καταστατικού και αποφάσισε με τον αγαπημένο του τρόπο, δηλαδή δια περιφοράς, να δεχτεί νέες υποψηφιότητες την ημέρα της γενικής συνέλευσης!!!

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τις 6 συγκεκριμένες ομοσπονδίες που αντιτίθενται στις βουλές του, ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και εκπροσωπούν πολιτικές συντεχνίες και επιχειρηματικά συμφέροντα!

Εδώ γελάμε!

Είναι όμως πια Πρόεδρος;  Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα.

Μετά την παραίτηση των συναδέλφων από τις υποψηφιότητές τους, ο κ. Τοκούζης τελικά κατάφερε να εκλέξει μόνο 13 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο από τα 15 που προβλέπονται στο καταστατικό. Έλα όμως που αυτό απαγορεύεται από το νόμο….

Κατά το άρθρο 69 του Αστικού Κώδικα και τον τρόπο που αυτό έχει ερμηνευθεί από τα δικαστήρια, υπάρχει έλλειψη διοίκησης όταν λείπουν οποιαδήποτε μέλη της τακτικής διοίκησης και δεν υπάρχουν αναπληρωματικά, παρόλο που τα εναπομείναντα μέλη θα μπορούσαν να προβούν σε έγκυρη λήψη απόφασης. (ΑΠ 1408/2010, ΑΠ 1601/2002, ΑΠ 538/1998, ΑΠ 1430/1987, ΜΕφΑθ 1829/2012).

Τότε όμως, η διοίκηση χρήζει ολικής αντικατάστασης, διότι τα εναπομείναντα μέλη αποβάλλουν την ιδιότητα του μέλους της διοίκησης. Επομένως, από την γενική συνέλευση για τη διενέργεια αρχαιρεσιών εκλέγονται τόσα μέλη, όσα προβλέπονται από το καταστατικό ότι ασκούν την διοίκηση και όχι ισάριθμα των μελών που λείπουν (ΑΠ 1394/2014, ΑΠ 854/1998, ΜΕφΑθ 1829/2012).

Δεν υπάρχει λοιπόν διοίκηση στην συνομοσπονδία, δεν μπορεί να γίνουν εκλογές για τις 2 θέσεις που χηρεύουν και φυσικά η ΣΕΤΚΕ πρέπει να προσφύγει στο αρμόδιο δικαστήριο για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, που ακολούθως θα κάνει νέες εκλογές για την ανάδειξη 15 μελών και όχι 2.

Αντί λοιπόν να κάνει αυτά που πρέπει ο Πρόεδρος, κήρυξε νέες εκλογές για την συμπλήρωση των 2 θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ότι είναι όλα αυτά παράνομα, προφανώς καθόλου δεν τον απασχολεί.

Απασχολεί όμως τις Τράπεζες και τις αναθέτουσες αρχές των προγραμμάτων που όταν διαπιστώσουν όλα αυτά τα ωραία, δεν πρόκειται, όπως ακριβώς έχουν καθήκον, να δώσουν καμία νομιμοποίηση στον κ. Πρόεδρο να κάνει οποιαδήποτε διαχειριστική πράξη και να σηκώσει οποιοδήποτε ποσό χρημάτων.

Ας πρόσεχε και αυτός και οι άλλοι που τον υποστηρίζουν…..

Εμείς δηλώνουμε ρητά ότι η οργάνωση αυτή, στο χάλι που είναι, δεν μας εκπροσωπεί πια και αποφασίσαμε να αφήσουμε τον κ. Πρόεδρο και τους συν αυτώ στην αυθαιρεσία τους, στους μεγαλοϊδεατισμούς τους και στην μοναξιά τους.

Εμείς, έχουμε καθήκον προς τους συναδέλφους που μας έχουν ψηφίσει, εκλέξει και εμπιστευθεί με την διαχείριση των συμφερόντων τους να συνεφέρουμε τον κλάδο από το σοκ Τοκούζη, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της εκπροσώπησής του και να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα….

Με –όχι και τόσο- συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ) : ΧΑΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ TΟΥΡ.ΚΑΤΑΛ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡ.ΚΑΤΑΛ.ΖΑΚΥΝΘΟΥ : ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ : ΣΠΥΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ : KOYKOYΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ : ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΟΛΓΑ”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *