dritsas

ΑΝΕΚ LINES: Στηρίζει το διάλογο για το Ακτοπλοϊκό δίκτυο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η ΑΝΕΚ LINES φιλοξένησε ημερίδα με θέμα «Σχεδιασμός Ακτοπλοϊκού δικτύου»,στο συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά. Η ημερίδα οργανώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών και τον Δήμο Χανίων.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας απεύθυνε χαιρετισμό, ακολούθησε η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θεόδωρου Δρίτσα, ο οποίος παρέμεινε καθ’ όλη  τη διάρκεια της ημερίδας, με  το σύνολο της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, πραγματοποιώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις. Τις δικές του προτάσεις στον σύντομο χαιρετισμό του κατέθεσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κος Απόστολος Βουλγαράκης.

Στην «1η Θεματική Ενότητα  για το Ακτοπλοϊκό Δίκτυο», με συντονιστή τον κο Γάννη Θεοτοκά  Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ, ο Πλοίαρχος ΛΣ Τζαμουράνης Ιωάννης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του ΥΝΑΝΠ, τοποθετήθηκε πάνω στις «Αρχές Σχεδιασμού Ακτοπλοϊκού Δικτύου» .

Στην συνέχεια  ο κ. Αδαμαντιάδης Μιχάλης, Πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) εστίασε στη  Συνεργασία κομβικών γραμμών και ακτινικών συνδέσεων με ανταποκρίσεις “Hub and Spoke”.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) κος Μιχάλης Σακκέλης μίλησε  με θέμα  Ακτοπλοΐα 2016: Απολογισμός και προτάσεις.

Τέλος, για τις Προγραμματικές συμβάσεις στην παροχή ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, μίλησε ο κος  Μπακόπουλος Δημοσθένης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΥΝΑΝΠ.

Αμέσως μετά στην συζήτηση που  ακολούθησε και είχε ως θέμα «Συνιστώσες ποιότητας των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών», με συντονιστή τον κο Μάμμη  Βασίλειο, Αρχιπλοίαρχο ΛΣ, Δ/ντη ΥΝΑΝΠ, υπήρξαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις αλλά και προτάσεις από τους κο Μανωλικάκη Κων/νο, Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Χανίων, κ. Σαριδάκη Ελευθέριο, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν., κ. Βάμβουκα Αναστάσιο, Δήμαρχο Χανίων, κ. Γελασάκη Αντώνιο, εκπρόσωπο Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων  και Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων και  από τον κ. Πρωτοπαπαδάκη Σπυρίδωνα, Αντιπρόεδρο ΑΝΕΚ LINES, οικονομολόγο και μέλος Σ.Α.Σ.

Την  2η και τελευταία  θεματική Ενότητα με τίτλο « Ακτοπλοϊκό Δίκτυο  και Υποδομές»   συντόνισε ο κος Χρήστος Λαμπρίδης, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Για τα Λιμάνια και τις Ακτοπλοϊκές υπηρεσίες μίλησε ο κ. Φιλιππής Απόλλων, Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου

– «Στην Ακτοπλοΐα και τις λιμενικές υποδομές» αναφέρθηκε κ. Μαρινάκκης Αντώνης, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ)

Για τις ελλείψεις στο Ακτοπλοϊκό Δίκτυο και εξυπηρέτηση αναγκών των Νησιωτικών κοινωνιών   αναφέρθηκε  ο κ. Σταθάκης Θεόδωρος, Δήμαρχος Κισσάμου

Για το Σχεδιασμό Συστήματος Νησιωτικών μεταφορών: Από την εμπειρία στην τεκμηρίωση αναφέρθηκε η κα Λεκάκου Μαρία ,Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, του Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τέλος,  στο Ακτοπλοϊκό  Δίκτυο : Προσαρμογές στις λειτουργικές απαιτήσεις  εστίασε η κα Ματσιμάνη Σπυριδούλα, Σύμβουλος Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ

Οι εισηγήσεις εστιάστηκαν στις  δύο θεματικές ενότητες και αφορούσαν σε ζητήματα σχετικά με τις γενικές αρχές και τις υποδομές του ακτοπλοϊκού δικτύου στην Ελλάδα.

Συμμετείχαν με εισηγήσεις τους και παρεμβάσεις, εκτός από τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ιωάννη Θεοτοκά, ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, των επιμελητηρίων (αντιπροσωπευτικών όλης της Ελλάδας, από τον Έβρο και την Θάσο, την Μακεδονία, την Κάρπαθο και την Ρόδο, ως την Πάτρα και το Ηράκλειο) και της επιστημονικής κοινότητας, ανοίγοντας ουσιαστικά το διάλογο για το πλαίσιο που θα διέπει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη χώρα μας.

Η ANEK LINES, ταξιδεύει εδώ και 50 χρόνια, γράφοντας ιστορία στις θάλασσες της Μεσογείου. Με πλώρη το μέλλον, ενισχύει τις πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του ελληνικού ακτοπλοϊκού δικτύου και υποστηρίζει όλες τις πτυχές του σχετικού διαλόγου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *