Άνοιξε τις πύλες του το Ikos Aria, το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Ikos στην Κω, προσθέτοντας μία ακόμη πολυτελή μονάδα, στο portfolio του ομίλου Ikos/Sani, εν αναμονή της έναρξης λειτουργίας, την επόμενη τουριστική περίοδο, του Ikos Andalusia, στην Ισπανία.

Το ξενοδοχείο που κάνει soft opening με προγραμματισμό να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις 15 Μαϊου, είναι δυναμικότητας 374 δωματίων και σουιτών, σε έκταση 178 στρεμμάτων, και δημιουργεί 600 θέσεις εργασίας. Η δε επένδυση «άγγιξε» τα 100 εκατ. ευρώ.

Βασικοί μέτοχοι είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης της ΣΑΝΗ, με τη συμμετοχή επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management.

Το Ikos Aria, αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη επένδυση της Ikos, μετά την περυσινή έναρξη λειτουργίας του Ikos Dassia στην Κέρκυρα, όπου το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 110 εκατ. ευρώ.

Όμιλος Sani/Ikos

Η μητρική εταιρία συμμετοχών LBRI, στην οποία ανήκουν οι Σάνη Α.Ε. και Ikos Α.Ε., διοικείται από τους:
– Σταύρο Α. Ανδρεάδη, πρόεδρος,
– Ανδρέα Α. Ανδρεάδη, διευθύνοντα σύμβουλο και
– Mathieu Guillemin, διευθύνοντα σύμβουλο, και μέτοχοι είναι η οικογένεια Ανδρεάδη, το αμερικανικό fund Oaktree Capital Management, η Goldman Sachs Asset Management, η Hermes GPE, κ.ά..

Ο κ. Mathieu Guillemin είναι εκ των κορυφαίων στελεχών του Oaktree Capital Management και τα τελευταία χρόνια έχει υπό την ευθύνη του τις ευρωπαϊκές επενδύσεις του αμερικανικού επενδυτικού fund.

ikosΠλέον ο όμιλος διαθέτει 10 ξενοδοχειακές μονάδες, εννέα στην Ελλάδα (πέντε Sani Resort και τέσσερα Ikos Resorts) και ένα στην Ισπανία  (Ikos Andalusia), το οποίο ανήκει στην Ikos International, στην οποία συμμετέχουν οι ίδιοι μέτοχοι, με εξαίρεση τον Σταύρο Ανδρεάδη.

Η πορεία του ομίλου στηρίζεται στο εξαιρετικού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό και στην τεχνογνωσία της Σάνη ΑΕ, στη δημιουργία και λειτουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, ούτως ώστε να αναπτύξει περαιτέρω, ως ανεξάρτητα brands, το αναγνωρισμένο brand Sani, καθώς και το πρωτοποριακό και εξελισσόμενο brand Ikos

Η στρατηγική

Η στρατηγική της LBRI και το σχέδιο ανάπτυξης, όπως έχει καταστρωθεί από την οικογένεια Ανδρεάδη και τους εταίρους της, προβλέπει την ένταξη στην αλυσίδα, μιας τουλάχιστον μονάδας κάθε χρόνο, στην κατηγορία «ultra all inclusive” με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Τα ξενοδοχεία

Κάθε ξενοδοχείο της Ikos Resorts προσφέρει πολυτελείς διακοπές αποκλειστικά σε μοναδικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες προσφέροντας σε ένα ενιαίο πακέτο Infinite Lifestyle, διεθνείς μεσογειακές επιλογές τουλάχιστον πέντε εστιατορίων με υπογραφή βραβευμένων με αστέρια Michelin chef, 24ωρο room service και mini bar, λίστα κρασιών 300 ελληνικών και ευρωπαϊκών ετικετών, γαστρονομία στηριζόμενη σε φρέσκα τοπικά προϊόντα, εξαιρετική ποικιλία δραστηριοτήτων και διασκέδασης για όλη την οικογένεια και το καινοτόμο πρόγραμμα Dine Out που προσφέρει στους πελάτες της Ikos Resorts την δυνατότητα να δειπνούν χωρίς χρέωση, εκτός ξενοδοχείου, σε επιλεγμένα εστιατόρια της περιοχής.

Η Ikos, σε όλους τους προορισμούς όπου δραστηριοποιείται, προσδίδει ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον μέσα από τα πρωτοπόρα προγράμματα Ikos Green και στηρίζει την κοινωνική συνοχή και απασχόληση, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας που κατά 70% απευθύνονται στην τοπική κοινωνία.

Φωτογραφίες

Απολαύστε φωτογραφίες από το νέο απόκτημα του ομίλου και του ελληνικού Τουρισμούikos ariaikos aria

ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria ikos aria

koskos

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ