Μία νέα γνωριμία με τη Λάρισα

ΦΟΡΕΙΣ

Mία πρωτότυπη περιήγηση – εξερεύνηση της Λάρισας διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, στο πλαίσιο του θέματος «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», που όρισε για το 2017-2018 το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που εορτάζονται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Η δράση με τίτλο «Αθέατη πόλη» διοργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα «Νόον Έγνω» και περιλαμβάνει μία εναλλακτική προσέγγιση της πόλης μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της έκθεσης. Η ξεναγός-αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Κόντσα, μέλος της «Νόον Έγνω», αφηγείται μικρές ιστορίες για την πόλη και οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε ρόλο – έκπληξη (!) ρίχνουν φως στα αντικείμενα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο! Η δράση συνεχίζεται με περιήγηση στον ιστό της σύγχρονης Λάρισας όπου εντοπίζουμε τα αντικείμενα στις αθέατες σήμερα θέσεις τους και βαδίζουμε επάνω στα ορατά και αόρατα ίχνη της διαχρονικής πόλης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24-9-2017 με ώρα έναρξης 10.30. Από την αφετηρία του αστικού ΚΤΕΛ, στην κεντρική πλατεία, λεωφορείο – προσφορά του αστικού ΚΤΕΛ θα παραλάβει τους ενδιαφερόμενους και θα τους μεταφέρει στο Διαχρονικό Μουσείο. Με το τέλος της ξενάγησης, η περιήγηση θα συνεχιστεί στην πόλη με το λεωφορείο και με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία του κεντρικού ιστού. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.

Την Παρασκευή 22/9 θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο αντίστοιχη δράση για σχολεία. Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο: 2413-508242.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *