Αυτή είναι η νέα θέση του Fritz Joussen | Η “μεγάλη μεταγραφή” του πρώην επικεφαλής της TUI

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η διοίκηση της 1&1 Versatel GmbH ενισχύεται, με τον Friedrich Joussen να αναλαμβάνει εκτελεστικός πρόεδρος στο τιμόνι της εταιρείας. Ο πρώην επικεφαλής της TUI, θα διευθύνει την εταιρεία μαζί με τον Dr. Sören Trebst και ταυτόχρονα αναλαμβάνει την προεδρία του εταιρικού συμβουλευτικού συμβουλίου από τον ιδρυτή της United Internet, Ralph Dommermuth. 

“Η ανάπτυξη στην αγορά οπτικών ινών είναι τεράστια και η 1&1 Versatel έχει μεγάλες ευκαιρίες. Έχουμε φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης και θέλουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση. Ταυτόχρονα, η υποδομή 1&1 Versatel μετακινείται ακόμη περισσότερο στο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών Internet Group, επειδή η εταιρεία παρέχει ολοένα και περισσότερο σημαντικές  υπηρεσίες για τις αδελφές της εταιρείες. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ενίσχυση της διαχείρισης», εξηγεί ο Ralph Dommermuth, Διευθύνων Σύμβουλος της United Internet AG, η οποία κατέχει επίσης την 1&1 Versatel. “Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να κερδίσουμε τον Fritz Joussen. Μαζί με την ομάδα 1&1 Versatel και με βάση την πολυετή στενή συνεργασία μας, ο κ. Joussen θα αναπτύξει περαιτέρω την εταιρεία στρατηγικά, λειτουργικά και εμπορικά”.

Ο Friedrich Joussen είναι ένας από τους πρωτοπόρους του κλάδου των κινητών επικοινωνιών στη Γερμανία και την Ευρώπη. Για πολλά χρόνια ηγήθηκε της Vodafone Γερμανίας, της μεγαλύτερης εταιρείας του ομίλου Vodafone , ως Διευθύνων Σύμβουλος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Vodafone, πραγματοποιήθηκε η εξαγορά και η ενσωμάτωση της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας Arcor και επίσης το σχέδιο για την αγορά της Kabel Deutschland. 

Πιο πρόσφατα, ο κ. Joussen ήταν διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI από το 2013 έως το 2022. Αυτή η περίοδος χαρακτηρίστηκε από επιτυχημένες αναδιαρθρώσεις και εξαγορές καθώς και από την ίδρυση και επέκταση κεντρικών επιχειρηματικών περιοχών όπως ξενοδοχειακές εταιρείες, εταιρείες κρουαζιέρας και ψηφιακές πλατφόρμες. Πιο πρόσφατα, οδήγησε με επιτυχία την εταιρία στην έξοδο από την κρίση του κορονοϊού. Ο Friedrich Joussen ήταν πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ομάδας κινητικότητας Sixt από το 2017 έως το 2021.

Η 1&1 Versatel

Ως ειδικός σε οπτικές ίνες για εταιρικούς πελάτες, η 1&1 Versatel είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών δεδομένων, Διαδικτύου και φωνής στη Γερμανία. Η εταιρεία είναι μέρος του ομίλου εταιρειών 1&1 και 100 τοις εκατό θυγατρική της εισηγμένης United Internet AG. Η 1&1 Versatel λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά δίκτυα στη Γερμανία με περισσότερα από 55.000 χιλιόμετρα διαδρομών οπτικών ινών – είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 350 πόλεις. Χάρη στην ισχυρή υποδομή, το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τη σταθερή εστίαση στις απαιτήσεις της εταιρείας, η 1&1 Versatel προσφέρει λύσεις για πελάτες όλων των μεγεθών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *