Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί για τους Καναδούς το 2022

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αρκετοί Καναδοί εμφανίζονται έτοιμοι να επιστρέψουν στον προ-πανδημικό τρόπο ζωής τους, ανυπομονώντας, μεταξύ άλλων, να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ωστόσο στην πλειονότητά τους συνεχίζουν να επιδεικνύουν λιγότερο ενθουσιασμό όσον αφορά τα ταξίδια. Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στις επιλογές τους, με επόμενη την Ιταλία.

Ο Covid-19 συνεχίζει να έχει αντίκτυπο στις ταξιδιωτικές συνήθειες των Καναδών, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα της διαδικτυακής πλατφόρμας σύγκρισης ασφαλίσεων HelloSafe, που διεξήχθη σε δείγμα 726 άτομα, όλων των ηλικιών, μεταξύ 22 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου, για την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Καναδών καταναλωτών.

Σε ερώτηση εάν είχαν ταξιδέψει εκτός του Καναδά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πάνω από το 80% των ερωτηθέντων απάντησαν “όχι”. Ειδικότερα, σε ποσοστό 81,3% απάντησα ότι δεν έχουν ταξιδέψει έξω από τον Καναδά από την αρχή της πανδημίας, σε αντίθεσή με το μειοψηφικό 18,7% που δήλωσαν ότι έχουν ταξιδέψει εκτός της χώρας από την αρχή του Covid-19. Επιπλέον, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (51,3%), δήλωσε ότι η πανδημία μείωσε την επιθυμία τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Η έρευνα αποκάλυψε, επίσης, ότι ένα σημαντικό μέρος των Καναδών δεν σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εφέτος, με το 40,8% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι δεν έχει προγραμματίσει διακοπές.

Όσον αφορά εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν, η πλειονότητα (πάνω από το 50%) δηλώνει ότι έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι εκτός της Βόρειας Αμερικής, ενώ οι υπόλοιποι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι εντός του Καναδά ή αλλού στην Αμερική.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποια χώρα θα ήθελαν περισσότερο να επισκεφθούν φέτος, στην πλειοψηφία τους οι  Καναδοί, απάντησαν, χωρίς να έκπληξη, ότι θα ήθελαν να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακολούθως, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός Καναδών εμφανίστηκε λάτρης της Ιταλίας, με τη χώρα να αποτελεί την νούμερο δύο επιλογή τους. Το ενδιαφέρον για την Ιταλία υποδηλώνει ότι οι Καναδοί αρχίζουν να αισθάνονται πιο άνετα όταν ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ενώ, το Μεξικό ήταν ο τρίτος πιο περιζήτητος προορισμός για τους ταξιδιώτες από τον “Μεγάλο Λευκό Βορρά”.

Στη συνέχεια των προτιμήσεών τους για εφέτος έρχονται προορισμοί όπως η Δομινικανή Δημοκρατία, η Κούβα, η Γαλλία ή χώρες της Βόρειας Αφρικής (ιδιαίτερα η Αλγερία και η Τυνησία).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *