Χάος στα αμερικανικά αεροδρόμια από βλάβη στο κεντρικό σύστημα Πολιτικής Αεροπορίας | Καθηλωμένα αεροσκάφη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Μια βλάβη στο σύστημα της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) δημιούργησε μπλακ άουτ στα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών, καθηλώνοντας τις πτήσεις κι αναστατώνοντας το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Reuters, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διέταξε τις αεροπορικές εταιρίες να διακόψουν όλες τις αναχωρήσεις εσωτερικού μέχρι τις 9 π.μ., ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να επικυρώσει την ακεραιότητα των πληροφοριών πτήσης και ασφάλειας.

Οι πτήσεις που βρίσκονταν ήδη στον αέρα επιτράπηκε να συνεχίσουν προς τους προορισμούς τους.

Η FAA δήλωσε ότι εργαζόταν για να αποκαταστήσει ένα σύστημα που προειδοποιεί τους πιλότους για κινδύνους και αλλαγές στις εγκαταστάσεις και τις διαδικασίες των αεροδρομίων, το οποίο είχε σταματήσει να επεξεργάζεται τις ενημερωμένες πληροφορίες.

“Η FAA εξακολουθεί να προσπαθεί να αποκαταστήσει πλήρως το σύστημα Notice to Air Missions (NOTAM) μετά από τη διακοπή λειτουργίας του. Ενώ ορισμένες λειτουργίες αρχίζουν να αποκαθίστανται, οι λειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Εναέριου Χώρου παραμένουν σε περιορισμένο βαθμό”, ανέφερε η FAA σε ανάρτησή της στο Twitter.

Συνολικά 1.230 πτήσεις είχαν καθυστέρηση ενώ εκτελούσαν δρομολόγια εντός, προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου παρακολούθησης δεδομένων πτήσεων FlightAware. Επιπλέον, 103 πτήσεις εντός, προς ή από τη χώρα ακυρώθηκαν.

Η United Airlines ανακοίνωσε ότι καθυστέρησε προσωρινά όλες τις πτήσεις εσωτερικού, ενώ η γερμανική Lufthansa δήλωσε ότι συνεχίζει να εκτελούν πτήσεις από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και η γαλλική Air France ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Συνολικά 21.464 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών σήμερα, με μεταφορική ικανότητα σχεδόν 2,9 εκατομμυρίων επιβατών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Cirium.

Η American Airlines έχει τις περισσότερες αναχωρήσεις από αεροδρόμια των ΗΠΑ με 4.819 προγραμματισμένες πτήσεις, ακολουθούμενη από την Delta Air Lines και την Southwest Airlines, σύμφωνα με τα στοιχεία της Cirium.

Tagged

2 σχόλια στο “Χάος στα αμερικανικά αεροδρόμια από βλάβη στο κεντρικό σύστημα Πολιτικής Αεροπορίας | Καθηλωμένα αεροσκάφη

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *