Χρεοκοπεί η LATAM η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Λ. Αμερικής

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Με μία ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της χθες η LATAM, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Λ. Αμερικής, ανακοίνωσε την προσφυγή της σε εθελοντική προστασία του κεφαλαίου 11, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Πιο αναλυτικά, η LATAM Airlines Group SA και οι θυγατρικές της στη Χιλή, το Περού, την Κολομβία, τον Ισημερινό και τις Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλλαν αίτηση για εθελοντική προστασία στο πλαίσιο της διαδικασίας οικονομικής αναδιοργάνωσης του Κεφαλαίου 11 των ΗΠΑ. Οι θυγατρικές της LATAM στην Αργεντινή, τη Βραζιλία και την Παραγουάη δεν περιλαμβάνονται στην διαδικασία. Η διαδικασία γίνεται με την υποστήριξη των οικογενειών Cueto και Amaro και της Qatar Airways, δύο από τους μεγαλύτερους μετόχους της LATAM.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο όμιλος LATAM δεσμεύεται να διατηρήσει τη συνέχεια των επιχειρήσεων καθώς αναδιοργανώνει – ειδικά σε σχέση με τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους εμπορικούς εταίρους και τις τοπικές κοινότητες, την λειτουργία του.

Συγκεκριμένα:

  • Η LATAM Airlines Group SA και οι θυγατρικές της θα συνεχίσουν να εκτελούν πτήσεις επιβατών και φορτίου, υπό την επιφύλαξη περιορισμών ζήτησης και ταξιδιού.
  • Όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά εισιτήρια, ταξιδιωτικά κουπόνια και μίλια και προνόμια συχνών πτήσεων, καθώς και οι πολιτικές ευελιξίας, ισχύουν.
  • Οι εργαζόμενοι του ομίλου θα συνεχίσουν να αμείβονται και θα λαμβάνουν παροχές όπως προβλέπονται στις συμβάσεις εργασίας τους.
  • Οι προμηθευτές θα πληρώνονται εγκαίρως για αγαθά και υπηρεσίες που παραδίδονται από τις 26 Μαΐου 2020 και καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
  • Τα ταξιδιωτικά γραφεία και άλλοι εμπορικοί συνεργάτες δεν θα αντιμετωπίσιυν κάποια αλλαγή.

Η εταιρία αναφέρει: “Η διαδικασία οικονομικής αναδιοργάνωσης των ΗΠΑ παρέχει μία ξεκάθαρη και καθοδηγούμενη ευκαιρία για να συνεργαστούμε με τους πιστωτές μας και άλλους συμμετέχοντες για να μειώσουμε το χρέος μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως όμιλος.

Η υπαγωγή στο κεφάλαιo 11 της νομοθεσίας των ΗΠΑ αποτελεί μία διαφορετική διαδικασία από τη μία χρεοκοπία σε άλλες χώρες και δεν πρόκειται για ρευστοποίηση”.

Ο CEO της LATAM, Roberto Alvo, επικαλέστηκε για την απόφαση αυτή τον αντίκτυπο του Κορωνοϊού και ειδικά των σχετικών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“Προσδοκούμε για ένα μέλλον χωρίς τον Κορωνοϊό και επικεντρώνουμε στο να προσαρμοστεί ο Όμιλός μας σε έναν νέο τρόπο πτήσεων με την κυρία προτεραιότητα να αποδίδεται στην ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων μας”, ενώ δημοσίευσε και ένα Infographic προς ενημέρωση του κοινού.

H εθελοντική αναδιοργάνωση θα συμπεριλαμβάνει τις θυγατρικές της LATAM στη Χιλή, το Περού, την Κολομβία και τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη 2η μεγάλη αεροπορική εταιρία στη Λ. Αμερική, η οποία χρεοκοπεί από τον Μάιο καθώς ήδη η Avianca ανακοίνωσε νωρίτερα τη χρεοκοπία της.

Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση του Roberto Alvo

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *