kountoura

Διαψεύδει η Έλενα Κουντουρά την μεταφορά της ΠΥΤ Ιονίων στα Γιάννενα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με αφορμή ανακριβείς ανακοινώσεις και αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας ότι η τοπική Περιφερειακή Υπηρεσία (ΠΥΤ) του Υπουργείου Τουρισμού δήθεν μεταφέρεται στα Ιωάννινα, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου διευκρινίζει ότι:

  • Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ενισχυμένη με δύο (2) Περιφερειακές Υπηρεσίες (ΠΥΤ) του Υπουργείου Τουρισμού και ένα Γραφείο Υποστήριξης.
  • Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) της Κέρκυρας έχει στον τομέα ευθύνης της τα νησιά Κέρκυρα, Λευκάδα και Παξούς.
  • Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) της Πάτρας έχει στον τομέα ευθύνης της τη Ζάκυνθο, την Ιθάκη και την Κεφαλονιά. Επιπλέον, διαθέτει Γραφείο Υποστήριξης και Πληροφόρησης στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς.
  • Καμία από τις παραπάνω Υπηρεσίες δεν μεταφέρεται ή καταργείται. Ομοίως και τα Γραφεία Υποστήριξης.
  • Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενισχύεται με ένα ακόμη επιπρόσθετο υποστηρικτικό γραφείο το οποίο δημιουργείται με έδρα τα Ιωάννινα και έχει στον τομέα ευθύνης του συνολικά την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, όπως προβλέπεται από το νέο οργανόγραμμά του ΕΟΤ.

Γίνεται αντιληπτό ότι η Κέρκυρα και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ούτε υποβαθμίζεται, ούτε αδικείται, αντιθέτως ενισχύεται.

Η δημιουργία νέων γραφείων ΕΟΤ εσωτερικού σε όλη την Ελλάδα ισχυροποιεί τον ΕΟΤ ως τον εθνικό φορέα της επικοινωνιακής στρατηγικής και του σχεδιασμού για την παγκόσμια  προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού και ενδυναμώνει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και τις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας.

Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Για το θέμα κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επερώτηση από τον κ. Αλ. Δεσύλλα της “ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”.

Η επερώτηση έχει ως εξής:

“Όπως είναι γνωστόν, από το 2014 οι 13 Περιφερειακές Υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ μεταφέρθηκαν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Τουρισμού, όπου και παραμένουν μέχρι και σήμερα.
Με το Π.Δ 72Β/2018 τέθηκε σε λειτουργία ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.
Με το άρθρο 32 παρ.1 του ως άνω Π.Δ/τος συστήνονται νέες περιφερειακές υπηρεσίες Ε.Ο.Τ εσωτερικού, που λειτουργούν σε επίπεδο τμήματος, της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εσωτερικού και Εξωτερικού του Ε.Ο.Τ
Μια από τις ως άνω υπηρεσίες σύμφωνα με το εδάφιο 1β είναι η υπηρεσία Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννενα, στην οποίαν υπάγεται το γραφείο πληροφοριών Άρτας.
Με το άρθρο 32 καθορίζονται οι αρμοδιότητες εντός της χωρικής αρμοδιότητας τους.
Μεταξύ των σημαντικών αρμοδιοτήτων που τους εκχωρούνται είναι:
1. Η συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Ο.Τ.Α σχετικά με τα προγράμματα στρατηγικής επικοινωνίας και δράσεων του Οργανισμού με στόχο με στόχο την διαμόρφωση ενιαίας ταυτότητας στον τομέα προβολής και προώθησης της Ελλάδας εγχώρια και διεθνώς.
2. Η συνεργασία με συλλογικούς φορείς του Τουρισμού, με στόχο την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων προβολής και διαφήμισης, για την ενίσχυση του Ελληνικού Τουρισμού στη περιοχή της χωρικής αρμοδιότητας τους.και άλλες σημαντικές αρμοδιότητες, που σαφώς αλλοιώνουν εκτός άλλων που επιφυλάσσομαι να αναπτύξω στη σχετική συζήτηση, τους στόχους και τις επί τετραετίας προσπάθειες και δαπάνες της Περιφέρειας να κτίσει το Brand name του Ιονίου Πελάγους ανάλογο με το αντίστοιχο του Αιγαίου, που εκτός των αναμενομένων καλύτερων Τουριστικών αποτελεσμάτων για το σύνολο των Επτανήσων , θα σφυρηλατούσε ακόμη περισσότερο την ενότητα της Ιόνιας Περιφέρειας μας.
ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ: Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ:
1. Αν γνώριζε την στοχευμένη αυτή προσπάθεια υποβάθμισης του Τουριστικού Προιόντος της Ιόνιας Περιφέρειας μας και ενδεχομένως την χαλάρωση των συνδετικών δεσμών του Επτανησιακού Λαού;.
2. Τι μέτρα προτίθεται να εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την αντιμετώπιση της δυσμενούς αυτής μεταχείρισης της Ιόνιας Περιφέρειας μας, που βέβαια έχει τύχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε αρκετούς τομείς,, όπως κατ΄επανάληψη έχω θέσει στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο, δυσμενούς μεταχείρισης από την παρούσα Κυβέρνηση”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *