Η Ελλάδα, το νέο hotspot διασκέδασης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ίμπιζα, τελευταία, φαίνεται να χάνει τη φήμη της ως προορισμός για πάρτι, καθώς στο target group της περιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι μεσήλικες, σύμφωνα με τον Thomas Cook. Την ίδια στιγμή, οι νέοι σε ηλικία, που αναζητούν πιο προσιτές εμπειρίες clubbing, στρέφονται στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τη χώρα στο νέο hotspot διασκέδασης στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία του tour operator, οι κρατήσεις για άτομα ηλικίας 18-29 ετών μειώνονται συνεχώς στην Ίμπιζα, σε αντίθεση με τις κρατήσεις για άτομα ηλικίας 30-39 ετών, που αυξάνονται.

Τα τελευταία χρόνια, η Ίμπιζα έχει προσελκύσει μερικά άτομα ψηλού προφίλ, όπως ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, ο οποίος φωτογραφήθηκε στις διακοπές του στο νησί το 2011 και ο Ed Miliband, ο οποίος “δραπέτευσε” εκεί το 2015, μετά την αποχώρησή του από επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Thomas Cook, μία στις έξι κρατήσεις έχει μετατοπιστεί από την ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών στην κατηγορία 30-39 τα τελευταία πέντε χρόνια και οι οικογενειακές διακοπές στην Ίμπιζα έχουν αυξηθεί κατά 6%.

Αντίθετα, οι νέοι απομακρύνονται σταδιακά από την καθιερωμένη πρωτεύουσα των πάρτι, σε πιο προσιτές εμπειρίες clubbing στην Ελλάδα.

Οι ετήσιες κρατήσεις στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά μεταξύ των πελατών ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά Κως και Ζάκυνθος έχουν δει τις κρατήσεις να διπλασιάζονται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα από το 2009, σε αντίθεση με τις κρατήσεις για άτομα άνω των 50 ετών.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, εκπρόσωπος του Thomas Cook δήλωσε: “Οι νέοι παραθεριστές που αναζητούν εναλλακτικές και πιο προσιτές προτάσεις, αντίστοιχες με την Ίμπιζα επιλέγουν προορισμούς όπως τα Καρδάμαινας της Κω και ο Λαγανάς της Ζακύνθου, που θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή hotspots διασκέδασης στην Ευρώπης για νέους κάτω των 25 ετών”.

Ο διευθυντής προϊόντων του Thomas Cook UK, Tony Hopkins, από την πλευρά του, πρόσθεσε: “Η Ibiza αλλάζει, καθώς αλλάζουν τα γούστα των πελατών της.

Το γνωστό hardcore της δεκαετίας του ’90 και των αρχών της δεκαετίας του 2000 σήμερα χαλαρώνει τους ρυθμούς του και προσελκύει 30άρηδες και οικογένειες.

Τα ξενοδοχεία του νησιού έχουν επενδύσει με σύνεση στους επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Αντίθετα, η Κως και η Ζάκυνθας είναι ελκυστικοί προορισμοί για τους νέους που αναζητούν μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση, σε σχέση με την Ίμπιζα.

Η Ελλάδα διανύει ένα καλό έτος εφέτος και αυτά τα αναδυόμενα πάρτι συμβάλλουν απλώς στη διεύρυνση της προσφοράς της, ενώ οι πελάτες που αναζητούν την εμπειρία “Mamma Mia” μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια τεράστια γκάμα αυθεντικών ελληνικών ξενοδοχείων και εστιατορίων στα χιλιάδες νησιά της”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *