Επιχορηγήσεις για 3 νέα ξενοδοχεία σε Κεφαλονιά, Παξούς και Οίτυλο

ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Τρεις νέες αποφάσεις για υπαγωγή ισάριθμων επενδύσεων σε ξενοδοχεία, στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και ενίσχυση με επιχορηγήσεις, εξέδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Τα νέα ξενοδοχεία θα γίνουν σε Κεφαλονιά, Παξούς και Οίτυλο.

Οι εγκρίσεις με τις επιχορηγήσεις και οι αντίστοιχες αποφάσεις είναι οι πλέον πρόσφατες και όχι των … προηγούμενων ετών ή αρκετών μηνών και δημοσιεύονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Πιο αναλυτικά, υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «LOGGOS ESTATE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «LOGGOS ESTATE» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Δ ́ κύκλος), όπως ισχύει, που αναφέρεται στην «ίδρυση Ξενοδοχείου, κατηγορίας 5*, τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων με μετατροπή διατηρητέου κτιρίου» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), στη θέση Λιβάδι (πρώην πυρηνοελαιουργείο Ανεμογιάννη), της Δημοτικής Ενότητας Παξών, του Δήμου Παξών, της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 6.131.498,09 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 6.131.498,09 ευρώ.

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση  με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, συνολικού ύψους 2.761.674,14 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 27,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Στην Κεφαλονιά

Ακόμη υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ETHOS GALLERY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ETHOS GALLERY ΙΚΕ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Δ ́ κύκλος), όπως ισχύει, που αναφέρεται στην «Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας, κατηγορίας 5* αστέρων, δυναμικότητας 71 δωματίων / 166 κλινών» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), στη θέση Ακρωτήρι Μανώλη, της τοπικής κοινότητας Κατώγη, της Δημοτικής Ενότητας Παλικής, του Δήμου Ληξουρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 8.700.000,00 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 8.700.000,00 ευρώ.

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, συνολικού ύψους 2.742.250,00 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της  επένδυσης ανέρχονται σε 17,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Στη Μάνη

Τέλος υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΝΗΣ Ι.Κ.Ε.» με δ.τ. «ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΝΗΣ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Δ ́ κύκλος), όπως ισχύει, που αναφέρεται στην Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα) στο Λιμένι στη Δ.Ε ΟΙΤΥΛΟΥ του Δήμου Ανατολικής Μάνης της Π.Ε. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 939.200,00 € (ευρώ) και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 906.860,00 € (ευρώ).

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση  με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, συνολικού ύψους 349.141,10 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 4,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Tagged

1 σχόλιο στο “Επιχορηγήσεις για 3 νέα ξενοδοχεία σε Κεφαλονιά, Παξούς και Οίτυλο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *