Photo by Florian Wehde on Unsplash
Photo by Florian Wehde on Unsplash

ΕΡΕΥΝΑ: Υπερτερούν τα πολυτελή ξενοδοχεία της Μαδρίτης από εκείνα του Λονδίνου, του Παρισιού και του Μιλάνου | Βαθμολογία ανά τομέα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με βαθμολογία 0,9050 στο Global Review IndexTM, τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και πέντε αστέρων GL (Grand Luxury) στη Μαδρίτη υπερέχουν έναντι εκείνων της ίδιας κατηγορίας στο Λονδίνο (0,8811), το Παρίσι (0. 8784) και το Μιλάνο (0,8745), όπως αποτυπώνεται στη δεύτερη έκθεση του παρατηρητηρίου Travel Trends Radar, μια πρωτοβουλία της Forward_Travel για την ανάλυση του τμήματος του πολυτελούς τουρισμού.

Η έκθεση διεξήχθη με τα δεδομένα που παρείχε το Review Pro, το εργαλείο ανάλυσης της διαδικτυακής φήμης των ξενοδοχείων, που χρησιμοποιεί τις απόψεις των ταξιδιωτών, οι οποίες συλλέγονται από ταξιδιωτικά γραφεία, κοινωνικά δίκτυα και άλλες πλατφόρμες.

Η έκθεση αυτή συγκρίνει την αξιολόγηση των ξενοδοχείων πέντε αστέρων και πέντε αστέρων GL στη Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μιλάνο -τις ευρωπαϊκές πόλεις που προσελκύουν τους τουρίστες με τη μεγαλύτερη επιρροή- σε σχέση με την εμπειρία στην ξενοδοχειακή μονάδα, το προσωπικό, την εξυπηρέτηση πελατών, την τοποθεσία, την παροχή τροφίμων και ποτών, την ατμόσφαιρα ή την καθαριότητα, μεταξύ άλλων.

Στην περίπτωση των ξενοδοχείων της Μαδρίτης, οι παράγοντες που εκτιμώνται περισσότερο από τους ταξιδιώτες είναι η εμπειρία, με 27,54%, οι εργαζόμενοι, με 18,7%, και η εξυπηρέτηση πελατών, με 18,42%.

Στα ξενοδοχεία του Λονδίνου, τα στοιχεία που εκτιμούν περισσότερο οι πελάτες είναι το προσωπικό (23,6%), η εμπειρία (23,5%) και η εξυπηρέτηση πελατών (11,6%). Αντίστοιχα, στο Παρίσι, οι παράμετροι που λαμβάνουν την υψηλότερη βαθμολογία είναι οι εργαζόμενοι (20,2%), η εμπειρία (18,2%) και η ιδιοκτησία (11,23%). Στο Μιλάνο, ξεχωρίζουν η εμπειρία (24,5%), το προσωπικό (23,3%) και οι υπηρεσίες τροφίμων και ποτών (13,8%).

Περιθώρια βελτίωσης στα δωμάτια, τις εγκαταστάσεις και τις γαστρονομικές υπηρεσίες

Η δεύτερη έκθεση του Travel Trends Radar προσφέρει επίσης χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν σύμφωνα με τη γνώμη των επισκεπτών σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και πεντάστερα GL στην ισπανική πρωτεύουσα.

Τα στοιχεία που λαμβάνουν τη χαμηλότερη βαθμολογία είναι τα δωμάτια (14,1%), το ξενοδοχείο (9,9%) και οι υπηρεσίες φαγητού και ποτού (6,4%).

Ενώ στο Λονδίνο, τα δωμάτια είναι το στοιχείο με τη δυσμενέστερη αξιολόγηση με 14,6%, ακολουθούμενο από την προσφορά φαγητού και ποτού, καθώς και το ξενοδοχείο με 8% κάθε κατηγορία.

Τα δωμάτια (13,3%), το ξενοδοχείο (10%) και η προσφορά φαγητού & ποτού (8,4%) είναι αυτά που λαμβάνουν τη χειρότερη βαθμολογία στο Παρίσι. Τέλος, στο Μιλάνο, τη χαμηλότερη αξιολόγηση έχουν τα δωμάτια (15,1%ό), το ξενοδοχείο (9,8%) και η καθαριότητα (7,4%).

Παρατηρητήριο τουρισμού υψηλής απήχησης το Travel Trends Radar

Το παρατηρητήριο Travel Trends Radar είναι μια πρωτοβουλία του Forward_Travel, που δημιουργήθηκε για την προώθηση του τουρισμού υψηλής απήχησης, σε συνεργασία με την Κοινότητα της Μαδρίτης, την εταιρία πληροφοριών για τον τουρισμό Mabrian, τη Mastercard, τη Savills και την Review Pro, η οποία ανήκει στον όμιλο Shiji.

Με τη δημοσίευση εκθέσεων, το Travel Trends Radar παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ώστε οι επαγγελματίες του τουριστικού οικοσυστήματος να μπορούν να σχεδιάσουν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στρατηγικές για την αύξηση της μέσης διαμονής και των δαπανών των ταξιδιωτών υψηλής αξίας.

Η πρώτη έκθεση του παρατηρητηρίου ήταν αφιερωμένη στην ανάλυση του δείκτη ικανοποίησης των τουριστών που επισκέφθηκαν τη Μαδρίτη, στην αξιολόγηση των πελατών που διέμειναν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και Grand Luxury της πόλης, καθώς και στην ανάκαμψη της αεροπορικής χωρητικότητας από τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό και το Ισραήλ προς τη Μαδρίτη, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2022, σε σύγκριση με όσους ταξίδεψαν στην πόλη την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Το Forward_Travel

Το Forward_Travel γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2019, με στόχο να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με τη σημασία του τουρισμού πολυτελείας και του τουρισμού υψηλού αντίκτυπου στη Μαδρίτη, καθώς και να ευθυγραμμίσει όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την προώθηση αυτού του τομέα.

Μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει τέσσερις εκδηλώσεις: την Forward_Next και την Forward_Live -και οι δύο σε εικονική μορφή- και την Forward_MAD, που πραγματοποιήθηκε δύο φορές στη Μαδρίτη.

Με τη δεύτερη διοργάνωση Forward_MAD, η πόλη και η περιφέρεια της Μαδρίτης ανανέωσαν τη δέσμευσή τους για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστών, που συνεισφέρουν περισσότερα έσοδα και κάνουν κρατήσεις μεγαλύτερης διάρκειας, με την ιστορική κληρονομιά και τον πολιτισμό της πόλης ως διακριτές πτυχές της προσφοράς.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Υπερτερούν τα πολυτελή ξενοδοχεία της Μαδρίτης από εκείνα του Λονδίνου, του Παρισιού και του Μιλάνου | Βαθμολογία ανά τομέα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *