© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στο Top10 των προορισμών που επιλέγουν οι Αμερικανοί το φετινό Καλοκαίρι | ΕΡΕΥΝΑ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα “φιγουράρει” μεταξύ των δέκα πρώτων προορισμών που σκοπεύουν να επισκεφθούν οι Αμερικανοί για διακοπές το φετινό καλοκαίρι, με την Ιταλία να συνιστά την κορυφαία επιλογή τους για διεθνή, καλοκαιρινά ταξίδια φέτος, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα του Forbes Advisor.

Οι Αμερικανοί φαίνεται να επιλέγουν να ταξιδέψουν και πάλι εκτός των συνόρων των ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι, καθώς το 79% των αγορών ταξιδιωτικής ασφάλισης το διάστημα από την 1η Ιουνίου έως την Ημέρα της Εργασίας, στις 5 Σεπτεμβρίου, αφορά διεθνή ταξίδια, σύμφωνα με τον πάροχο ταξιδιωτικής ασφάλισης Squaremouth. Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν στο 56%.

Η Ιταλία είναι ο κορυφαίος, διεθνής προορισμός για καλοκαιρινά ταξίδια φέτος, καθώς “εκτοξεύτηκε” από το Νο. 10 της αντίστοιχης κατάταξης του 2021, στην πρώτη θέση ένα χρόνο αργότερα.

Η Ελλάδα τοποθετείται στην έβδομη θέση, ενώ στην πρώτη θέση των επιλογών για διακοπές το φετινό καλοκαίρι παραμένουν οι ΗΠΑ.

Οι Φιλιππίνες “προσγειώθηκαν” στο Top 10 για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και η Ιρλανδία επέστρεψε μετά την αποχώρησή της από τη λίστα πέρυσι.

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι καλοκαιρινοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για τους Αμερικανούς το 2022
Κορυφαίοι προορισμοί για το Καλοκαίρι του 2022 % των πωλήσεων ταξιδιωτικής ασφάλισης
Ηνωμένες Πολιτείες 21%
Ιταλία 7%
Γαλλία 4%
Καναδάς 4%
Μεξικό 4%
Ην. Βασίλειο 4%
Ελλάδα 3%
Γερμανία 3%
Φιλιππίνες 3%
Ιρλανδία 3%

Το κόστος ανατρεπτικός παράγοντας

Το κόστος των διακοπών και η πανδημία ανησυχούν τους Αμερικανούς κι αποτελούν τους δύο πρώτους παράγοντες, που επηρεάζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες (54%) είπαν ότι το κόστος των ταξιδιών επηρεάζει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Ενώ ελαφρώς λιγότεροι, οι μισοί (50%), ανέφεραν ότι κατά τον προγραμματισμό των διακοπών τους έλαβαν σοβαρά υπόψιν τον κορωνοϊό και τα οικονομικά τους.

Θέματα ασφάλειας και προγραμματισμού απασχολούν, επίσης, τους Αμερικανούς, με το ένα τρίτο (33%) να λέει ότι τα σχέδιά τους επηρεάστηκαν επίσης από την έλλειψη συμφωνίας για τον προορισμό των διακοπών.

Παράγοντες που επηρεάζουν τα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά σχέδια των Αμερικανών

Παράγοντες % των παραθεριστών
Το κόστος των διακοπών 54%
Ο Covid-19 50%
Η προσωπική οικονομική κατάσταση 50%
Η ασφάλεια σε άλλες χώρες 41%
Διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος από την εργασία 41%
Το πρόγραμμα των παιδιών 39%
Η οικογένεια δεν μπορεί να συμφωνήσει για το πού θα πάει 33%
Τίποτα δεν έχει επηρεάσει τα ταξιδιωτικά μου σχέδια αυτό το καλοκαίρι 8%
Τίποτα από τα παραπάνω 3%

Το κόστος του ταξιδιού να αποτελεί την κύρια ανησυχία για τους καλοκαιρινούς παραθεριστές από τις ΗΠΑ, με τα μέτρα εξοικονόμησης χρημάτων να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Όπως διαπίστωσε η έρευνα, οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος λένε ότι μείωσαν τους αρχικούς, ταξιδιωτικούς τους προϋπολογισμούς κατά 1.636 $, μέσο όρο.

Η μετάβαση σε λιγότερο ακριβούς προορισμούς (45%) είναι η πιο δημοφιλής τακτική για τη μείωση του κόστους, ακολουθούμενη από λιγότερα ταξίδια (37%) και ταξίδια μικρότερων αποστάσεων (35%).

Μόνο το 12% των Αμερικανών παραθεριστών το φετινό καλοκαίρι θα αποκαλούσε τα ταξίδια τους “ακριβά”, ενώ το 41% ​​δηλώνει ότι η τιμή των διακοπών τους είναι “μέση” τιμή και το 30% ταξινομεί το ταξίδι του ως “φθηνό/οικονομικό”.

Από την άλλη, πάνω από το 40% των ταξιδιωτών σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Σε σύγκριση με το 2021, το 42% λέει ότι θα ξοδέψει περισσότερα, το 28% λιγότερα και το 15% αναμένει ότι τα έξοδα των διακοπών του θα είναι περίπου τα ίδια.

Αυτά τα μέτρα παίρνουν οι Αμερικανοί για να εξοικονομήσουν χρήματα στις καλοκαιρινές τους διακοπές 

Μέτρα εξοικονόμησης χρημάτων % των παραθεριστών
Επιλογή φθηνότερου προορισμού 45%
Λιγότερα ταξίδια αυτό το καλοκαίρι 37%
Ταξίδια μικρότερων αποστάσεων 35%
Επιλογή οδικών αντί αεροπορικών ταξιδιών 30%
Μείωση του προϋπολογισμού για εστιατόρια/φαγητό 29%
Λιγότερο δαπανηρές δραστηριότητες διακοπών 28%
Επιλογή φθηνότερης πτήσης 26%
Μικρότερος προϋπολογισμός για ψώνια/σουβενίρ στις διακοπές 26%
Φθηνότερο ξενοδοχείο/θέρετρο/κρουαζιέρα/ενοικίαση 25%
Φθηνότερο δωμάτιο σε ξενοδοχείο/θέρετρο/κρουαζιέρα 20%
Τίποτα συγκεκριμένο 10%
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα 2%

Μεταξύ των παραθεριστών που αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση, το μέσο κόστος καλοκαιρινού ταξιδιού εντός των ΗΠΑ διαμορφώνεται κοντά στα 7.000 $, σύμφωνα με την Squaremouth. Ενώ, οι Αμερικανοί που επιλέγουν ταξίδια στο εξωτερικό ξοδεύουν περισσότερα από 7.600 $, κατά μέσο όρο.

Η έρευνα του Forbes Advisor πραγματοποιήθηκε από την εταιρία έρευνας αγοράς OnePoll διαδικτυακά, σε δείγμα 2.000 ενηλίκων Αμερικανών πολιτών, που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το φετινό Καλοκαίρι. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τις 29 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου 2022.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *