© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Οι Αμερικανοί “τρέχουν” να κάνουν κρατήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ είναι η κορυφαία αγορά προέλευσης ταξιδιωτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ οι περισσότερες κρατήσεις προέρχονται από κατοίκους της Μελβούρνης, όπως αποκαλύπτει η World on Holiday, η ταξιδιωτική πύλη που προσφέρει ταξιδιωτικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Καθώς ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία το θέαμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, η προσμονή αυξάνεται όχι μόνο για τα αθλητικά αγωνίσματα, αλλά και για την εισροή ταξιδιωτών στην εμβληματική Πόλη του Φωτός. Ποιος, όμως, γιατί και πώς ταξιδεύει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024; Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και άλλες πολύτιμες πληροφορίες δίνει η World on Holiday.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι ΗΠΑ είναι η κορυφαία αγορά προέλευσης ταξιδιωτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καταλαμβάνοντας το 32% του συνόλου των ξενοδοχειακών κρατήσεων, ακολουθούμενες από την Αυστραλία (15%) και τον Καναδά (9%). Άλλες σημαντικές αγορές “πηγές” ταξιδιωτών είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σιγκαπούρη, η Ινδία και η Ιαπωνία.

Οι περισσότερες κρατήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προέρχονται από τη Μελβούρνη, και ακολουθούν η Σιγκαπούρη και το Σίδνεϊ. Άλλες σημαντικές πόλεις προέλευσης ταξιδιωτών στους Ολυμπιακούς του Παρισιού είναι η Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ, το Λος Άντζελες, το Μπρισμπέιν και η Ουάσινγκτον.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή πόλη προέλευσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 είναι το Λονδίνο, ακολουθούμενη από το Άμστερνταμ και την Φρανκφούρτη. Άλλες σημαντικές πόλεις προέλευσης είναι οι Βρυξέλλες, το Μιλάνο, το Βουκουρέστι, το Δουβλίνο και η Ρώμη.

Το “παράθυρο” των προκρατήσεων ξενοδοχείων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού περιορίζεται, ενώ το παράθυρο αναζήτησης διευρύνεται. Ο λόγος για αυτή την ανομοιομορφία είναι ότι περισσότεροι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στο Παρίσι. Ωστόσο, η υψηλή ζήτηση έχει επίσης οδηγήσει σε καθυστέρηση στην έκδοση visa, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση των νομικών διατυπώσεων προτού κλείσουν τη διαμονή τους.

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να συμπίπτουν με την υψηλή, καλοκαιρινή, ταξιδιωτική περίοδο στο Παρίσι οι ταξιδιώτες συνδυάζουν τον αθλητισμό με την τέχνη, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη φύση, κάνοντας κράτηση για διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας. Έτσι, το 51% επιλέγει διαμονή 10 και πλέον ημερών και το 20% 7-10 ημέρες.

Σύμφωνα με την World on Holiday, τα ξενοδοχεία περιορισμένης εξυπηρέτησης παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση, καθώς συγκεντρώνουν το 52% του συνόλου των ξενοδοχειακών κρατήσεων, με τα οικονομικά ξενοδοχεία και τα ξενοδοχεία πλήρους εξυπηρέτησης να ακολουθούν, συγκεντρώνοντας το 29% και 18% των κρατήσεων, αντίστοιχα. Η άνοδος των μέσω ημερήσιων τιμών (ADR) φαίνεται να έχει συρρικνώσει το μερίδιο των κρατήσεων των ξενοδοχείων πλήρους εξυπηρέτησης.

Εν τω μεταξύ, το μερίδιο των κρατήσεων για επαγγελματικά ταξίδια έχει αυξηθεί από 19% το προηγούμενο έτος για την ίδια χρονική περίοδο σε 41% για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *