Photo by Andrea Piacquadio on Pexels

Έρευνα: Προτεραιότητα τα ταξίδια για τους Αμερικανούς | Διαφοροποιούνται οι προτιμήσεις ανά ηλικία

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ενώ οι προτεραιότητές μας μπορεί να αλλάζουν καθώς μεγαλώνουμε, η βασική ανάγκη για μια προσωρινή αλλαγή σκηνικού παραμένει. Τα ταξίδια, λοιπόν, εξακολουθούν να αποτελούν βασική επιθυμία και προτεραιότητα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτό ισχύει και για τους Αμερικανούς, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Pacaso.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ενήλικων Αμερικανών, διαπίστωσε ότι η επιθυμία για ταξίδια παραμένει, αλλά όσο μεγαλώνουμε αλλάζουν οι ταξιδιωτικές μας συνήθειες. Έτσι, το 38% όλων των ερωτηθέντων ανέφερε την επίσκεψη στην οικογένεια και τους φίλους ως τον κύριο λόγο για να ταξιδέψουν, αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ερωτηθέντες είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν για αυτόν τον λόγο.

Οι ερωτηθέντες στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών δείχνουν να προτιμούν τις χαλαρωτικές διακοπές (29%), σε σχέση με την επίσκεψη στην οικογένεια και τους φίλους (27%). Στους ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 30-44 ετών παρατηρείται χάσμα μεταξύ των δύο αυτών επιλογών, με το 41% ​​να δίνει προτεραιότητα στη χαλάρωση και το 26% να επισκέπτεται την οικογένεια ή τους φίλους.

Από την άλλη, στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 45-64 ετών σημειώνεται μια ανατροπή σε αυτές τις επιλογές, με το 37% να δίνει προτεραιότητα στα ταξίδια για να επισκεφθεί την οικογένεια και τους φίλους, έναντι του 30% που επιδιώκει να χαλαρώσει. Αυτό το έλλειμμα διευρύνεται περαιτέρω για τα άτομα άνω των 65 ετών, με το επιβλητικό 53% των ερωτηθέντων να δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια για να βρεθούν και πάλι με αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς ή φίλους, ως τον κύριο λόγο για να ταξιδέψουν.

Διεθνή ταξίδια επιλέγουν οι νεαρότεροι σε ηλικία ταξιδιώτες

Ενώ το ταξίδι με σακίδιο στην Ευρώπη ή η μετάβαση στο εξωτερικό μπορεί να αποτελούν βασικά ορόσημα για μερικούς ανθρώπους στα τέλη της εφηβείας ή στα 20 τους, η λαγνεία της περιπλάνησης φαίνεται να φθίνει καθώς μεγαλώνουμε. Στο πλαίσιο αυτό, το 87% των ερωτηθέντων προτιμούν να ταξιδεύουν στο εσωτερικό παρά να πηγαίνουν στο εξωτερικό το 2022, αλλά οι αριθμοί διέφεραν από γενιά σε γενιά, με τους νεότερους ερωτηθέντες να δείχνουν την υψηλότερη προτίμηση για διεθνή ταξίδια. Ειδικότερα, το ταξίδι σε άλλη χώρα συνιστά υψηλή προτεραιότητα για το 26% των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών. Αυτό το ποσοστό μειώνεται σημαντικά σε μόλις 15% για τα άτομα μεταξύ 30-44 ετών, ίσως επειδή αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι πιο πιθανό να κάνει παιδιά, καθιστώντας τα διεθνή ταξίδια πιο ακριβά ή περίπλοκα. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες μεταξύ 45-64 ετών και 65+ φαίνεται να έχουν τα λιγότερα κίνητρα να επισκεφτούν άλλες χώρες.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών είναι πιο πιθανό να αναφέρει τα ταξίδια εκτός πολιτείας ως κίνητρο σε ποσοστό 44%, για τα άτομα ηλικίας 65+ είναι το δεύτερο πιο πιθανό με 37%. Η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα μπορεί να είναι πιο πιθανό να έχει παιδιά ή εγγόνια που ζουν εκτός πολιτείας και, δεδομένης της προτίμησής τους να επισκέπτονται την οικογένεια και τους φίλους τους, αυτό θα μπορούσε να είναι ένας κινητήριος παράγοντας στο ταξίδι τους.
Αυτή η προτίμηση έρχεται σε αντίθεση με τις ομάδες μέσης ηλικίας, όπου λίγο περισσότερο από το 30% των ερωτηθέντων θέλουν να φύγουν εκτός της πολιτείας τους.

Μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές επιθυμούν οι ταξιδιώτες

Το 60% των ερωτηθέντων στην έρευνα επιθυμούν οι διακοπές τους να είναι μεγαλύτερης διάρκειας, ωστόσο, παρατηρούνται διαφορές ανάμεσα στις γενεές. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μεταξύ 18-29 ετών είναι λιγότερο πιθανό να είναι ευχαριστημένοι με τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Παραδόξως, το 16% εύχεται το ταξίδι του να είναι πολύ πιο σύντομο. Αυτή η ηλικιακή ομάδα εύχεται το ταξίδι της να είναι λίγο μεγαλύτερο, με σχεδόν τους μισούς να αισθάνονται έτσι.

Το 45% των ερωτηθέντων σε ηλικία συνταξιοδότησης θεωρούν ότι τα ταξίδια τους έχουν τη σωστή διάρκεια και είναι λιγότερο πιθανό να ευχηθούν το ταξίδι τους να είναι πολύ μικρότερο. Αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι δεν περιορίζονται τόσο από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η άδεια μετ’ αποδοχών.

Για εκείνους που επιθυμούν να έχουν μερικές μέρες ακόμα για να αφιερώσουν στο ταξίδι τους, έρευνες δείχνουν ότι η ευτυχία που αντλούμε από αυτό φτάνει στο αποκορύφωμά της την όγδοη ημέρα των διακοπών. Έτσι, διατηρώντας τις διακοπές κοντά σε αυτή τη διάρκεια και κάνοντας πολλές διακοπές κατά τη διάρκεια του έτους, οι ταξιδιώτες μπορούν να διατηρήσουν την ευτυχία τους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

 

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *