© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Σε νέα ύψη τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 2023

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντικά αυξημένος είναι ο αριθμός των Αμερικανών που επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για τις διακοπές των Χριστουγέννων εφέτος, σε σύγκριση με το 2022, σύμφωνα με τον δείκτη 2023 European Holiday Destination Index της Allianz Partners.

Η κορυφαία εταιρία ταξιδιωτικής ασφάλισης και βοήθειας διαπίστωσε ότι τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη τη φετινή, εορταστική περίοδο είναι αυξημένα κατά 21%, σε σύγκριση με το 2022, ενώ προορισμοί όπως η Βαρκελώνη παρουσιάζουν αύξηση έως και 61%.

Η Ευρώπη συνεχίζει να επωφελείται από την ανεκπλήρωτη ταξιδιωτική ζήτηση, καθώς οι ταξιδιώτες “εκδίκησης” κλείνουν ταξίδια στη γηραιά ήπειρο.

Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να μαγεύονται από τα φώτα της πόλης του Λονδίνου και τις εορταστικές αγορές της Αγγλίας, με την πόλη να διατηρεί την πρώτη θέση μεταξύ των προορισμών στην Ευρώπη που οι Αμερικανοί θα επισκεφθούν κατά τη φετινή, εορταστική περίοδο, από την έναρξη της έρευνας το 2016.

Το Παρίσι, που παραμένει στη δεύτερη θέση, αναμένει ότι θα δει επίσης μεγάλο αριθμό Αμερικανών ταξιδιωτών. Ενώ, προορισμοί όπως η Ιβηρική Χερσόνησος θα γνωρίσουν σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας με αξιοσημείωτη αύξηση των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ στη Μαδρίτη (37%) και τη Βαρκελώνη της Ισπανίας (61%) και τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας (47%).

Άλλες αξιοσημείωτες αυξήσεις περιλαμβάνουν την Πράγα (51%), η οποία επιστρέφει στο Top 20 για πρώτη φορά από τα προ της πανδημίας επίπεδα το 2019, καθώς και τη Γενεύη (12%), η οποία εισέρχεται στους κορυφαίους προορισμούς από την τελευταία της εμφάνιση το 2017.

Και το καλοκαίρι του 2023 τα ταξίδια των Αμερικανών προς την Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 55%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Allianz Partners.

Η Allianz Partners USA εξέτασε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια ταξιδιωτικά δρομολόγια κατά την περίοδο αιχμής των διακοπών, αναδεικνύοντας τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς της σεζόν για το 2023. Εξετάστηκαν επίσης οι πτήσεις μετ’ επιστροφής που αναχωρούν από αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών μεταξύ Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023 και Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2024.

“Η ταξιδιωτική ασφάλιση για διεθνή ταξίδια”, πρόσθεσε, “θα πρέπει να βρίσκεται στον προ-ταξιδιωτικό προγραμματισμό όλων, ώστε να συμβάλλει στην προστασία από απροσδόκητα καλυπτόμενα γεγονότα, καθώς και από ιατρικά επείγοντα περιστατικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να παρέχει αποζημιώσεις για καλυπτόμενες ταξιδιωτικές ατυχίες, όπως καθυστέρηση, ακύρωση ή διακοπή ταξιδιού, χαμένες αποσκευές και ιατρικά επείγοντα περιστατικά, ενώ η ταξιδιωτική βοήθεια 24/7 μπορεί να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με το ταξίδι”, δήλωσε ο Daniel Durazo, διευθυντής εξωτερικής επικοινωνίας της Allianz Partners USA.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *