ΕΡΕΥΝΑ: Το 80% των Αμερικανών αλλάζουν ταξιδιωτικά σχέδια | Εμπόδιο οι αυξημένες τιμές των ταξιδιών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λιγότερο πρόθυμοι να επιδοθούν σε εξωφρενικά δαπανηρές διακοπές εμφανίζονται οι Αμερικανοί, οι οποίοι φαίνεται να επανεξετάζουν το budget τους, επιλέγοντας προορισμούς με βάση την οικονομική τους προσιτότητα.

Αυτό προκύπτει σε έρευνα της Bankrate, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι Αμερικανοί καταναλωτές σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές το φετινό καλοκαίρι, σε σχέση με το περασμένο, ωστόσο, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις ταξιδιωτικές δαπάνες.

Σύμφωνα με την έρευνα, η άνοδος των τιμών των ταξιδιών και των επιτοκίων αναγκάζει περίπου το 80% των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, που συμμετείχαν στην έρευνα, να αλλάξουν τα σχέδιά τους για φθηνότερες επιλογές.

Ένα επιπλέον 58% των ατόμων που δεν είναι πιθανό να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν, με τα στοιχεία της Bankrate να δείχνουν “άλμα” 10%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022, όταν το 48%  των ατόμων που δεν ήταν πιθανό να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές δήλωσαν ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για αυτές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σχεδόν 2 στους 3 ενήλικες στις ΗΠΑ, ή το 63%, σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, από 61% το 2022, αλλά καθώς ο πληθωρισμός μειώνει τους οικονομικούς προϋπολογισμούς οι άνθρωποι προετοιμάζονται να προσαρμοστούν στο αυξανόμενο κόστος.

Περίπου το 29% των παραθεριστών εξοικονομεί χρήματα, επιλέγοντας λιγότερο ακριβά καταλύματα ή προορισμούς, ενώ ακολουθείται στενά από το 28% που σχεδιάζει να συμμετάσχει σε φθηνότερες δραστηριότητες.

Τα συγκριτικά στοιχεία με πέρυσι δείχνουν ότι τα ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα, καθώς το 22% των παραθεριστών επέλεξαν λιγότερο ακριβά καταλύματα ή προορισμούς, το 23% συμμετείχαν σε φθηνότερες δραστηριότητες, το 19% ταξίδεψαν για λιγότερες ημέρες και το 16% ταξίδεψαν οδικώς αντί να μεταβούν αεροπορικώς στους προορισμούς τους.

“Υπάρχει ένα σωρευτικό τίμημα τόσο στον πληθωρισμό, όσο και στα υψηλότερα επιτόκια που προορίζονται για την καταπολέμησή του”, δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της Bankrate, Ted Rossman. Και συμπλήρωσε: “Οι τιμές αυξάνονταν πολύ ταχύτερα πέρυσι τέτοια εποχή, αλλά λιγότεροι ταξιδιώτες προσάρμοζαν τα σχέδιά τους. Το περασμένο έτος ήταν επίσης αξιοσημείωτο για την τεράστια συσσωρευμένη ζήτηση που απελευθερώθηκε, καθώς οι περιορισμοί και οι ανησυχίες για τον Covid-19 άρχισαν να χαλαρώνουν”.

Οι τιμές των πτήσεων ξεπερνούν τα προ-πανδημικά επίπεδα

Τα τελευταία στοιχεία του δείκτη ταξιδιωτικών τιμών καταναλωτή για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 από την Hopper δείχνουν ότι οι εγχώριες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αναμένεται να αυξάνονται σταθερά μέχρι τον Ιούνιο.

Οι εγχώριες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα σημειώσουν αύξηση 7% στα 321 δολάρια ανά εισιτήριο μετ’ επιστροφής τον Μάιο, και στη συνέχεια θα αυξηθούν κατά 5% περισσότερο, για να κορυφωθούν στα 328 δολάρια τον Ιούνιο. Ωστόσο, η κορύφωση των καλοκαιρινών αεροπορικών εισιτηρίων τον Ιούνιο αναμένεται να είναι ακόμη κατά 10% χαμηλότερη από την κορύφωση-ρεκόρ των 400 δολαρίων ανά εισιτήριο τον Ιούνιο του 2022.

Αυτές οι εκτιμήσεις για τους ναύλους παραμένουν 4% υψηλότερες από τις τιμές πριν από την πανδημία του 2019. Οι εποχικές μειώσεις των αεροπορικών εισιτηρίων της ενδιάμεσης περιόδου μπορούν επίσης να αναμένονται από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο. Ωστόσο, τα δεδομένα της Hopper υποδεικνύουν ότι στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου οι ναύλοι θα επιστρέψουν στις τιμές πριν από την πανδημία.

 

 

 

Πηγή: Hopper 2023 quarter-two consumer travel index 

Παρά το γεγονός ότι τα διεθνή ταξίδια παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση, η μείωση της προσφοράς οδηγεί τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον πέντε ετών, σύμφωνα με την Hopper. Για παράδειγμα, τα αεροπορικά εισιτήρια για την Ευρώπη είναι 24% υψηλότερα από ό,τι πριν από την πανδημία, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια για την Ασία έχουν “εκτοξευθεί” κατά 60%.

Προσθέστε σε αυτό τα στοιχεία της Bankrate, που καταδεικνύουν ότι μόνο το 14% των ανθρώπων σχεδιάζουν διεθνείς διακοπές ή κρουαζιέρα αυτό το καλοκαίρι.

Προτεραιότητα στις παροχές υψηλής ποιότητας

Τα στοιχεία της Hopper υποδεικνύουν περαιτέρω άνοδο των τιμών των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ κατά 29% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022. Και παρά τα στοιχεία της Bankrate που παρουσιάζουν αύξηση κατά 9%, σε ετήσια βάση, στους ταξιδιώτες που επιλέγουν πιο προσιτά καταλύματα, τα στοιχεία της Hopper δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα σε ορισμένες ανέσεις, όπως οι πισίνες και τα καταλύματα που είναι φιλικά προς τα κατοικίδια, και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό γι’ αυτό.

Σχεδόν δύο στους πέντε, σε ποσοστό 39%, των παραθεριστών επέλεξαν διακοπές στην παραλία αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την Bankrate, ενώ το 28% σχεδιάζει να επισκεφθεί μια πόλη και ένα επιπλέον 28% των ταξιδιωτών στις ΗΠΑ σχεδιάζει διακοπές με διαμονή ή διακοπές με βάση το σπίτι.

Το εισόδημα και η ηλικία είναι επίσης βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές, σύμφωνα με την Bankrate. Για παράδειγμα, τα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα 100.000 δολάρια και άνω είναι κατά 81% πιθανότερο να προγραμματίσουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος, σε σύγκριση με το 65% εκείνων που κερδίζουν από 50.000 έως 99.999 δολάρια και το 54% εκείνων που κερδίζουν λιγότερα από 50.000 δολάρια.

Οι Gen Zers είναι πιο πιθανό να σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος σε ποσοστό 76%, σε σύγκριση με το 70% των Millennials και το 62% των Gen Xers. Οι Baby boomers είναι η μόνη ηλικιακή ομάδα που παρουσιάζει μείωση, με ποσοστό 54% να σχεδιάζει διακοπές σε σύγκριση με 58% το 2022.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *