Η ΕΤΑΔ μετέτρεψε την ιστοσελίδα της σε προσβάσιμη για ΑμεΑ, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ), ως άμεση Θυγατρική του Υπερταμείου (Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου), στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας που εφαρμόζει, προχώρησε στην μετατροπή της κεντρικής ιστοσελίδας της www.hppc.gr  σε προσβάσιμη για άτομα με αναπηρία.

Η ΕΤΑΔ είναι η πρώτη από τις θυγατρικές του Ομίλου που ολοκλήρωσε τις ενέργειες συμπερίληψης για την ιστοσελίδα της, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και άλλες δράσεις στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής ESG.

Η ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων των χρηστών, με ή χωρίς αναπηρία, από κάθε είδους συσκευές ή λογισμικά και στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας όλων των διαδικτυακών επισκεπτών.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας έχει διαμορφωθεί ώστε να είναι λειτουργικό, κατανοητό και τεχνικά συμβατό, όσον αφορά στα προγράμματα πλοήγησης (π.χ. αναγνώστες οθόνης για τυφλά άτομα).

Η ειδοποιός διαφορά αυτής της δράσης έγκειται στην αγαστή συνεργασία της ΕΤΑΔ με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», η οποία προέβη στην αξιολόγηση της ιστοσελίδας μέσω χρήσης focus group τελικών χρηστών, εμποδιζόμενων ή/και ανάπηρων ατόμων σε συνεργασία με εξειδικευμένους τεχνικούς, ενώ οι αξιολογήσεις της ιστοσελίδας επαναλαμβάνονται τακτικά για να υποδεικνύονται και να υλοποιούνται άμεσα όσες τεχνικές διορθώσεις απαιτούνται.

Επισημαίνουμε, ότι η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα της εκπαίδευσης στην Προσβάσιμη Ψηφιακή Επικοινωνία που είχαν λάβει στελέχη της ΕΤΑΔ. Η σχετική εκπαίδευση είχε διοργανωθεί από το Υπερταμείο και την ΑΜΚΕ  “Με Άλλα Μάτια”.

“Η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, έχει αναδειχθεί ως Στρατηγικός Σύμβουλος Προσβασιμότητας του Υπερταμείου και βρισκόμαστε έτσι, δίπλα σε όλες τις θυγατρικές του, υποστηρίζοντας τα βήματα προς τη Συμπερίληψη, που γίνονται πλέον αργά και σταθερά γύρω μας. Εφαρμόζεται έτσι εταιρικά και εμπεδώνεται κοινωνικά η διεθνής, σύγχρονη, καλή πρακτική υλοποίησης του συνθήματος ζωής και πνοής του Παγκόσμιου Αναπηρικού Κινήματος “τίποτα για τα ανάπηρα άτομα, χωρίς τα ανάπηρα άτομα“, σημείωσε στη δήλωσή του ο τυφλός δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. Δ.Σ.Α. και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, κ. Π. Μπαλωμένος επικρότησε τη συνεργασία αυτή που έχει ισχυρό κοινωνικό χαρακτήρα και δεσμεύτηκε για την εδραίωσή της.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *