EY: Ο Γεώργιος Γεράρδος Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021 | Οι 5 νικητές του διαγωνισμού | ΦΩΤΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Γεώργιος Γεράρδος, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε., κατέκτησε χθες το βράδυ τον τίτλο του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» για το 2021, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η EY Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, βραβεύθηκαν, επίσης, οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών του διαγωνισμού, μετά από απόφαση της ανεξάρτητης εννεαμελούς Κριτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Βασίλειου Κάτσου, Προέδρου και Συνιδρυτή της VNK Capital και Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2008.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021 και οι υπόλοιποι νικητές του διαγωνισμού, παρουσιάστηκαν, επίσης, και σε Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η EY σήμερα, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, καθώς και του κ. Γιώργου Τερζή, Ανώτερου Διευθυντή Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας της Alpha Bank, Platinum χορηγού του διαγωνισμού.

Οι νικητές

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών είναι:

– «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας» και νικητής του βραβείου Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2021, ο κος Γεώργιος Γεράρδος, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ., ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.

– «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», ο κος Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε.

– «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», ο κος Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO & Co-Founder, BLUEGROUND

– «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας», ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Παράλληλα, και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα, απονεμήθηκε τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς», στον κ. Ελευθέριο Σαΐτη, Ιδρυτή και Πρόεδρο των εταιρειών, Kronos, Intercomm Foods και Agrophoenix, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική επιχειρηματική του πορεία και τη συνεισφορά του στην εθνική οικονομία.

Ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021

Ο κ. Γεώργιος Γεράρδος της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2022, όπου, μαζί με τους νικητές του αντίστοιχου εθνικού βραβείου από 60 περίπου χώρες, θα διαγωνιστεί για τον τίτλο ΕΥ World Entrepreneur Of The Year™ 2022.

ernst-youngΜε αφορμή την τελετή απονομής, ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: “Στην ΕΥ, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η περαιτέρω ανάπτυξη και ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούν παρά να στηριχθούν στην υγιή επιχειρηματικότητα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναδείξουμε και να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες εκείνους που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ο διαγωνισμός του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς», αποσκοπεί να τιμήσει τους ανθρώπους, οι οποίοι με τις πράξεις τους και τα επιτεύγματά τους έχουν αποδείξει ότι αξίζει να παλεύεις για ένα καλύτερο αύριο, και ότι μπορείς να δημιουργήσεις αξία για όλους, παρά τις αντιξοότητες, τα εμπόδια και τις προκλήσεις”.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Βασίλειος Κάτσος, αφού ευχαρίστησε την ΕΥ για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού, τόνισε: «Ο θεσμός των βραβείων της ΕΥ είναι μια γιορτή για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Απόδειξη ότι, ακόμα και μέσα από τις πιο αντίξοες και απρόβλεπτες συνθήκες τα τελευταία 12 χρόνια, έχει το σθένος να αντιστέκεται, να δημιουργεί και να μεγαλουργεί».

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021, και νικητής της κατηγορίας «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας», κος Γεώργιος Γεράρδος, παραλαμβάνοντας το βραβείο του, δήλωσε: «Αυτό το βραβείο, είναι ένα χτύπημα στην πλάτη. Είναι μια ενθάρρυνση που τη χρειαζόμαστε όλοι. Ειδικά εμείς που έχουμε διαβεί έναν δύσκολο δρόμο και που θέλουμε να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας και να φέρουμε ακόμη πιο σημαντικά αποτελέσματα».

Ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς, νικητής της κατηγορίας «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», σχολίασε σχετικά: «Βιωματικά έμαθα ότι τις κρίσεις – εκτός ίσως από την υγεία – απλώς τις διαχειρίζεσαι, ήρεμα και με καθαρό μυαλό. Δεν τις αφήνεις να σε διαλύσουν».

Ο νικητής της κατηγορίας «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», κ. Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, είπε: «Ελπίζω αυτό το βραβείο και η πορεία μας να εμπνεύσει και άλλους επιχειρηματίες ότι μπορούν να ηγηθούν παγκοσμίως στον τομέα τους, ακόμα και αν ξεκινήσουν από μικρότερες αγορές όπως αυτή της Ελλάδας».

Ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, νικητής της κατηγορίας «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας», δήλωσε σχετικά: «Στον όμιλό μας η καινοτομία, η ιατρική πρωτοπορία, η συνεχής επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής, στην έρευνα και την ανάπτυξη, είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA μας, της πυξίδας μας και της στρατηγικής μας».

Ο τιμώμενος με την τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς», κ. Ελευθέριος Σαΐτης, δήλωσε: «Προτρέπω τους νέους να πιστέψουν στο μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης και θέλησης, και στην ομαδικότητα, έχοντας ως πυξίδα τη λογική, την ενσυναίσθηση, το μέτρο και την ανθρωπιά».

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το who is who

Γεώργιος Γεράρδος | Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. Πλαίσιο Computers Α.Ε.Β.Ε.

Το 1969, ο Γιώργος Γεράρδος, σε ηλικία 23 ετών και όντας φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δανείζεται από φίλους 80.000 δραχμές και ιδρύει την Πλαίσιο σε ένα κατάστημα 12 τ.μ. .

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το 1985, παρουσιάζει τον πρώτο Η/Υ, ο οποίος συναρμολογείται στα μέτρα του πελάτη, με την εμπορική επωνυμία «Turbo X». Έχοντας εξασφαλισμένη κορυφαία εξυπηρέτηση, ο υπολογιστής προσφέρει και εξαιρετικές δυνατότητες αναβάθμισης σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, καθιστώντας έτσι την τεχνολογία προσιτή σε κάθε Έλληνα.

Επόμενη καινοτομία του Γιώργου Γεράρδου αποτελεί η εισαγωγή του έντυπου καταλόγου της Πλαίσιο. Ο κατάλογος, το in-house call center και η δυνατότητα παράδοσης των παραγγελιών την επόμενη μέρα, καταφέρνουν από πολύ νωρίς να συνθέσουν μια ολοκληρωμένη πολυκαναλική εμπειρία.

Το 1999, εισάγει την εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών και παράλληλα πρωτοπορεί δημιουργώντας το Plaisio.gr, το πρώτο site στην Ελλάδα με δυνατότητα παραγγελίας & παράδοσης προϊόντων.

Για οκτώ συνεχόμενα χρόνια (2000-2007), η Πλαίσιο επιλέγεται ως μία από τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη.

Το 2009,  εγκαινιάζει τη λειτουργία του υπερσύγχρονου κέντρου logistics στη Μαγούλα Αττικής. 21 χρόνια αργότερα, η δυναμική του κέντρου αυτού ξεπερνά τις προσδοκίες και γίνεται καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας της Πλαίσιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς 230.000 πελάτες παρέλαβαν τις παραγγελίες τους εντός 2-3 ημερών μόνο κατά το δίμηνο διάστημα της πρώτης καραντίνας.

Σήμερα, μετά από 52 χρόνια αδιάλειπτης κερδοφορίας, η Πλαίσιο παραμένει συνώνυμο της τεχνολογίας και της άριστης εξυπηρέτησης πελατών, καθώς ο Γιώργος Γεράρδος μαζί με μια δεμένη ομάδα 1.500 ανθρώπων εξασφαλίζουν μια απρόσκοπτη πολυκαναλική εμπειρία.

Γεώργιος Μυλωνάς | Eπικεφαλής του Ομίλου ΑΛΟΥΜΥΛ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΓΕΝNΗΣΗΣ

2 Μαρτίου 1959, Σέρρες.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Έγγαμος, με ένα αγόρι και δύο κόρες.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Απόφοιτος του γυμνασίου Σερρών.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Μεταπτυχιακές σπουδές Επιχειρησιακής Έρευνας στο London School of Economics (MSc in Operational Research, L.S.E.)

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

1982 – 1986: Διευθύνων Σύμβουλος της Βιομηχανίας Αλουμινίου Βορείου Ελλάδος Α.Ε. (Β.ΑΛ.Β.Ε, Ξάνθη).

1988 – σήμερα: Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε. και επικεφαλής του Ομίλου ΑΛΟΥΜΥΛ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Συμμετοχές σε οργανισμούς – φορείς:

  • Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος(2005-2009)
  • Μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (2000-2008)
  • Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος,
  • Μέλος Γενικού Συμβουλίου Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2017)
  • Μέλος του Board of Trustees of American Farm School (2010-σήμερα)
  • Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (1986 – σήμερα)
  • Mέλος Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (2006-σήμερα)
  • Αντιπρόεδρος του ΤhessINTEC (2020-σήμερα)
  • Μέλος του Building Board –European Aluminium Assosiation

Ελευθέριος Σαΐτης, Επιχειρηματίας

Ο Ελευθέριος Μιχ. Σαΐτης γεννήθηκε στο Καλοχώρι  Λάρισας, σε ένα αμιγές ελληνο-βλάχικο χωριό. Η απώτερη καταγωγή της οικογένειας του πιθανολογείται ότι ήταν από τον ιστορικό οικισμό της Μοσχόπολης,  Οι πρόγονοι του ήταν νομάδες κτηνοτρόφοι, ενώ έχασε τους γονείς του σε νεαρή ηλικία μεγαλώνοντας με πολλές στερήσεις. Γαλουχημένος στο συνεκτικό ομαδικό πνεύμα των προγόνων του, επέλεξε συνειδητά να έχει πάντα συνεταίρους συνοδοιπόρους στην επιχειρηματική πορεία του.

Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στον γενέθλιο τόπο του και το εξατάξιο Γυμνάσιο στο Συκούριο, ενώ τη διαδρομή Καλοχώρι-Συκούριο-Καλοχώρι, την έκανε καθημερινά με τα πόδια. Όντας σημαιοφόρος στο Γυμνάσιο,  εισήχθη από τους πρώτους στην ΑΣΟΕΕ (σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και αποφοίτησε πάλι πρώτος ως αριστεύσας.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στη Λάρισα, ως παραλήπτης-ζυγιστής ζαχαρότευτλων, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε να εργάζεται ως λογιστής και υπεύθυνος εξαγωγών σε κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία. Το 1968 ιδρύει Φροντιστήριο Λογιστικής- Σχολή Λογιστών και Γραφείο Εισαγωγών-Εξαγωγών με ευρύ φάσμα εργασιών εγχείρημα που στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να χαράξει από νωρίς τον εξαγωγικό προσανατολισμό.

Το μακροχρόνιο επιχειρηματικό του έργο ξεκινά το 1970 με την ίδρυση της ΕΡΜΗΣ, εξαγωγική βιοτεχνία ταγαριών-φλοκατών. Μία τυχαία συνάντηση του σε ένα ασανσέρ στη Λάρισα με έναν Γερμανό εισαγωγέα κονσερβών φρούτου και τοματοπολτού θα οδηγήσει τον ίδιο και τους συνεταίρους του στην ίδρυση της ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε., κονσερβοποιία φρούτων, στη Σκύδρα Ν. Πέλλας. Η εταιρεία παραμένει έως σήμερα ηγέτιδα του κλάδου και από τους βασικούς εργοδότες του Ν. Πέλλας. Πρωτοστάτησε ως άτομο και ως εταιρεία στην καθιέρωση της κομπόστας ροδάκινο ως εθνικό προϊόν και της Ελλάδας ως πρώτη δύναμη παγκοσμίως.

Το 1989 ιδρύει μαζί με άλλους συνεταίρους την INTERCOMM FOODS Α.Ε., στη Λάρισα, αρχικά ως βιοτεχνία μαρμελάδας, η οποία στη συνέχεια εξελίσσεται σε βιομηχανία επεξεργασίας φρούτων σε ασηπτική συσκευασία (πρωτοπόρος ιδέα για την εποχή). Το 2001 προστίθεται Τμήμα Παραγωγής Ελιάς και η εταιρεία εξελίσσεται σε ηγέτιδα στον κλάδο επιτραπέζιας ελιάς, καθιερώνοντας την ελληνική ελιά στο ράφι όλων των αλυσίδων στο εξωτερικό.

Το 1998, ιδρύεται εταιρεία στη Ρωσία και Ρουμανία για την προώθηση ελληνικών ειδών διατροφής υπό το brand Delphi, ενώ το 2002 ακολουθεί η ίδρυση της εταιρείας Golden Fruits με αντικείμενο την εξαγωγή νωπών φρούτων.

Το 2010 επεκτείνεται η δραστηριότητα στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας, με την ίδρυση της Kronos Sun Energy.

Το 2017, ακολουθεί η Agrophoenix AE, στο Ζερβοχώρι Ημαθίας, εταιρεία παραγωγής χυμών φρούτων και συναφών προϊόντων σε καινοτόμες συσκευασίες.

Υπέρμαχος της ομαδικότητας και της υγιούς επιχειρηματικότητας,  στηρίζει τη σύμπραξη της μεταποίησης με τον πρωτογενή τομέα, τρέφοντας απέραντο σεβασμό στους συνοδοιπόρους αγρότες και εργαζομένους των εταιρειών. Σε αυτές τις αρχές και καταβολές στηρίζεται η μακροημέρευση της ΚΡΟΝΟΣ επί 53 χρόνια, της INTERCOMM FOODS 33 χρόνια και έπεται συνέχεια. Από τις βασικές αρχές του είναι ότι ο επιχειρηματίας από τη στιγμή που θα επαναπαυτεί στις δάφνες του, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Επίσης, θεωρεί την γρήγορη προσαρμογή στις εξελίξεις εκ των ουκ άνευ. Αταλάντευτος οδηγός του στην πορεία του είναι η  ηγεσία με συναισθηματική νοημοσύνη και σεβασμό στις ηθικές αξίες.

Θεωρεί υποχρέωση του (κατάθεση ψυχής), να ευχαριστήσει δημόσια όλους εκείνους (συγγενείς, φίλους, γνωστούς, επώνυμους και ανώνυμους), που βοήθησαν ανιδιοτελώς τόσο τον ίδιο, όσο και τους συνεταίρους του, να ξεπεράσουν ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες, στην εφιαλτική δεκαετία του 1971-1981 στην ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ, κυριολεκτικά ένα salto mortale. Συγχρόνως, εκφράζει τις άπειρες ευχαριστίες του προς τους συνοδοιπόρους συνεταίρους που όλα αυτά τα χρόνια, ανεξάρτητα από τις τυχόν διαφορές τους, έκαναν αυτόν το πολύ δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα στο επιχειρείν. Επίσης, στο ανθρώπινο δυναμικό των εταιρειών ΚΡΟΝΟΣ, INTERCOMM FOODS, AGROPHOENIX, που όλα αυτά τα χρόνια στα εύκολα και στα δύσκολα, συνέβαλαν τα μέγιστα και που χωρίς τις δικές τους θυσίες δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν όλα αυτά που έγιναν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα εργοστάσια έχουν ψυχή.

Είναι παντρεμένος με την Καλυψώ Μότσιου και έχουν τρεις κόρες, την Φραντζέσκα, την Νάντια και την Ιωάννα-Αλεξάνδρα, οι οποίες ασχολούνται ενεργά με τις επιχειρήσεις, ενώ ήδη η τρίτη γενιά συμμετέχει στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Είναι εργασιομανής, τελειομανής και αυστηρός με τον εαυτό του, διάγοντας έναν πολύ απλό και λιτό τρόπο ζωής. Είναι λάτρης της φύσης και με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, έχοντας πάντα ως αρχή «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος». Είναι ομιλητής σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε θέματα επιχειρηματικότητας, ενώ κάθε χρόνο απονείμει υποτροφίες σε αριστεύσαντες μαθητές στην τοπική κοινωνία.

Σήμερα, οι διάφορες εταιρείες των οποίων υπήρξε ιδρυτής, συνεργάζονται με χιλιάδες παραγωγούς από όλη την ελληνική επικράτεια από τον Έβρο έως τη Μάνη, έχουν καθαρά εξαγωγικό χαρακτήρα με πωλήσεις σε πάνω από 80 χώρες σε όλον τον κόσμο και απασχολούν συνολικά πάνω από 1.200 άτομα.

Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος MBA PhD |Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αποφοίτησε το 1990 από τη Σχολή Μωραΐτη. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του London School of Economics (ΒSc Management), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που αποτελεί την ηγετική επιχείρηση του κλάδου υγείας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Γ. Αποστολόπουλου, οι δραστηριότητες του οποίου εκτείνονται πέραν από την υγεία, στις ασφάλειες, το real estate και το εμπόριο.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ) και μέλος του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ. Επιπλέον, είναι μέλος του Advisory Board του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, του διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και management του Πανεπιστημίου Cambridge (CIBAM) και του Chatham House στο Λονδίνο.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι, παράλληλα, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE (HAALSE) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αθηναϊκής Λέσχης», της πιο ιστορικής

λέσχης της Ελλάδος.
Είναι, ιδρυτικό μέλος του σωματείου «ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ» που έχει στόχο την προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, καθώς και ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Cyber Security International Institute (CSIi), που έχει σαν στόχο να εκπαιδεύει και να ενημερώνει, ιδιαίτερα τα παιδιά, για την ορθή χρήση και τις απειλές του κυβερνοχώρου.

Για το κοινωφελές του έργο, επιχειρηματική πορεία και πολυδιάστατη προσφορά, του έχουν απονεμηθεί σειρά βραβείων και διακρίσεων. Το 2008 του απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο “Giuseppe Sciacca” για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση. Παράλληλα, έχει βραβευθεί από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά του στο Σώμα καθώς και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την προσφορά του στους Αστυνομικούς της Αττικής. Επίσης, έχει βραβευθεί από την Ομοσπονδία Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την προσφορά του στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης.

Το 2020 του απονεμήθηκε το «Βραβείο Συνολικής Προσφοράς» (Lifetime Achievement Award) του Βρετανικού Συμβουλίου, που δόθηκε για πρώτη φορά σε Έλληνα. Το Μάιο του 2021, του απονεμήθηκε το βραβείο «Leadership in Healthcare & Corporate Social Responsibility», στο πλαίσιο του Maria Callas Monaco Gala & Awards, υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου, για την ηγεσία που επέδειξε στον κρίσιμο κλάδο της υγείας στην μάχη κατά της πανδημίας και την κοινωνική του προσφορά.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αναδείχθηκε Χρυσός Πρωταγωνιστής της Δεκαετίας 2010-2020, στον κλάδο των Ιατρικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο των Βραβείων-Θεσμός
της Direction Business Network. Τον Οκτώβριο του 2021, ο Δρ. Αποστολόπουλος βραβεύτηκε ως «World Eminent Man of Leadership in Health & Entrepreneurship» από τον Διεθνή Οργανισμό Who is Who International Awards για την προσφορά του στους τομείς της υγείας, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών αλλά και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Είναι παντρεμένος με τη Ρόη Δανάλη και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου | Eπιχειρηματίας, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Blueground

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου είναι επιχειρηματίας, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Blueground. Έχοντας ζήσει και εργαστεί σε περισσότερες από 12 πόλεις διεθνώς, ο Αλέξανδρος θέλησε να εξαλείψει όλα τα κοινά προβλήματα του παραδοσιακού τρόπου μετακόμισης και ενοικίασης. Ταυτόχρονα, πιστεύει ότι το υβριδικό ή ευέλικτο μοντέλο εργασίας, έχει έρθει για να μείνει και ότι η τάση των ανθρώπων να ταξιδεύουν και να εργάζονται σε διαφορετικές πόλεις θα συνεχιστεί.  Έτσι, δημιούργησε μια νέα εμπειρία ενοικίασης, πλήρως υποστηριζόμενη από την τεχνολογία, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα όπου θέλουν, όποτε θέλουν, με τους όρους που θέλουν.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έχοντας βιώσει τα οφέλη της διεθνούς έκθεσης σε διαφορετικές κουλτούρες, πολιτισμούς και κοινωνικά πρότυπα, θέλησε να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κάνουν το ίδιο, παρέχοντας εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε διαμερίσματα καλής ποιότητας, λύνοντας έτσι ένα από τα βασικά προβλήματα και δίνοντάς τους την ευελιξία να εξερευνήσουν τον κόσμο.

Πριν την ίδρυση της Blueground το 2013 ο Αλέξανδρος ήταν Strategy Consultant για την McKinsey & Company, και ταξίδευε ανά τον κόσμο επιλύοντας στρατηγικά προβλήματα για παγκόσμιες επιχειρήσεις. Έχει επίσης διατελέσει Associate Principal στη Samsung Electronics με έδρα τη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Ο Αλέξανδρος μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ πλέον κατοικεί στη Νέα Υόρκη όπου και βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Blueground.EY 

1 σχόλιο στο “EY: Ο Γεώργιος Γεράρδος Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021 | Οι 5 νικητές του διαγωνισμού | ΦΩΤΟ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *