©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα στο Top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών για τους λάτρεις της τέχνης

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα “φιγουράρει” μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών προορισμών για τους λάτρεις της τέχνης, όπως αποκαλύπτει η Ubuy.

Ειδικότερα, η ελληνική πρωτεύουσα συναντάται ψηλά στην κατάταξη της διεθνούς πλατφόρμας εβρισκόμενη στην έβδομη θέση, σε σύνολο 20 πόλεων, ενώ τα “πρωτεία” πηγαίνουν στο Λονδίνο και το Παρίσι.

Για να προσδιορίσει τις καλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης για τους πιστούς οπαδούς της τέχνης, η Ubuy εξέτασε τον αριθμό των γκαλερί τέχνης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προσφέρουν δωρεάν είσοδο, καθώς, επίσης, την παρουσία αγαλμάτων, μνημείων και έργων τέχνης του δρόμου στην κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η Αθήνα συγκέντρωσε 135 βαθμούς, με την πόλη να φιλοξενεί 59 γκαλερί, δέκα από τις οποίες προσφέρουν δωρεάν είσοδο. Υπάρχουν επίσης 67 γλυπτά και μνημεία που μπορεί κανείς να βρει σε όλη την πόλη, καθώς και 526 έργα τέχνης του δρόμου.

“Η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδος, που βρίσκεται στην Αθήνα, φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα ελληνικής και ευρωπαϊκής τέχνης, από τη μεσαιωνική έως τη σύγχρονη. Ενώ, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στην τέχνη της χώρας από τη δεκαετία του 1940 και μετά, παρουσιάζοντας την πλούσια ποικιλία έργων Ελλήνων καλλιτεχνών όλα αυτά τα χρόνια -το Ινστιτούτο διοργανώνει επίσης εργαστήρια και σεμινάρια, τα οποία οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος σε συζητήσεις”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην κορυφή της λίστας το Λονδίνο και το Παρίσι συγκέντρωσαν 166 βαθμούς έκαστο, με την μεν βρετανική πρωτεύουσα να διαθέτει 259 γκαλερί, για 29 από τις οποίες η είσοδος είναι δωρεάν, 347 μνημεία και αγάλματα και 441 έργα τέχνης του δρόμου. Το δε Παρίσι, διαθέτει 198 γκαλερί, εκ των οποίων οι 11 προσφέρουν δωρεάν είσοδο, ενώ εντυπωσιάζει με τον τεράστιο αριθμό των 796 μνημείων και αγαλμάτων και τα 637 έργα τέχνης του δρόμου.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Πράγα της Τσεχίας, με 155 βαθμούς. Η τσεχική πρωτεύουσα φιλοξενεί 236 γκαλερί, 268 αγάλματα και μνημεία και υπάρχουν 311 έργα τέχνης του δρόμου.

Το Βερολίνο, στη Γερμανία, καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με 152 βαθμούς, και στην τέταρτη θέση ακολουθεί το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με 151 βαθμούς, ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με 147 βαθμούς.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *