©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού: Η Κομισιόν εστιάζει σε έναν πράσινο, ψηφιακό και ανθεκτικό τουριστικό τομέα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μετά από πέντε χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού επιστρέφει σήμερα, στις Βρυξέλλες, αλλά και διαδικτυακά, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 450 φορείς του τουριστικού κλάδου. 

Την εκδήλωση, η οποία ολοκληρώνεται στις 5 το απόγευμα. άνοιξε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, μαζί με την ευρωβουλευτή, Καρίμα Ντελί, πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ακολούθησε συζήτηση προσανατολισμού για τη διαμόρφωση ενός ανθεκτικού, κορυφαίου παγκοσμίως τουριστικού οικοσυστήματος, με καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ακμάζουσες κοινότητες.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης τρεις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που σχετίζονται με την πράσινη μετάβαση, την ψηφιακή μετάβαση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουρισμό. Παράλληλ,α θα πραγματοποιηθεί έκθεση για τον μετατουρισμό -τη δημιουργία εικονικών κόσμων για την προώθηση τουριστικών προορισμών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει απολογισμός της εφαρμογής της διαδρομής μετάβασης για τον τουρισμό και της Ατζέντας για τον ευρωπαϊκό τουρισμό το 2030, που δημοσιεύθηκαν πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Επιτροπή θα αναφερθεί και σε άλλες πρωτοβουλίες για την τόνωση του τουριστικού οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας πλατφόρμας φορέων του τουρισμού και της ανάπτυξης ενός κοινού ευρωπαϊκού χώρου δεδομένων για τον τουρισμό, ώστε να υποστηριχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τομέα.

Η Κομισιόν θα ανακοινώσει την έναρξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού για το 2024, ο οποίος επιβραβεύει τις ευρωπαϊκές πόλεις για τις εξαιρετικές, καινοτόμες, ψηφιοποιημένες και βιώσιμες τουριστικές πρακτικές τους, καθώς και για το βραβείο για τον Πράσινο Πρωτοπόρο του Έξυπνου Τουρισμού της ΕΕ για το 2024 (πρώην βραβείο EDEN), το οποίο προωθεί βιώσιμες τουριστικές πρακτικές σε μικρότερους τουριστικούς προορισμούς.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *