Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τουρισμός και Πολιτισμός, η επόμενη ημέρα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

-Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, με την Έλενα Κουντουρά και τον Αλέξη Γεωργούλη. Τετάρτη, 8 Ιουνίου στις 12.45 – Ζωντανά μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Facebook και YouTube.

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό με τη συμμετοχή της  Έλενας Κουντουρά και του Αλέξη Γεωργούλη, την Τετάρτη, 8 Ιουνίου στις 12.45 ώρα Ελλάδας.

Η συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με απευθείας μετάδοση  μέσω Facebook και YouTube, θα επικεντρωθεί στον βιώσιμο τουρισμό και στην ανάκαμψη των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Τομέων, μετά την πανδημία.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί και συνέντευξη με την Gloria Guevara, Συμβούλου του Υπουργείου Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας και πρώην προέδρου  και CEO  του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC.

Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ο σεβασμός στην κοινωνική και πολιτιστική αυθεντικότητα των τοπικών κοινοτήτων, η εξασφάλιση βιώσιμης οικονομικής δραστηριότητας των τουριστικών επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένης της σταθερής απασχόλησης και της καταπολέμησης της φτώχειας, η ανάγκη αύξησης των δημοσίων δαπανών στον δημιουργικό και πολιτιστικό τομέα και η καλύτερη πρόσβαση των πολιτών σε μορφές πολιτιστικής έκφρασης, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα αναλυθούν. Η συζήτηση θα είναι διαδραστική, αφού μέσω των σελίδων της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook και στο YouTube οι Ευρωβουλευτές θα δέχονται ερωτήσεις από το κοινό τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσο και μετά.

  • Πως μπορεί να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Τουρισμού από τις υφιστάμενες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές κρίσεις που μαστίζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα;
  • Πως θα επιτευχθεί μια βιώσιμη οικονομική δραστηριότητα ώστε να υπάρχει σταθερή απασχόληση και καταπολέμηση της φτώχειας για τους εργαζόμενους στον κλάδο του Τουρισμού;
  • Πόσο επιβαρύνθηκαν οι Δημιουργικοί και Πολιτιστικοί Τομείς από την πανδημία και πώς μπορούν να ανακάμψουν;
  • Πόσο η ΕΕ στηρίζει τους Δημιουργικούς και Πολιτιστικούς Τομείς; Υπάρχει ευρωπαϊκή πολιτική για τον πολιτισμό;

Συμμετέχουν από το στούντιο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

  • Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συντονίστρια της LEFT στην Επιτροπή Μεταφορών & Τουρισμού (TRAN), Μέλος της Ειδικής Ομάδας Τουρισμού (Tourism Task ForceTTF), Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM)
  • Αλέξης Γεωργούλης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού & Παιδείας (CULT), Συνιδρυτής της Ομάδας Φιλίας Πολιτιστικών Δημιουργών του Ευρωπαικου Κοινοβουλίου

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν επίσης και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολήθηκαν με αυτά τα θέματα και θα απευθύνουν ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους ομιλητές της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

  • Syriza European Parliament @SYRIZAEP

(https://www.facebook.com/syrizaep)

  • Έλενα Κουντουρά @Kountouraelena

(https://www.facebook.com/kountouraelena)

  • Αλέξης Γεωργούλης @Alexisgeoroulismep

(https://www.facebook.com/alexisgeorgoulismep)

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω YouTube στη σελίδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *