Ευθείες βολές Ρέτσου κατά κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Τουρισμού|VIDEO

VIDEO ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης, και του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, για την στάση της απέναντι στον Τουρισμό, με αφορμή τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις στο θέμα της Thomas Cook και όχι μόνο.

Μιλώντας στην διάσκεψη των προέδρων της ΠΟΞ, ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι η “φιλοεπενδυτική” σημερινή κυβέρνηση επιδεικνύει μια πρωτοφανή δυστοκία στον χειρισμό της υπόθεσης της Thomas Cook, την στιγμή που η “αντιεπενδυτική” προηγούμενη κυβέρνηση, είχε δώσει στο “δύσκολο” 2015, την δυνατότητα στους ξενοδόχους να εκπέσουν τιμολόγια προς χρεωκοπημένους ρωσικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες με την ΠΟΛ 1170.

retsos
money tourism copyright photo

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε στην πλήρη απουσία του Τουρισμού, τόσο στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, όσο και στην πρόσφατη σύσταση επιτροπής για το rebranding της χώρας. Είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Χάρη Θεοχάρη: “Μας έχει λείψει η δημόσια αναγνώριση της συνεισφοράς του Τουρισμού. Στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ουδεμία αναφορά υπήρξε στον Τουρισμό και αυτό μας στεναχώρησε όλους. Δεν ακούσαμε την λέξη Τουρισμός. Όλα τα χρόνια της κρίσης ήταν ο μοναδικός τομέας που βοήθησε. Ο λαός λέει ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο”.

Παράλληλα, ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι σε επαφές που είχε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, ενημερώθηκε ότιυπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για χορήγηση άτοκων δανείων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού του τουρισμού, Thomas Cook, μέσω αλλαγών στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας, και ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα.

Τέλος, ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι ο ελληνικός Τουρισμός θα συνεχίσει να ανθεί κυρίως λόγω των επενδύσεων των ξενοδόχων, που τα τελευταία χρόνια επένδυσαν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δείτε την τοποθέτηση του Γιάννη Ρέτσου, στο κανάλι του money-tourism.gr, στο youtube.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *