Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς “χτυπάει” τα αεροπορικά ταξίδια | Επιβραδύνεται η ανάκαμψη | Στο -5% παγκοσμίως | Μικρότερες οι επιπτώσεις στην Ευρώπη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας επιβραδύνει την παγκόσμια ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κρατήσεων πτήσεων της ForwardKeys.

Η κορυφαία εταιρία ταξιδιωτικών αναλύσεων διαπίστωσε ότι η επίδραση είναι παγκόσμια, με το σύνολο της αγοράς να επιβραδύνεται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες τις τρεις εβδομάδες από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, και την επακόλουθη επίθεση στη Γάζα.

Η ανάλυση συνέκρινε τις κρατήσεις πτήσεων, συγκριτικά με τα προ της πανδημίας επίπεδα, κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων πριν από τις 7 Οκτωβρίου με την ίδια περίοδο μετά.

Οι κρατήσεις πτήσεων από χώρες της Μέσης Ανατολής μειώθηκαν κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Από την Αμερική επιβραδύνθηκαν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η Ασία και ο Ειρηνικός, η Ευρώπη -συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ- και η Αφρική επιβραδύνθηκαν κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

 

Η αύξηση των κρατήσεων προς όλες τις περιοχές του κόσμου έχει επιβραδυνθεί, με εξαίρεση την Αφρική, η οποία συνέχισε να ανακάμπτει προς τα επίπεδα του 2019.

Οι κρατήσεις πτήσεων προς την Αμερική μειώθηκαν κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, προς την Ευρώπη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, προς την Ασία-Ειρηνικό κατά 1 ποσοστιαία μονάδα και προς τη Μέση Ανατολή κατά 26 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην περιοχή που πλήττεται από τη σύγκρουση, το Ισραήλ έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες, με πολλές αεροπορικές εταιρίες να έχουν ακυρώσει πτήσεις.

Κατά την περίοδο από τις 7 Οκτωβρίου, οι κρατήσεις πτήσεων υποχώρησαν κατά 155 ποσοστιαίες μονάδες (*Μια πτώση των κρατήσεων άνω του 100% υποδηλώνει ότι εκτός από το ότι δεν υπάρχουν νέες κρατήσεις, υπήρξαν και ακυρώσεις, εξαντλώντας το υπάρχον απόθεμα κρατήσεων). Ακολουθεί η Σαουδική Αραβία, με πτώση 67 ποσοστιαίων μονάδων, η Ιορδανία, με πτώση 54 ποσοστιαίων μονάδων, ο Λίβανος, με πτώση 45 ποσοστιαίων μονάδων και η Αίγυπτος, με πτώση 35 ποσοστιαίων μονάδων. Οι κρατήσεις πτήσεων προς τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) στο σύνολό τους μειώθηκαν κατά 25 π.μ..

Ο αντιπρόεδρος της ForwardKeys, Olivier Ponti, δήλωσε: “Αυτός ο πόλεμος είναι μια καταστροφική, σπαρακτική, ανθρώπινη τραγωδία που όλοι βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες μας. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα αποτρέψει τους ανθρώπους από το να ταξιδέψουν στην περιοχή, αλλά έχει επίσης κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για ταξίδια και σε άλλες περιοχές. Από τις 6 Οκτωβρίου οι κρατήσεις έδειχναν ότι τα παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το 4ο τρίμηνο, θα έφταναν το 95% του επιπέδου του 2019, αλλά, από τις 27 Οκτωβρίου, η προοπτική έχει υποχωρήσει κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και βρίσκεται στο 88%. Η αντίστοιχη αλλαγή στις προοπτικές για τη Μέση Ανατολή είναι πολύ πιο απογοητευτική, καθώς υποχώρησε κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες στο 110%, από 126%, πριν από την έναρξη του πολέμου”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *