© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ForwardKeys: Αυξημένες οι αεροπορικές θέσεις στην Ελλάδα εφέτος το Πάσχα | Στα προ-πανδημικά επίπεδα στην Ευρώπη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ

Αυξημένες κατά 7% έναντι του 2019 είναι οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα κατά την εφετινή Πασχαλινή περίοδο, όσον αφορά τις ενδοευρωπαϊκές αφίξεις, με τη χώρα να τοποθετείται στο Top 5 με τους προορισμούς με τις καλύτερες επιδόσεις, όπως διαπιστώνει η κορυφαία εταιρία ταξιδιωτικών δεδομένων, ForwardKeys. Παράλληλα, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους 10 προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Ην. Βασίλειο.

Οι προορισμοί με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στη χωρητικότητα αεροπορικών θέσεων, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προ-πανδημικού 2019, είναι η Τουρκία (26%), ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (12%) και την Πολωνία (9%). Έπονται η Ελλάδα (7%), η Ιρλανδία (4%), η Ιταλία (4%) και η Ισπανία (1%).

Συνολικά, ο αριθμός των εισιτηρίων που έχουν επιβεβαιωθεί για ενδοευρωπαϊκές αφίξεις αυτό το Πάσχα υπολείπονται, επί του παρόντος, κατά 15% του 2019, ενώ οι αφίξεις από προορισμούς μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη εμφανίζονται μειωμένες κατά 17%.

Εξετάζοντας τις πιο ανθεκτικές αγορές προέλευσης, το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την πιο ανθεκτική αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Ευρώπη, σημειώνοντας αύξηση 12%, σε σχέση με το 2019, ενώ η Πορτογαλία και η Ιρλανδία καταγράφουν οριακή άνοδο 1%, σε σχέση με τα προ-πανδημικά επίπεδα.

“Βλέπουμε επιτέλους την επιστροφή ορισμένων από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές προέλευσης ταξιδιωτώ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ισπανία”, λέει ο Juan A. Gomez, επικεφαλής του τμήματος Market Intelligence της ForwardKeys.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η ανθεκτικότητα των Βρετανών παραθεριστών, ιδίως δεδομένων των υψηλών επιπέδων πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας στη Βρετανία, καθώς και της αναταραχής που προκλήθηκε τους περασμένους μήνες από την αδυναμία των τοπικών μεταφορών να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα σκηνές χάους στα αεροδρόμια, ακυρώσεις πτήσεων και απεργίες.

Ωστόσο, ο κ. Gomez, προειδοποιεί του προορισμούς που βασίζονται στους Βρετανούς τουρίστες να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο”.

Αυξημένη η ζήτηση για την Ισπανία από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η πρόθεση για ταξίδια προς την Ισπανία από τη βρετανική αγορά εμφανίζει ανοδικές τάσεις, με τα δεδομένα αναζήτησης πτήσεων της ForwardKeys να δείχνουν ότι, από τις αρχές του 2023 η Ισπανία είναι ο νούμερο ένα πιο περιζήτητος προορισμός για ταξίδια κατά τη διάρκεια του Πάσχα, αντιπροσωπεύοντας το 24% όλων των αναζητήσεων από την αγορά Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ευρώπη.

Οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ισπανία αυτό το Πάσχα αναμένεται να αυξηθούν κατά 16%, σε σχέση με το 2019, με τις οικογένειες των 3-5 μελών να παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση 52%, έναντι του 2019, ενώ και οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες σημειώνουν επίσης αύξηση, σε σχέση με τα προ-πανδημικά επίπεδα, κατά 8%.

Άλλοι προορισμοί της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία, συγκαταλέγονται στους 10 προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Ην. Βασίλειο, γεγονός που υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ζήτηση για διακοπές σε ηλιόλουστους, παραθαλάσσιους προορισμούς.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *