Φόβοι στην Ισπανία για επιθέσεις σε τουρίστες

Φόβοι στην Ισπανία για επιθέσεις σε τουρίστες

0
spain

Οι ισπανικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες προειδοποίησαν ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κινδύνους, αν συνεχίσουν οι διαδηλώσεις – διαμαρτυρίες, εναντίον του Τουρισμού.

Οι αντικαπιταλιστές ακτιβιστές έχουν διοργανώσει αρκετές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα αυτήν την εβδομάδα. Μια ομάδα γνωστή ως Arran ενορχήστρωσε μια επίθεση σε ένα τουριστικό λεωφορείο γεμάτο από Βρετανούς που επισκέπτονταν το γήπεδο ποδοσφαίρου Camp Nou της Βαρκελώνης την περασμένη εβδομάδα.

Χθες, ο Rafael Gallego, πρόεδρος της ισπανικής ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων, κάλεσε τους διαδηλωτές «φασίστες» να σταματήσουν και προειδοποίησε ότι οι πράξεις τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βία. «Αυτή η «τουρισμοφοβία» μας ανησυχεί από το περασμένο καλοκαίρι», είπε. «Το 2016 έγιναν γκράφιτι και υπήρξε μια επίθεση με ένα ποτήρι ενάντια στους τουρίστες που ήταν σε εκδρομή, οπότε προειδοποιήσαμε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ριζοσπαστικοποιηθεί, όπως και έγινε».
Και συνέχισε: «Τώρα υπάρχουν διαμαρτυρίες στις εισόδους των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των λιμανιών. Ο κίνδυνος είναι ότι αύριο μπορεί να συμβεί πραγματική βία. Αυτοί ονομάζονται Αριστεροί, αλλά είναι πιο φασίστες απ ότι η ακροδεξιοί. Είμαστε πολύ ανήσυχοι που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα σοβαρό περιστατικό στους επισκέπτες μας οποιαδήποτε στιγμή».

Ο κ. Gallego δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία «προσέφερε» τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων εργασίας στην χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση ισπανική οικονομία και συνέβαλλε αποφασιστικά στην έξοδο από την κρίση.

Στην Πάλμα της Μαγιόρκα, ακτιβιστές άναψαν φωτοβολίδες καπνού έξω από ένα εστιατόριο, ενώ μια άλλη ομάδα ψέκασε με μπογιά τα γραφεία του τουριστικού οργανισμού του Μπιλμπάο. Ακόμη, η βασκική αυτονομιστική ομάδα Ernai σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια πορεία στις 17 Αυγούστου στη βόρεια πόλη Σαν Σεμπαστιάν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου φεστιβάλ.

ΠΗΓΗwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ