Γεώργιος Σ. Φραγγίδης: «Ελλιπή τα μέτρα της κυβέρνησης για τον τουρισμό και την οικονομία”

VIDEO ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ψηφίστηκε την Παρασκευή 22/5 στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπ. Τουρισμού με θέμα «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη». Εισηγητής από το Κίνημα Αλλαγής ήταν ο βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος Τομέα Τουρισμού κ. Γιώργος Φραγγίδης.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο κ. Φραγγίδης  σχολίασε τα μέτρα της κυβέρνησης και του υπουργού τουρισμού για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας, αναφέροντας ότι «αν και κινούνται μέσα στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει ήδη καταθέσει και δημοσιοποιήσει το Κίνημα Αλλαγής από τις 4 Μαϊου, είναι ανεπαρκή και χωρίς επεξεργασία. Η  απουσία σημαντικών μέτρων, όπως η κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, η μείωση των τελών προσγείωσης, η δυναμική ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, η αξιοπρεπής κατοχύρωση των εργαζομένων, δείχνουν ότι η Κυβέρνηση δεν μελέτησε σωστά για την ενίσχυση του τουρισμού του 2020», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού, η ελεύθερη έλευση τουριστών στη χώρα – μόνο με δειγματοληπτικούς ελέγχους – δε βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση και τουλάχιστον στα σημεία εισόδου στη χώρα θα πρέπει να υπάρχουν δομές που θα ελέγχουν τους τουρίστες που έρχονται οδικώς, όπως π.χ. από  τα Βαλκάνια, από όπου θα προέρχεται η πλειοψηφία των τουριστών στη βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη για άμεση δημοσιοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Για το νομοσχέδιο τόνισε ότι δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού. Επιπλέον, περιέχει πλήθος ρυθμίσεων που τροποποιούν την περιβαλλοντική νομοθεσία, αφορούν δασικές και αγροτικές εκτάσεις, τον αιγιαλό και την παραλία. Εγκρίνονται  παρεμβάσεις στο περιβάλλον, σε ευαίσθητες και προστατευόμενες περιοχές, με απουσία, όμως, ποιοτικών προδιαγραφών, με αποτέλεσμα σημαντικούς κινδύνους για τα οικοσυστήματα και την αλλοίωση του τοπικού χαρακτήρα των διάφορων περιοχών.

Τέλος ο κ. Φραγγίδης τοποθετήθηκε θετικά στο νομοσχέδιο επί της αρχής, με το σκεπτικό ότι η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι θετική σε ό,τι ενισχύει και βοηθάει στην ανάπτυξη του τουρισμού. Σε κάποια άρθρα δήλωσε «παρών» και κάποια άλλα τα καταψήφισε.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *