H Celestyal Cruises παρουσιάζει τις «Αυθεντικές Εξορμήσεις» | Εκδρομές με βιωματικές πολιτιστικές εμπειρίες και δραστηριότητες περιπέτειας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα εκδρομών για ολιγάριθμα γκρουπ με την ονομασία «Αυθεντικές Εξορμήσεις».

Οι νέες, βιωματικές και πολύ ενδιαφέρουσες εκδρομές δίνουν στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να εμβαθύνουν στους προορισμούς που επισκέπτονται και να ακολουθήσουν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, όπως είναι η μαγειρική, οι τέχνες και η αρχαιολογία, ο πολιτισμός και οι δραστηριότητες περιπέτειας. Οι εκδρομές προσφέρονται σε όλους τους προορισμούς σε ομάδες των 2 έως και 20 συμμετεχόντων και η αξία τους ξεκινά από €69 ανά επισκέπτη.

Κάποιες από τις εμπειρίες που αποκτά κάποιος στους προορισμούς κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας «Ειδυλλιακό Αιγαίο» περιλαμβάνουν από Γευσιγνωσία Κρασιών στην Θεσσαλονίκη, Πεζοπορία στη Σαντορίνη και Αγγειοπλαστική στη Ρόδο έως Σπιτική Μαγειρική στη Μύκονο, αλλά και Θαλάσσιο Καγιάκ στην Μήλο.

Στη δημοφιλή κρουαζιέρα της εταιρείας «Ειδυλλιακό Αιγαίο», οι εκδρομές του νέου προγράμματος «Αυθεντικές Εξορμήσεις», συμπεριλαμβάνουν επιπρόσθετες επιλογές, όπως περιήγηση στο λόφο της Επανομής στη Θεσσαλονίκη και επίσκεψη στο κτήμα Γεροβασιλείου, που αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς εταιρείες οινοπαραγωγής στην Ελλάδα, παράγοντας κρασί για περισσότερα από 40 χρόνια. Οι λάτρεις του κρασιού θα συμμετέχουν μαζί με ντόπιους οινογνώστες σε μια εκδρομή παραγωγής και δοκιμής τοπικών ποικιλιών και σπάνιων παλαιωμένων κρασιών, καθώς και σε επίσκεψη στο εξειδικευμένο, τοπικό μουσείο οίνου.

Για τους λάτρεις των τεχνών και του πολιτισμού, η Celestyal προσφέρει μια βιωματική εμπειρία κεραμοποιίας στη Ρόδο, όπου η τέχνη της κεραμικής έπαιξε κεντρικό ρόλο στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν κεραμικά αγγεία σε κάθε πτυχή της καθημερινής τους ζωής (αποθήκευση, μεταφορά σερβίρισμα, κά), αλλά τα χρησιμοποιούσαν, επίσης, και ως δοχεία καλλυντικών και αρωμάτων. Στην Κεραμοποιία Μπόνη, οι επισκέπτες ενημερώνονται για την ποικιλία τεχνικών που έχουν υιοθετηθεί στην κεραμική, και μετά από μια παρουσίαση που πραγματοποιεί ένας από τους τεχνίτες, οι επισκέπτες καλούνται να φτιάξουν το δικό τους κεραμικό αντικείμενο. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία κατασκευής τους με το ψήσιμο, οι δημιουργίες τους αποστέλλονται απευθείας στην κατοικία τους.

Ενώ πολλοί επισκέπτονται τη Σαντορίνη και συγκεκριμένα την Οία, που είναι διάσημη για τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματά της, κάποιοι ακολουθούν ένα πιο περιπετειώδες μονοπάτι. Η νέα πεζοπορία με ξεναγό στη Σαντορίνη είναι από μόνη της μια όμορφη περιπέτεια, καθώς ακολουθείται ένα φυσικό μονοπάτι που ξεκινά από το Ημεροβίγλι, περνά μπροστά από τα εγκαταλελειμμένα εκκλησάκια, διασχίζοντας την καλντέρα με την υπέροχη θέα και αγναντεύοντας στον ορίζοντα τα νησάκια της Νέας και Παλαιάς Καμένης και της Θηρασιάς. Η ανάβαση ολοκληρώνεται ψηλά στην κορυφή των κόκκινων βράχων, όπως «κρέμονται» πάνω από την καλντέρα προσφέροντας πανοραμική θέα των λευκών σπιτιών της Σαντορίνης με τις πολύχρωμες σκεπές. Στη Σαντορίνη, οι λάτρεις της μουσικής και της Μυθολογίας θα έχουν μία ιδιαίτερη εμπειρία. Η Celestyal Cruises πηγαίνει τους επισκέπτες της στο Μεγαλοχώρι, ένα αξιοσημείωτα διατηρημένο χωριό κυκλαδικής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, για μια μοναδική εμπειρία μουσικής και μυθολογίας. Ένας περίπατος στους γραφικούς δρόμους, ανάμεσα στις υπόσκαφες κατοικίες στους ηφαιστιογενείς βράχους, οδηγεί στο «Συμπόσιον» ένα πολιτιστικό κέντρο μουσικής και μυθολογίας, το οποίο στεγάζεται στους χώρους ενός παλαιού οινοποιείου, για ένα μοναδικό διαδραστικό μουσικό ταξίδι με μυθολογικές αφηγήσεις και δεκαπέντε χειροποίητα πνευστά και έγχορδα όργανα.

Στη Μύκονο, οι λάτρεις του φαγητού θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν την θρυλική Μυκονιάτικη φιλοξενία σε ένα αποκλειστικό μάθημα σπιτικής μαγειρικής. Οι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν σε μια παραδοσιακή κατοικία για μια ολοζώντανη εμπειρία ελληνικής μαγειρικής. Το μάθημα ξεκινάει με μια ξενάγηση στην κουζίνα και τον κήπο, καθώς και με ενημέρωση για το πώς μπορεί κάποιος να καλλιεργεί τα δικά του λαχανικά ολόκληρο το χρόνο. Αυτό ακολουθείται από ένα πρακτικό σεμινάριο για το πώς φτιάχνεται η ελληνική σπανακόπιτα, οι γεμιστές τομάτες και πιπεριές, αλλά και το δημοφιλές τζατζίκι. Ύστερα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους κατά τη διάρκεια γεύματος, συνοδευόμενου από ντόπια ποικιλία κρασιού. Για τους λάτρεις της τέχνης, η Μύκονος μπορεί επίσης να προσφέρει την ευκαιρία να διδαχθούν την τέχνη του μωσαϊκού. Η δημιουργία μωσαϊκού λέγεται ότι είναι ένα από τα πρώιμα είδη τέχνης που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα και είναι αναπόσπαστο κόμματι του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσης. Οι συμμετέχοντες θα κατευθύνονται από έναν επιδέξιο τεχνίτη ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό έργο τέχνης, το οποίο και θα πάρουν μαζί τους ως ενθύμιο της επίσκεψής τους στο νησί.

Στη Μήλο, όσοι αναζητούν την περιπέτεια μπορούν να εξερευνήσουν την ακτογραμμή του εντυπωσιακού ηφαιστιογενούς νησιού με μια οργανωμένη εξόρμηση με καγιάκ. Οι κωπηλάτες θα ανακαλύψουν το ανάγλυφο της Μήλου με τα εκθαμβωτικά πετρώματα, τους βαθιούς ορμίσκους, τις σπηλιές και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Η διαδρομή ξεκινά από την Φυριπλάκα με κατεύθυνση την παραλία του Γέρακα (η οποία είναι μη-προσβάσιμη από τη στεριά), με μία στάση για κολύμβηση και εξερεύνηση μιας μικρής θαλάσσιας σπηλιάς. Οι συμμετέχοντες μετά κωπηλατούν πίσω προς τη δημοφιλή παραλία Τσιγράδο για μια στάση για καταδύσεις με αναπνευστήρα (snorkeling) σε ένα μικρό σύμπλεγμα θαλάσσιων σπηλιών.

Συνεχίζοντας με τη Ρόδο και τη θεαματική ακτογραμμή της, οι λάτρεις του καγιάκ μπορεί να θέλουν να εξερευνήσουν τους «πειρατικούς όρμους», τα πετρώματα και τις θαλάσσιες σπηλιές της. Η εκδρομή έχει επικεφαλής ειδικούς ξεναγούς, οι οποίοι γνωρίζουν τις καλύτερες διαδρομές για τις πιο κρυφές παραλίες, αναδεικνύοντας τη θαλάσσια ζωή και τα φυσικά «γλυπτά» σε όλη τη διαδρομή. Η εκδρομή ξεκινά μόλις 20 λεπτά μακριά από το κέντρο της Ρόδου στην παραλία Καθαρά και συμπεριλαμβάνει επίσκεψη στο δημοφιλή όρμο που γυρίστηκε η επική πολεμική ταινία του 1961 «τα Κανόνια του Ναβαρόνε» με πρωταγωνιστές τον Anthony Quinn (ο οποίος πρωταγωνίστησε και στην ταινία «Αλέξης Ζορμπάς»), τον Gregory Peck και τον David Niven. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν την πανοραμική θέα των πετρωμάτων πριν την εξόρμηση στις κρυμμένες θαλάσσιες σπηλιές κατά μήκος της ακτής. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για κολύμπι ή καταδύσεις με αναπνευστήρα στα καθαρά γαλανά νερά του Αιγαίου.

Συγκομιδή ελαιών και παραγωγή λαδιού στον Βόλο, ψήσιμο μπακλαβά και μια ιδιαίτερη εμπειρία χαμάμ για άντρες στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώνουν τις νέες εμπειρίες στην κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο»

Στην κρουαζιέρα της Celestyal Cruises «Εκλεκτό Αιγαίο», οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν την ορεινή χερσόνησο του Πηλίου στον Βόλο. Από τα χιονισμένα βουνά μέχρι τις πανέμορφες παραλίες, το Πήλιο παραμένει ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό και αποτελεί μια από τις πιο εύφορες περιοχές, παράγοντας ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στην Ελλάδα, τον επονομαζόμενο «υγρό χρυσό», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Για πολλούς αιώνες, οι ελιές και το ελαιόλαδο αποτελούσαν απαραίτητο συστατικό σε κάθε σπίτι του Πηλίου και πηγή περηφάνειας και χαράς για εκείνους που το παράγουν. Η αποκλειστική εμπειρία παραγωγής και δοκιμής ελαιόλαδου ξεκινά με μια διαδρομή κατά μήκους της παράκτιας πλευράς του Νότιου Πηλίου. Στο χωριό Κορωπί, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στους ελαιώνες και θα μάθουν για τις ποικιλίες τους, τη διαδικασία παραγωγής, κάποια μυστικά από τους παραγωγούς και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη συγκομιδή και στην επίσκεψη στο ελαιοτριβείο για να παρακολουθήσουν την παραγωγή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου συνοδευόμενη από ειδική δοκιμή ελαιόλαδου.

Ανάμεσα στις ειδικές νέες εξορμήσεις που προφέρονται στην Κωνσταντινούπολη, είναι και η ευκαιρία να μάθει κάνεις την τέχνη του μπακλαβά από τον Nadir Gullu, τον «master baklavaci» της Πόλης. Ο τούρκικος Μπακλαβάς, γνωστός και ως «Fistikli Baklava» ή Μπακλαβάς φιστίκι είναι ένα νόστιμο, πλούσιο, γλυκό επιδόρπιο φτιαγμένο από φύλλο, λεπτοκομμένα φιστίκια, βούτυρο και ένα σιρόπι από ζάχαρη, νερό και χυμό λεμόνι. Η οικογενειακή επιχείρηση άνοιξε το 1820 και ο πατέρας του Nadir μετέφερε το εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη το 1949. Μια ειδική εμπειρία ευεξίας και περιποίησης για άντρες στην Κωνσταντινούπολη στο χαμάμ Cemberlitas, τα ιστορικά τουρκικά λουτρά τα οποία αρχικά χτίστηκαν το 1584 για τον σουλτάνο Nurbanu, τον επικεφαλής του αυτοκρατορικού χαρεμιού της Κωνσταντινούπολης, συνδυάζει τα οφέλη για την υγεία που παρέχουν ο ατμός του χαμάμ, η σάουνα, το λουτρό σώματος και το μασάζ με το παραδοσιακό τούρκικο κούρεμα, ξύρισμα και γυάλισμα παπουτσιού. Για όσους επιθυμούν να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους πλευρά, η Celestyal Cruises προσφέρει στην Κωνσταντινούπολη ένα πρακτικό εργαστήρι της αρχαίας τέχνης του Erbu ή paper marbling, το οποίο χρονολογείται από την εποχή των Σελτζούκων και Οθωμανών και χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή αυτοκρατορικών εγγράφων. Η τεχνική αφορά χρώματα που επιπλέουν και δημιουργούν σχέδια σε ένα υδάτινο διάλυμα και μετά μεταφέρεται ο σχεδιασμός σε ένα απορροφητικό υλικό, όπως χαρτί και ύφασμα. Αυτή η πατροπαράδοτη τεχνική έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Άυλη Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά (Intangible World Heritage Cultural status). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους κομμάτι μοναδικής και αξέχαστης τέχνης, για να πάρουν μαζί τους στο σπίτι. Για τους επισκέπτες στο Κουσάντασι οι οποίοι ίσως έχουν επισκεφτεί ήδη την Αρχαία Έφεσο ή είναι λάτρεις της περιπέτειας η Celestyal Cruises προσφέρει μια περιπέτεια σαφάρι με ειδικό αυτοκίνητο buggy. To safari με buggy θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα χωμάτινη διαδρομή ανάμεσα σε δάση, μονοπάτια και χειμάρρους ενώ παράλληλα θα εξερευνούν την άγρια ζωή, απολαμβάνοντας τη εντυπωσιακή θέα του Αιγαίου.

«Ο σύγχρονος ταξιδιώτης αναζητά πιο καθηλωτικές και βιωματικές επιλογές διακοπών. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό το νέο δεδομένο, επανασχεδιάσαμε το πρόγραμμα των εκδρομών μας στους προορισμούς, δημιουργώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα για επιλεγμένους προορισμούς και αποκλειστικά για μικρά γκρουπ. Αυτό μας επιτρέπει να συμπεριλάβουμε όλο και πιο διαδραστικές εμπειρίες όπως οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, η μαγειρική και οι περιπετειώδεις εξορμήσεις», δήλωσε ο κος Leslie Peden, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Celestyal Cruises. «Καθώς η Ελλάδα είναι η πατρίδα της Celestyal Cruises, περισσότερο από κάθε άλλη εταιρεία κρουαζιέρας, είμαστε οι πλέον κατάλληλοι να προσφέρουμε τόσο πλούσιες και εις βάθος εμπειρίες για τους προορισμούς που επισκεπτόμαστε, επιτρέποντας στους επισκέπτες μας να δημιουργήσουν αναμνήσεις ζωής

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα δείγμα των πολλών εμπειριών που προσφέρονται στους προορισμούς.

Η Celestyal Cruises

Η Celestyal Cruises έχτισε γρήγορα μία πολυβραβευμένη εταιρική φήμη και αναγνώριση, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, χάρη στην τοπική εμπειρία και την εξαιρετική φιλοξενία που παρέχει στους ταξιδιώτες της. Η εταιρεία διαχειρίζεται δύο κρουαζιερόπλοια, που το καθένα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση. Επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι η μοναδική ελληνική κληρονομιά που συνδυάζει την εξαιρετική φιλοξενία με την πραγματική διείσδυση στον πολιτισμό των περιοχών που επισκέπτεται η εταιρεία, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.

Υγιεινή & Ασφάλεια

Στη Celestyal Cruises, οι κύριες προτεραιότητές μας είναι η συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία και η ασφάλεια  των επιβατών, του πληρώματος και των τοπικών κοινωνιών που επισκεπτόμαστε. Ως μέλη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), έχουμε δεσμευτεί να υιοθετήσουμε τα απαραίτητα και θεμελιώδη στοιχεία των ενισχυμένων πρωτόκολλων υγιεινής, στο πλαίσιο της σταδιακής επανέναρξης της κρουαζιέρας. Επικαιροποιημένα από κορυφαίους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες ιατρούς, Ευρωπαϊκές και Ελληνικές υγειονομικές αρχές, τα πρωτοκόλλα αυτά θα εφαρμόζονται στη συνολική εμπειρία της κρουαζιέρας. Τα μέτρα Ασφάλειας και Υγιεινής θα αξιολογούνται διαρκώς και θα αναπροσαρμόζονται βάσει των τρεχουσών εξελίξεων στην πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη και της λήψης νέων μέτρων πρόληψης, θεραπείας και περιορισμού του ιού.

Βραβεία

Μεταξύ του 2014 και του 2021 η Celestyal Cruises έχει λάβει κορυφαίες διακρίσεις στα Tourism Awards, τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα βραβεία στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Οι διακρίσεις περιλαμβάνουν 1 Πλατινένιο, 14 Χρυσά, 9 Ασημένια και 5 Χάλκινα βραβεία, τα οποία αφορούν κατηγορίες όπως «Guest Experience Excellence,», «Solo Travel», «Πρωτοβουλίες CSR και Συμβολής στην Εθνική Οικονομία». Τον Δεκέμβριο του 2018 και του 2019 η Celestyal Cruises έλαβε το βραβείο «Καλύτερης Εξυπηρέτησης» στα UK Editors’ Picks Awards της Cruise Critic, καθώς και δύο βραβεία για κατάκτηση της πρώτης θέσης στις κατηγορίες «Εκδρομές στην Ξηρά» και «Αξία» και δύο βραβεία δεύτερης θέσης, για τις κατηγορίες «Υπηρεσίες» και «Ψυχαγωγία». Το 2019 και το 2020, η εταιρεία έλαβε αναγνώριση για τη συνολική συνεισφορά και αφοσίωσή της στην ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο στα MedCruises Awards.

Κοινωνική Υπευθυνότητα

Η Celestyal Cruises δεσμεύεται πλήρως απέναντι στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές. Η εταιρία υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτεται, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Συμπληρωματικά, η Celestyal Cruises υποστηρίζει πολιτιστικές ΜΚΟ, καθώς και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την εξέλιξη των σπουδαστών ναυτιλιακών σχολών, αλλά και την ευημερία των παιδιών.

Πιστοποίηση ISO

Όλο το φάσμα της διαχείρισης των κρουαζιερόπλοιων, όπως η τεχνική διαχείριση, οι τομείς του ξενοδοχείου και των πληρωμάτων και η διοικητική διαχείριση είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001/14001. Η DNV, η οποία αποτελεί την ελεγκτική αρχή, θεωρείται ευρέως η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη εταιρία αξιολόγησης στον κλάδο της ναυτιλίας.

Tagged

1 σχόλιο στο “H Celestyal Cruises παρουσιάζει τις «Αυθεντικές Εξορμήσεις» | Εκδρομές με βιωματικές πολιτιστικές εμπειρίες και δραστηριότητες περιπέτειας

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *