Η Κροατία ελπίζει στους Γερμανούς τουρίστες

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο κ. Gari Cappelli, ο υπουργός Τουρισμού της Κροατίας και ο κ. Kristjan Staničić, διευθυντής του Κροατικού Οργανισμού Τουρισμού της Κροατίας (HTZ),  ελπίζουν στον ίδιο αριθμό Γερμανών τουριστών φέτος, δηλαδή, στα τρία εκατομμύρια.

Από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, στο ITB Berlin,παρευρίσκονται πάνω από 10.000 εκθέτες από 190 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας.

Το περίπτερο HTZ της Κροατίας περιλαμβάνει 23 εκθέτες – εταιρείες και τοπικά γραφεία HTZ – και ο Staničić δήλωσε ότι κατά τους πρώτους δύο μήνες, τα στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό δημιουργούν αισιοδοξία.

Ως εκ τούτου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, το σύστημα ηλεκτρονικών επισκεπτών καταγράφηκαν πάνω από 485.000 Κροάτες τουρίστες, οι οποίοι ήταν κατά 9% περισσότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 4% στα 1,3 εκατομμύρια.

Παρόλο που αναμένεται άνοδος της τουριστικής βιομηχανίας παγκοσμίως,υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία.

Για παράδειγμα, η Ισπανία και η Πορτογαλία σημείωσαν πτώση στις κρατήσεις, ενώ στην Κροατία παρατηρήθηκε μείωση του ποσοστού των κρατήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Cappelli ζήτησε υπομονή.

«Ξέρω ότι υπάρχει κάποια ανησυχία λόγω της επιβράδυνσης στις κρατήσεις σε ξένες αγορές. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να είμαστε αναγνωρίσιμοι στις αγορές γισ την ποιότητα μας χωρίς να μειώσουμε τις τιμές », είπε.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *