©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

HolidayCheck: “Τσιμπημένες” και ακριβότερες από τον ανταγωνισμό, οι διακοπές στην Ελλάδα την υψηλή σεζόν | Stop στο φαινόμενο των last minute κρατήσεων

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρκία, Αίγυπτος, Ισπανία και Ελλάδα αποτελούν το “κουαρτέτο” των προορισμών που επιλέγουν και τη φετινή τουριστική περίοδο οι ταξιδιώτες από τις Γερμανόφωνες αγορές, με την Ελλάδα, όμως, να αποτελεί την πιο ακριβή επιλογή για εφέτος το καλοκαίρι και την Τουρκία από την άλλη την πιο οικονομική.

Αυτό αποκαλύπτει η HolidayCheck, τονίζοντας ότι εφέτος θα εκλείψει το φαινόμενο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, που συνήθως εξασφάλιζαν χαμηλότερες τιμές στους ταξιδιώτες. Παράλληλα, η ταξιδιωτική πλατφόρμα, διευκρινίζει ότι παρότι υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις, οι τιμές είναι υψηλές.

Παρότι η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Γερμανόφωνους ταξιδιώτες κι εφέτος, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για διακοπές στη χώρα το φετινό καλοκαίρι είναι “τσιμπημένες”, έναντι των ανταγωνιστικών χωρών. Ενώ,  πιο οικονομικές θα είναι οι διακοπές στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Οπότε, η HolidayCheck συμβουλεύει τους ταξιδιώτες σε παράταση των καλοκαιρινών διακοπών την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα, όσοι κάνουν κρατήσεις την τελευταία στιγμή, αποφεύγουν την υψηλή τουριστική περίοδο. Οι κρατήσεις αυτές αφορούν αναχωρήσεις τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, καθώς η υψηλή ταξιδιωτική περίοδος φέτος θεωρείται ιδιαίτερα ακριβή για πολλούς ταξιδιώτες, όπως εξηγεί ο Christoph Heinzmann, ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας της HolidayCheck.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, παραμένουν οι ίδιοι με το 2022, με την τουρκική Ριβιέρα να διατηρεί τα “ηνία, με μεγάλη διαφορά. Κι ακολουθούν η Μαγιόρκα, η Χουργκάντα και η Σαφάγκα στην Αίγυπτο και η Κρήτη.

Η δημοτικότητα της Τουρκίας έγκειται στο γεγονός ότι συνεχίζει είναι ο πιο φθηνός προορισμός στη λεκάνη της Μεσογείου. Σε σύγκριση με πέρυσι, η διαφορά στις τιμές της Τουρκίας με την Ισπανία και την Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά.

“Βλέπουμε ότι η Τουρκία και η Μαγιόρκα παραμένουν αδιαμφισβήτητα οι πιο δημοφιλείς προορισμοί. Σε σύγκριση με την Αίγυπτο, οι προορισμοί αυτοί είναι επίσης κλιματολογικά πιο ενδεδειγμένοι το κατακαλόκαιρο”, λέει ο Christoph Heinzmann.

Αυτό είναι το κόστος για διακοπές της τελευταίας στιγμής

Σύμφωνα με την HolidayCheck, το μέσο κόστος διακοπών το Μάιο, ανά ημέρα και  άτομο για διαμονή μίας εβδομάδας με πτήσεις, ξενοδοχεία και μεταφορές, για οικογένεια με παιδιά άνω των δύο ετών, την περίοδο μεταξύ 19 Ιουνίου και 10 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα είναι ο πιο ακριβός προορισμός με μέσο κόστος 147 ευρώ. Η πιο φθηνή επιλογή είναι η Τουρκία (113 ευρώ), ενώ οικονομικά προσιτοί προορισμοί θεωρούνται η Αίγυπτος (117 ευρώ) καιη Ισπανία (129 ευρώ).

Ανάλογη είναι η εικόνα και στις τιμές των πακέτων διακοπών για ζευγάρια, με την Ελλάδα να αποτελεί και πάλι τον πιο ακριβό προορισμό. Ειδικότερα, για πακέτα που κρατήθηκαν τον Μάιο, για διακοπές το φετινό καλοκαίρι, το μέσο κόστος στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 151 ευρώ, ανά άτομο ανά ημέρα. Στην Τουρκία, το μέσος κόστος διαμορφώνεται στα 121 ευρώ, στην Αίγυπτο στα 127 και στην Ισπανία στα 141 ευρώ.

Tagged

1 σχόλιο στο “HolidayCheck: “Τσιμπημένες” και ακριβότερες από τον ανταγωνισμό, οι διακοπές στην Ελλάδα την υψηλή σεζόν | Stop στο φαινόμενο των last minute κρατήσεων

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *