©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

HotelBrain: Τζίρος ρεκόρ που ξεπέρασε τα 100 εκατ. € το 2023 και 15+ νέα ξενοδοχεία στο portfolio για το 2024!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών, κλείνει σύμφωνα με πληροφορίες, η HotelBrain, ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στην Ελλάδα, το 2023.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, το 2023 η Hotelbrain θα ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 100 εκατ . ευρώ σε ξενοδοχειακό τζίρο (σ.σ. τζίρος των δικών της μισθωμένων ξενοδοχείων) ενώ για το 2024 οι προβλέψεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20% αύξηση στον τζίρο, καθώς θα προσθέσει στο portfolio της τουλάχιστον 15 ξενοδοχεία ακόμη.

Για πέντε από αυτά έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές συμφωνίες και η εταιρία θα τα παραλάβει στους επόμενους δύο μήνες, ενώ υπάρχει ένα Pipeline τουλάχιστον 15 ξενοδοχείων.

Από αριστερά: Μάριος Δρακουλάκος, Οικονομικός Διευθυντής HotelBrain Group, Κωνσταντίνος Ζήκος, Αντιπρόεδρος HotelBrain Group, Πάνος Παλαιολόγος, Ιδρυτής & Πρόεδρος HotelBrain Group, Δημήτρης Φραγκοστεφανάκης, Γεν. Διευθυντής HotelBrain Group, Κωνσταντίνος Πασχαλίδης, Managing Partner HotelBrain International

Aξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η HotelBrain ξεπέρασε τον αριθμό ρεκόρ των 100 μισθωμένων ξενοδοχείων, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς, καθώς προσθέτει νέες μονάδες και -πολύ σημαντικό- καινούργιους προορισμούς στο χαρτοφυλάκιό της.

Υπογραμμίζεται ότι το 2023 απασχόλησε στα κεντρικά της γραφεία και στα ξενοδοχεία της, περίπου 3.000 εργαζομένους, με περισσότερους από 200 να εργάζονται όλο το χρόνο. Για το 2024 δε, ο αριθμός των απασχολούμενων αναμένεται να απασχολήσει περισσότερους από 3.300 εργαζόμενους.

Η Ακαδημία

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένων των προβλημάτων και των σημαντικών ελλείψεων στην αγορά εργασίας η εταιρία προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία  της πρότυπης Ακαδημίας και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)  HotelBrain Academy, με σκοπό την εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού των ξενοδοχείων και την απορρόφηση νέων ταλέντων. Σκοπός της Ακαδημίας, που στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα, είναι να προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, από εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο των ξενοδοχείων, του τουρισμού και της γαστρονομίας, σε απόφοιτους Λυκείου, αλλά και σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου, και παράλληλα να εξασφαλίσει στους αποφοίτους εγγυημένη προσφορά εργασίας στα ξενοδοχεία του Ομίλου HotelBrain, αλλά και να ανοίξει τον δρόμο για εργασιακές ευκαιρίες στον τουριστικό κλάδο γενικότερα.

Σημειώνεται ότι από την ΗΒ Αcademy αναμένεται για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 να αποφοιτήσουν 150 νέοι επαγγελματίες του κλάδου, με σκοπό να εργαστούν στα ξενοδοχεία της HotelBrain, ενώ υπολογίζεται ότι παραπάνω από 300 άτομα θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια ξενοδοχειακής κατάρτισης που θα υλοποιήσει.

Εξάλλου, με περισσότερα από 20 χρόνια ενεργής παρουσίας στον χώρο των ξενοδοχείων, διαθέτει την απαραίτητη κατάρτιση, γνώση και εμπειρία, ώστε να επιμορφώσει και να προσελκύσει νέο δυναμικό που ενδιαφέρεται να χαράξει μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο των ξενοδοχείων και του τουρισμού,  να ενισχύσει τις δεξιότητες όσων εργάζονται ήδη στην τουριστική βιομηχανία, και να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες, την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του Ομίλου, πάνω στη φιλοξενία, με στόχο τη δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών στον ξενοδοχειακό κλάδο.

hotelbrain
HotelBrain Group

Τέλος για το 2024 η HotelBrain θα επιδιώξει να ξεπεράσει το 1 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2023 ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Πάνος Παλαιολόγος, εξήγγειλε την έναρξη ενός νέου φιλόδοξου κύκλου ανάπτυξης που θα οδηγήσει την HotelBrain σε διαχείριση 20.000 δωματίων, και 1.5 εκατ. φιλοξενούμενους σε ετήσια βάση, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο Όμιλος HotelBrain είναι ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός Όμιλος της Ελλάδας, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο του πάνω 100 ιδιόχρηστα -μέσω μακροπρόθεσμων μισθώσεων- ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας περίπου 7.300 δωματίων, σε περισσότερους από 39 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων σε επιπλέον 100 ξενοδοχεία τρίτων.

Tagged

1 σχόλιο στο “HotelBrain: Τζίρος ρεκόρ που ξεπέρασε τα 100 εκατ. € το 2023 και 15+ νέα ξενοδοχεία στο portfolio για το 2024!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *