tuv
O CEO της TÜV AUSTRIA Hellas, Ιωάννης Καλλιάς

Ι. ΚΑΛΛΙΑΣ: Η θωράκιση των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης, απέναντι στον Covid-19 έχει όνοµα: TÜV AUSTRIA CoVid Shield

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διαθέτοντας ένα πλούσιο βιογραφικό και έχοντας θητεύσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης ο κ. Ιωάννης Καλλιάς, θεωρείται από τους «γκουρού» του κλάδου της Πιστοποίησης. Την τελευταία δεκαετία βρίσκεται στο «τιµόνι» της κορυφαίας εταιρίας Πιστοποίησης στη χώρα TÜV AUSTRIA Hellas, η οποία έχει συµπληρώσει 25 χρόνια δυναµικής παρουσίας στην Ελλάδα, ενώ είναι και πρόεδρος του κλαδικού φορέα HELLAS CERT.

Σε συνέντευξή του στο «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», ο CEO της TÜV AUSTRIA Hellas µιλάει για τη νέα πιστοποίηση TÜV AUSTRIA CoVid Shield, ένα σηµαντικό «εργαλείο» για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και την προσαρµογή τους στις νέες συνθήκες στην εποχή του Covid-19, που έχουν επιλέξει κορυφαία ξενοδοχεία και αλυσίδες.

Η συνέντευξη

Η συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Στ. Δεριζιώτη, έχει ως εξής:

Τι είναι το TUV AUSTRIA CoVid Shield;

Καταρχάς, πρέπει να πούµε ότι, η TÜV AUSTRIA είναι από τους µεγαλύτερους και πιο ιστορικούς οργανισµούς ελέγχων και πιστοποίησης παγκοσµίως, µε ιστορία περίπου 150 ετών και έτος ίδρυσης το 1872. Η TÜV AUSTRIA Hellas µε περισσότερα από 25 χρόνια εµπειρίας και δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά και σε συνεργασία µε το τµήµα R&D του Business Area Business Assurance στη Βιέννη, ανέπτυξε το προηγούµενο διάστηµα και µε αφορµή την πανδηµία του κορωνοϊού, το σχήµα πιστοποίησης TÜV Austria CoVid Shield.

xrhmaΠρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχήµα, που από την πρώτη στιγµή έχει αγκαλιαστεί από τον επιχειρηµατικό κόσµο και ήδη «τρέχει» µε µεγάλη επιτυχία σε 7 χώρες. Το σχήµα επιβεβαιώνει ότι η πιστοποιηµένη εταιρία έχει αναπτύξει τον κατάλληλο µηχανισµό και τις διαδικασίες, έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα το προσωπικό της, διαθέτει την κατάλληλη υποδοµή και εξοπλισµό και τηρεί τα προβλεπόµενα µέτρα και υγειονοµικά πρωτόκολλα για τη µείωση του κινδύνου εξάπλωσης του Covid-19.

Ποια είναι τα οφέλη και η αξία που παρέχει σε μία επιχείρηση
η πιστοποίηση;

tuv Η πιστοποίηση ως έννοια, είναι σύµφυτη µε τη δηµιουργία της εµπιστοσύνης στα ενδιαφερόµενα µέρη (πελάτες, καταναλωτές, πολίτες, κοινωνία) πως ένας ανεξάρτητος τρίτος επιθεωρεί και διαπιστώνει τη συµµόρφωση µε καθορισµένες απαιτήσεις (πρότυπα, σχήµατα πιστοποίησης). Συνεπώς, η πιστοποίηση, ενισχύει την εµπιστοσύνη και άρα υποστηρίζει την επιχειρηµατική συνέχεια και την επανεκκίνηση της οικονοµικής δραστηριότητας. Όταν η πιστοποίηση παρέχεται από έναν πραγµατικά διεθνή οργανισµό πιστοποίησης, µε διεθνή αναγνωρισιµότητα και αδιαµφισβήτητη αξιοπιστία στην παγκόσµια αγορά, τότε έχει και πραγµατική προστιθέµενη αξία.

Που απευθύνεται το TUV AUSTRIA CoVid Shield και ποια είναι η διαδικασία πιστοποίησης;

Το σχήµα TÜV AUSTRIA CoVid Shield απευθύνεται σε όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων, αλλά έχει βρει ιδιαίτερα µεγάλη αποδοχή στους κλάδους της φιλοξενίας και της εστίασης, αποτελώντας «εγγύηση» και «διαβατήριο» επιχειρηµατικής συνέχειας και αξιοπιστίας.

Porto_Sani
Η εταιρία πιστοποίησε και τα κορυφαία ξενοδοχεία SANI / IKOS

Ενδεικτικά, στον κλάδο της φιλοξενίας και της εστίασης, µέχρι σήµερα έχουν πιστοποιηθεί: τα πολυτελή ξενοδοχεία του Οµίλου Sani/Ikos, οι ενοικιαζόµενες βίλες Melissaki Villas, στο Ναύπλιο, το πολυτελές Skiathos Palace, στη Σκιάθο, τα πολυτελή ξενοδοχεία Branco Mykonos, στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου και το Aegialis Hotel & Spa στην Αµοργό και το εστιατόριο του Nissi, η Λίµνη Βουλιαγµένης, το Ecali Club, η Attika Catering, η εταιρία ενοικιάσεων πολυτελών αυτοκινήτων και λιµουζινών Alpha Limo Tours, το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo, κ.ά.. Παράλληλα, πολλές ακόµη εταιρίες στον χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης προετοιµάζονται για να πιστοποιηθούν.

kalliasΓια την πιστοποίηση TÜV AUSTRIA CoVid Shield πραγµατοποιούνται επιτόπιες επιθεωρήσεις από την εξειδικευµένη και πιστοποιηµένη οµάδα επιθεωρητών της TÜV AUSTRIA.

Υπάρχουν τρία επίπεδα πιστοποίησης: Principal, High, Excellent και εφόσον η επιθεώρηση ολοκληρωθεί επιτυχώς, το πιστοποιητικό έχει διάρκεια ενός έτους µε δυνατότητα ετήσιας ανανέωσης. Στη διάρκεια της ισχύος της πιστοποίησης πραγµατοποιούνται συνεχείς επιθεωρήσεις (η συχνότητα εξαρτάται από το επίπεδο της πιστοποίησης) ώστε, αφενός να διασφαλίζεται πως η δοµή της πιστοποιηµένης επιχείρησης παραµένει πλήρως λειτουργική σε ότι αφορά την αποτελεσµατικότητά της, και αφετέρου, αποτελεί εγγύηση και για τους πελάτες στη µείωση του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ποιες είναι οι στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει η TV AUSTRIA Hellas στην πιστοποίηση TV AUSTRIA CoVid Shield;

Η TÜV AUSTRIA Hellas προχώρησε πρόσφατα σε στρατηγικές συνεργασίες µε την Τράπεζα Eurobank και η πιστοποίηση TÜV AUSTRIA CoVid Shield, συνιστά ένα από τα προνοµιακά «εργαλεία», που υποστηρίζεται από τις χρηµατοδοτικές δράσεις της Τράπεζας για την επανεκκίνηση του Tουρισµού στη χώρα µας. Παράλληλα, συµµετέχει ως partner στην κοινωνική πρωτοβουλία Future Loading µαζί µε το ίδρυµα Μποδοσάκη και την Coca-Cola, ώστε να στηριχθούν µεσαίες και µικρές ξενοδοχειακές µονάδες, εστιατόρια και καφέ (scope της δράσης: HO.RE.CA), για να πιστοποιηθούν µε το TÜV AUSTRIA CoVid Shield στο πλαίσιο των ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την επανεκκίνηση της οικονοµίας.

ksd
adv

Η ουσιαστική επανεκκίνηση του τουρισµού και της εστίασης απαιτεί επιθεώρηση και πιστοποίηση από οργανισµό πιστοποίησης διεθνούς κύρους και εµβέλειας. Η TÜV AUSTRIA µέσω του ολιστικού σχήµατος πιστοποίησης TÜV AUSTRIA CoVid Shield, συνεισφέρει ώστε να µειώνεται ο κίνδυνος της εξάπλωσης της νόσου Covid-19. Έτσι, επανακτάται η εµπιστοσύνη! Έτσι, στηρίζεται η οικονοµία και ξεκινάµε µε σιγουριά, ξανά!

Ποια είναι η δραστηριοποίηση της TV AUSTRIA Hellas στην ελληνική τουριστική βιομηχανία και ποιες οι υπηρεσίες που τη διαφοροποιούν;

Η TÜV AUSTRIA Hellas δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1994. Σε αυτή τη διαδροµή των 25 και πλέον χρόνων, έχει θέσει τα θεµέλια για την επόµενη µέρα και συνεχίζει οδηγώντας τις εξελίξεις του επιχειρηµατικού γίγνεσθαι της χώρας µας στους τοµείς της ποιότητας, της τεχνικής ασφάλειας, της αειφορίας και του περιβάλλοντος, παράγοντας αξία για τον ιδιωτικό και τον δηµόσιο τοµέα, για τους πολίτες και για την κοινωνία στο σύνολό της.

Σήµερα απασχολεί περισσότερους από 250 εξειδικευµένους επαγγελµατίες, ενώ το ευρύ δίκτυο πελατών της ξεπερνά τους 5.500 και περιλαµβάνει πολλούς εκπροσώπους των µεγαλύτερων και σηµαντικότερων επιχειρήσεων στη χώρα.

Σε όλη της την πορεία, η TÜV AUSTRIA Hellas έχει ξεχωρίσει στην ελληνική αγορά, για τις κορυφαίες υπηρεσίες που διαθέτει και κάνουν τη διαφορά για τους συνεργάτες της. Mε τη χαρακτηριστική δηµιουργικότητα και το µεράκι των ανθρώπων της υλοποιεί το όραµά της, καλλιεργώντας στο εγχώριο επιχειρείν κουλτούρα ευθύνης.

Με ένα πελατολόγιο 2.500 επιχειρήσεων στον τοµέα του Tουρισµού, η TÜV AUSTRIA Hellas αποδεικνύει ότι οι διαδικασίες επιθεωρήσεων, τεχνικών ελέγχων, πιστοποίησης και εκπαίδευσης δεν αποτελούν διεκπαιεραιωτική εργασία. Συνιστούν µία ευκαιρία για δυναµική, έµπρακτη και διαρκή συνύπαρξη των επιχειρήσεων του χώρου, µε γνώµονα και στόχο την ανάγκη πολύπλευρης αρωγής για την ανάπτυξη και προβολή του κλάδου του τουρισµού.

Η TÜV AUSTRIA Hellas για το 2019 αποτέλεσε την πρώτη επιλογή των τουριστικών καταλυµάτων ανάµεσα σε 30 φορείς όσον αφορά στην κατάταξη σε κατηγορίες αστέρων. Ως επιστέγασµα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν η βράβευσή της στη γιορτή επιχειρηµατικής αριστείας Treasures of Greek Tourism 2019, στην κατηγορία Best Performing Companies, ως ένας από τους δυναµικότερους προµηθευτές των εν Ελλάδι ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων.

Για την TÜV AUSTRIA Hellas αποτελεί ιδιαίτερη τιµή και χαρά η εµπιστοσύνη τόσων σηµαντικών επιχειρήσεων του τουριστικού τοµέα. Μας δίνει δύναµη και κίνητρο να συνεχίσουµε να υπηρετούµε τον πολύτιµο αυτό κλάδο µε το ίδιο πάθος, την ίδια συνέπεια, την ίδια αξία.

Ενδεικτικά, στον κλάδο της φιλοξενίας και της εστίασης, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί: τα πολυτελή ξενοδοχεία του Ομίλου Sani/Ikos, οι ενοικιαζόμενες βίλες Melissaki Villas, στο Ναύπλιο, το πολυτελές Skiathos Palace, στη Σκιάθο, τα πολυτελή ξενοδοχεία Branco Mykonos, στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου και το Aegialis Hotel & Spa στην Αμοργό και το εστιατόριο του Nissi, η Λίμνη Βουλιαγμένης, το Ecali Club, η Attika Catering, η εταιρία ενοικιάσεων πολυτελών αυτοκινήτων και λιμουζινών Alpha Limo Tours, το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo, κ.ά..

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *