ksd photo
Ο Fritz Joussen | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιστορικό ρεκόρ κρατήσεων τον Ιανουάριο για την TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο, πέτυχε μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις του Καλοκαιριού 2020, μετά την κατάρρευση της αντιπάλου Thomas Cook , γεγονός που αντιστάθμισε εν μέρει τον αντίκτυπο της καθήλωσης των αεροσκαφών Boeing 737 Max.

Η εταιρεία είχε τον καλύτερο Ιανουάριο στην ιστορία της, φέτος, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις προκρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές να είναι αυξημένες 14% ετησίως, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και με μεσοσταθμική αύξηση τιμών 3%.

“Ο Ιανουάριος του τρέχοντος έτους ήταν πολύ, πολύ ισχυρός”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tui, Fritz Joussen, στους αναλυτές και συμπλήρωσε: «Δεν έχω δει ποτέ τόσες καλοκαιρινές κρατήσεις, βλέπω διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης σε όλες τις αγορές μας για αυτό το καλοκαίρι».

Είπε ακόμη ότι οι φόβοι για την εξάπλωση του κοροναϊού από την Κίνα σε άλλες χώρες δεν επηρέασαν τη ζήτηση για διακοπές, εν μέρει επειδή οι Ευρωπαίοι πελάτες συνήθως δεν κάνουν κρατήσεις διακοπών στην Ασία, αυτή τη χρονική περίοδο.

tui
money tourism copyright photo

“Μετά την αφερεγγυότητα ενός βασικού ανταγωνιστή, έχουμε δει μια σαφή άνοδο στις κρατήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς πολλοί πελάτες στράφηκαν στην TUI για να προγραμματίσουν τις διακοπές τους, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο”, ανέφερε ο CEO.

Η TUI έχει πουλήσει ήδη το 36% του καλοκαιρινού της προγράμματος, 2% περισσότερο από αυτήν την περίοδο πέρυσι, ενώ  οι μετοχές του ομίλου αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12% σήμερα.

TUIΟ ταξιδιωτικός πράκτορας ενήργησε γρήγορα μετά την πτώχευση της Thomas Cook, προσθέτοντας 21 αεροσκάφη στο στόλο της και υπογράφοντας συμβάσεις για ξενοδοχεία που ανήκαν στο portfolio της Thomas Cook σε χώρες όπως η Τουρκία. Η TUI αναμένει 1 εκατομμύριο επιπλέον πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και 500.000 περισσότερους από τη Γερμανία.

Τα B737 max και τα αποτελέσματα

H Tui αναμένει ότι η παρατεταμένη περίοδος καθήλωσης των αεροσκαφών, θα κοστίσει μεταξύ € 220 εκατ. και 245 εκατ., χαμηλότερα από τα € 220 έως τα € 270 εκατ, που ήταν η αρχική εκτίμηση, και αυτό σημαίνει ότι τα εκτιμώμενα κέρδη θα είναι μεταξύ 850 έως  1,05 δισ. ευρώ, μακριά από τα απαισιόδοξα σενάρια που έκαναν λόγο για 680 εκατ., στο οικονομικό έτος 2020 που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο.tui

Ο Joussen δήλωσε: “Θα υπάρξει αποζημίωση από τη Boeing, αλλά είναι θέμα διαπραγμάτευσης και αμοιβαίας συμφωνίας, τι ποσό θα είναι σε μετρητά, τι σε μελλοντικές παραδόσεις και τι σε αποζημίωση με έκπτωση”.

Η Tui σχεδιάζει να ανοίξει 17 ξενοδοχεία φέτος, συμπεριλαμβανομένων αρκετών Riu και Robinson, ενώ η ναυαρχίδα Tui Blue θα επεκταθεί σε περίπου 100 ξενοδοχεία.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας προχωρά καλύτερα από την Thomas Cook, επειδή το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του προέρχεται από τα δικά του ξενοδοχεία και τα κρουαζιερόπλοια, δίνοντάς του μεγαλύτερο έλεγχο και υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Η TUI κατέγραψε έσοδα ύψους 3,9 δισ. Ευρώ κατά τους τρεις πρώτους μήνες του οικονομικού έτους, έως το τέλος Δεκεμβρίου, αυξημένα κατά 7,7%, σε σύγκριση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 77% στα 147 εκατ. Ευρώ, αντανακλώντας το υψηλότερο κόστος των καυσίμων, το κόστος των € 45 εκατ. από την καθήλωση των 737 Max και την αύξηση των επενδύσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα για “εμπειρίες προορισμού”. Αυτά περιλαμβάνουν εκδρομές όπως δείπνα ιγκλού στη Λαπωνία, βόλτες με αερόσταταα στο Ορλάντο και περιηγήσεις με ebike στη Φλωρεντία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *