Αεροσκάφος της Jet2 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Jet2: Στα ύψη οι κρατήσεις μετά την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών|Σημαντική ζήτηση για Μεσόγειο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατακόρυφη αύξηση των κρατήσεων καταγράφουν οι Jet2.com και Jet2holidays μετά τις ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από σήμερα, 7 Ιανουαρίου, με τη ζήτηση για τη Μεσόγειο να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Jet2.com και Jet2holidays, Steve Heapy, άμεση αύξηση των επισκέψεων στον ιστότοπό των εταιριών σημειώνεται μετά την ανακοίνωση των σημαντικών αλλαγών από τον πρωθυπουργό, Boris Johnson, το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Ιανουαρίου. “Χθες, παρατηρήθηκε σημαντική ανάκαμψη για όλες τις εποχές και όλους τους μήνες”, είπε ο Heapy.

“Οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν και τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο”, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ομίλου Jet2, διευκρινίζοντας ότι οι καταναλωτές έχει πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση για να κάνουν κράτηση για διακοπές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταλαιπωρία και το κόστος των τεστ ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο, μαζί με τους φόβους να εγκλωβιστούν σε κάποιον προορισμό. “Ορισμένοι άλλαξαν τις προγραμματισμένες διακοπές τους δύο, τρεις και τέσσερις φορές και πλέον επιθυμούν απεγνωσμένα να ξεφύγουν. Ενώ, κάποιοι δεν έχουν ταξιδέψει για δύο ή τρία χρόνια”, είπε.

Είπε ακόμη, ότι οι πωλήσεις εμφανίζονται βελτιώθηκαν, σε γενικές γραμμές, για αναχωρήσεις από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2023.

Για την ενίσχυση των κρατήσεων, ο tour operator, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης προέβη στην παροχή έκπτωσης 50 £ ανά άτομο για κρατήσει κατά τη χειμερινή, αλλά και την καλοκαιρινή περίοδο του 2022, το τον χειμώνα 2022-23 και το καλοκαίρι 23.

Αριθμοί ρεκόρ και επιστροφή στην κανονικότητα

Σύμφωνα με τον Heapy, ο όμιλος βλέπει “αριθμούς ρεκόρ” νέων πελατών. “Ίσως, να έρχονται στην Jet2 καθώς έχουν απογοητευτεί από άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες στην πολιτική επιστροφής χρημάτων ή άλλων υπηρεσιών”, είπε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα εμπορικά σήματα Jet2.com, Jet2holidays και Jet2CityBreaks έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία (82%) για την ποιότητα υπηρεσιών τους από τους Βρετανούς καταναλωτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ένωσης καταναλωτών Which?.

Ο Heapy εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το καλοκαίρι του 2022 ο όμιλος θα επιστρέψει στην κανονικότητα, με χωρητικότητα για αυτό το καλοκαίρι υψηλότερη από ό,τι ήταν το 2019 και παραγγελία για 75 νέα αεροσκάφη. “Φτάνουμε στο στάδιο που βγαίνουμε από την περίοδο του Covid και ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”, είπε. Για να προσθέσει: “Οι κρατήσεις μας είναι ενθαρρυντικές τις τελευταίες δύο εβδομάδες”.

Εξετάζοντας τις τάσεις, είπε ότι η ζήτηση είναι υψηλότερη τώρα για την ανατολική Μεσόγειο, τις Καναρίους Νήσους και τις Βαλεαρίδες και πως παρατηρείται η διάθεση οι καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα για διακοπές μεγαλύτερης διάρκειες ή για καταλύματα υψηλότερης ποιότητας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *