notopoulou

Κ. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τροπολογία για τις ζημιές της Thomas Cook|Να ξαναδούμε την φορολόγηση|Ρυθμίσεις για Airbnb

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συνάντηση με έμπειρους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ τουρισμού είχε την Τετάρτη στην Αθήνα, η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, στην διάρκεια της οποίας η βουλευτής, τόνισε ότι μετά τις ερωτήσεις στη Βουλή, είναι πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλία και να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για τα μέτρα που απαιτούνται για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Η κα. Νοτοπούλου είπε ακόμη ότι απαιτείται επανεξέταση της φορολόγησης των τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ αποκάλυψε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί επιτροπή και σύντομα θα υπάρξει πόρισμα για την ρύθμιση της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Η κ. Νοτοπούλου είχε μαζί τους μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι σύγχρονες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό σε ένα διαρκώς μεταβαλλούμενο διεθνές περιβάλλον.

Η Τομεάρχης Τουρισμού μίλησε για όσα επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ και όσα θα συνεχίσει να διεκδικεί. «Αφενός» όπως τόνισε, «για να αναχαιτίσουμε την ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και για να χαράξουμε μία πολιτική για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη»

Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί «διάφορα μέρη της Ελλάδας όπου θα έχουμε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους ακριβώς όπως είχαμε κάνει με τα περιφερειακά συνέδρια -προκειμένου να διαμορφώσουμε μία νέα εθνική στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό».

Η τομεάρχης τουρισμού έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομία του διαμοιρασμού και στην  ανάγκη δημιουργίας κανονιστικού πλαισίου, στην ανάγκη θεσμοθέτησης μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων όπως υπογράμμισε, στο φόρο λαοφιλή πλαίσιο, στην κλιματική αλλαγή και τους πράσινους προορισμούς, στο φαινόμενο του υπερτουρισμού καθώς και στην εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην άσκηση τουριστικής πολιτικής καθώς και πολλά άλλα.

«Φυσικά περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Υπουργό τον κ. Θεοχάρη να ασκήσει επιτέλους πολιτική. Μέχρι σήμερα δυστυχώς περιορίζεται σε επικοινωνιακή πολιτική και μάλιστα αντιφατική καθώς αφενός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δική του ανεπάρκεια αφετέρου οικειοποιείται πλήρως το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντάς το ως δικό του.

Οι πρώτοι μήνες διακυβέρνησης ΝΔ μετέτρεψαν τις επιφυλάξεις μας σε ρεαλιστικούς φόβους για την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Η αδέξια διαχείριση κρίσεων όπως ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης καθώς και η κατάρρευση της Thomas Cook, κατέληξε σε αδιαφορία, αναλγησία και στο τέλος της ημέρας ανικανότητα.

Εμείς από την πρώτη στιγμή καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση τους εντός κοινοβουλίου αλλά και στο δημόσιο διάλογο.

Ακόμα και στη Philoxenia ο Υπουργός Τουρισμού παρουσίασε το απόλυτο τίποτα.

Εμείς, είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα του ελληνικού λαού, τις επιτυχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στο πεδίο του τουρισμού, να αντιπολιτευτούμε με βάση αξίες και τεκμηριωμένες θέσεις και πρόγραμμα.

Είμαστε εδώ, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του αύριο σήμερα, για να καταρτίσουμε εθνική αναπτυξιακή πολιτική για τον τουρισμό, μία βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Άλλωστε δεν μπορεί να είναι βιώσιμη αν δεν είναι δίκαια» σημείωσε με έμφαση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *