VIM – AVIA russia

Καταρρέει ρωσική αεροπορική, που πετάει και Ελλάδα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η αεροπορική εταιρία VIM – AVIA με έδρα στη Μόσχα, έχοντας ήδη πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις, παρουσιάζει ξανά καθυστερήσεις στις πτήσεις της. Τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα ίσως ενταθεί, μιας και το αεροδρόμιο του Ντομέντοντοβο αρνείται να την εξυπηρετήσει αν δεν καταβάλλει τα χρέη της.

Η εταιρία εκτελεί πτήσεις και προς την Ελλάδα (Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον), ενώ οι περισσότεροι ρωσικοί tour operators, έχουν θέσεις στην εταιρία για την μετακίνηση των πελατών τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρία με επιστολή της ζήτησε τη βοήθεια της κυβέρνησης, με τον αρμόδιο υπουργό να μην τη σχολιάζει.
Η κυβέρνηση προετοιμάζεται ήδη για ενδεχόμενη κατάρρευση της εταιρίας.
Ωστόσο οι Ρωσικές αερογραμμές συνεργάζονται για να «μοιράσουν» τη μετακίνηση των επιβατών της σε περίπτωση που δεν μπορέσει να πετάξει.

Το οικονομικό ρίσκο για την κίνηση αυτή θα εκτιμηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν χρειαστεί η κρατική υπηρεσία αεροπλοΐας θα βάλει όριο στις πωλήσεις τον εισιτηρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες καλό θα ήταν πριν την αναχώρηση της πτήσης τους να συμβουλεύονται τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και να ελέγχουν τις πληροφορίες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο το πρόγραμμα των πτήσεων πραγματοποιήθηκε ύστερα από την καταβολή του κόστους των καυσίμων από την Tatneft. Αυτό, όμως, θα ισχύσει μόνο μέχρι τη Δευτέρα, στη συνέχεια η εταιρία θα χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια. Τα χρέη της εταιρίας προς το αεροδρόμιο ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια ρούβλια.

Μόνο τον Ιούνιο, η VIM – AVIA «κατέστρεψε» τις διακοπές 30,000 τουριστών και άλλες 50,000 – 70,000 βρίσκονται σε κίνδυνο!

«Η VIM – AVIA χρειάζεται “μάνατζερ” για την αντιμετώπιση των χρεών της», ανέφερε στέλεχος μεγάλης τράπεζας.

Στα περιφερειακά αεροδρόμια η εταιρία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Basel Aero, που διαχειρίζεται αεροδρόμια στο Κρασνοντάρ, και της Novaport, ιδιοκτήτη του αεροδρομίου στο Νοβοσιμπίρσκ.

Η VIM – AVIA καταλαμβάνει τη δέκατη θέση μεταξύ των ρωσικών αερογραμμών σε σχέση με την επιβατική κίνηση και την τέταρτη μεταξύ αυτών που πετούν από το Ντομοντέντοβο. Τα νούμερά της αυξήθηκαν κατά 33% από την αρχή του έτους μέχρι τον Αύγουστο. Στα τέλη του Μαίου περίπου 2,000 πτήσεις της εταιρίας καθυστέρησαν με αποτέλεσμα το πρόγραμμά της να μειωθεί. Η βασική αιτία ήταν η συντήρηση ορισμένων αεροσκαφών και η έλλειψη προσωπικού.

Για πολλά χρόνια η VIM – AVIA δουλεύει με τον εξής τρόπο: συσσωρεύει χρέη κατά τον χειμώνα και ύστερα κερδίζει χρήματα και ξεχρεώνει το Καλοκαίρι. Φέτος, όμως, το πρόγραμμα αυτό «χάλασε» λόγω τις μειωμένης κίνησης του Καλοκαιριού.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *