LIVE: Ο απολογισμός της συζήτησης για τον ελληνικό Τουρισμό|Πολύ χαμηλές οι πληρότητες|Απαιτούνται ΑΜΕΣΑ μέτρα

ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντικές διαπιστώσεις, ειδήσεις, αλλά και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων άμεσα, που θα αποτρέψουν την κατάρρευση των τουριστικών επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, κατέδειξε το χθεσινό webinar του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στο πλαίσιο μιας  εφ’ όλης της ύλης διαλόγου για τον ελληνικό Τουρισμό, με την συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων του κλάδου.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση:

  • η κίνηση κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, που μόλις υπερβαίνουν το 20%
  • η λήψη άμεσων μέτρων για την περίοδο μέχρι το Καλοκαίρι του 2021, είναι απολύτως απαραίτητη
  • ο κίνδυνος αφελληνισμού του ελληνικού Τουρισμού, είναι ορατός
  • τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί δεν είναι επαρκή
  • πολλά ξενοδοχεία που άνοιξαν ετοιμάζονται να κλείσουν
  • οι ξενοδόχοι έκαναν το χρέος τους ανοίγοντας έναν πολύ μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων, που παρά τα απογοητευτικά μηνύματα, θα προσεγγίσει το 80%
  • το 2021 θα είναι μια πολύ δύσκολη και απρόβλεπτη χρονιά
  • είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του κ. Τάσου Ιωσηφίδη, ο οποίος με τεχνοκρατική προσέγγιση, ανέδειξε το μέγεθος των προβλημάτων, αλλά και τις δυσκολίες που θα υπάρξουν και το 2021.

Στην συζήτηση, υπενθυμίζεται ότι συμμετείχαν:

Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος ΞΕΕ
Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος ΠΟΞ
Σπύρος Διβάνης, CEO Divanis Collection Hotels
Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και Πρόεδρος HotelBrain Group
Μανώλης Τσακαλάκης, Πρόεδρος ΕΞΡ
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, CEO Aldemar, ΓΓ ΕΞΗ

Παρεμβάσεις έκαναν οι:

Αναστάσιος Ιωσηφίδης, Head of Strategy and Transactions, EY Greece
Γιάννης Καλλίας, CEO TUV AUSTRIA
Αργύρης Αργυριάδης, Δικηγόρος
Σπύρος Γαλάνης, Ιατρός
Γεώργιος Δήμας, Επικεφαλής TUI Ελλάδος
Δημήτρης Χαριτίδης, πρόεδρος TEZ TOUR
Γεώργιος Σπανός, CEO LEDRA HOTELS
Άρης Μαρούλης, Μέλος ΔΣ ΣΕΤΕ, Maroulis Travel

Την εικόνα των προορισμών έδωσαν οι Νίκος Χαλκιαδάκης – Ηράκλειο, Μανώλης Μαρκόπουλος – Ρόδος, Χριστίνα Τετράδη – Ζάκυνθος,   Περικλής Κατσαρός – Κέρκυρα, Τόλης Παλακίδης – Θράκη, Ιορδάνης Μιχαηλίδης – Δυτική Μακεδονία,  Άντζελα Φάκου – Ίος, Πάρις Παρασχούδης – Θάσος.

Οι τοποθετήσεις
money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Στην εισαγωγική του δήλωση ο Πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, τόνισε πως δε μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα λόγω της υφιστάμενης αβεβαιότητας. Επισήμανε πως η πληρότητα κινείται κατά μέσο όρο στο 22% σε όλη την Ελλάδα και πως θα έχει ανοίξει το 84% των ξενοδοχείων, τον Αύγουστο. Η κατάσταση αναμένεται να είναι δύσκολη και για το 2021, ειδικά εάν δεν έχει βρεθεί μέχρι τότε κάποιο εμβόλιο ή θεραπεία.

tasiosΟ Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης  Τάσιος, ανέφερε ότι το διακύβευμα για το επόμενο διάστημα είναι η βιωσιμότητα τόσο των ξενοδοχείων μέσω της αναδιάρθρωσης δανείων, όσο και η διατήρηση των θέσεων εργασίας μέσω της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών.

money tourism photo
Ο κ. Σπύρος Διβάνης | money tourism copyright photo

Ο CEO των Divani Collection Hotels, Σπύρος Διβάνης, σχολίασε πως ο κλάδος είναι “ανεπιθύμητος” σε ένα βαθμό καθώς “αποθαρρύνονται” οι μετακινήσεις και ειδικά αυτές από το εξωτερικό. Στην Ελλάδα θα υπάρξουν απώλειες, καθώς και ο οδικός Τουρισμός, ενώ οι αεροπορικές συνδέσεις χωλαίνουν λόγω του φόβου για τη μετάδοση της πανδημίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όπως είπε ο κ. Διβάνης, είναι απαραίτητη η λήψη κυβερνητικών μέτρων σε βάθος χρόνου και όχι σε μηνιαία βάση. Επίσης, χαρακτηρίζει ως πλήγμα το “κλείσιμο” των ΗΠΑ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος συρρίκνωσης των αεροπορικών προγραμμάτων και να επιστρέψει η χώρα στο καθεστώς που ίσχυε πριν από 10 ή και 15 χρόνια.

HotelBrainΟ Πρόεδρος και Ιδρυτής του HotelBrain Group, Πάνος Παλαιολόγος, ανέφερε ότι η σεζόν του 2020 δεν ξεκίνησε πρακτικά ποτέ, τα ξενοδοχεία άνοιξαν και τηρούν τα πρωτόκολλα, ενώ το 2021 θα είναι δύσκολο και είναι απαραίτητο έως τότε για την ανάκαμψη του Τουρισμού, να έχει βρεθεί ένα εμβόλιο. Σίγουρα η κρατική στήριξη είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ άλλοτε, είπε χαρακτηριστικά.

aggelopoulosΟ CEO της Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, συμφώνησε με τους παραπάνω όσον αφορά στις πληρότητες, την ανάγκη για προστασία του κλάδου και τη στήριξη εντός του 2021 ακόμα και αν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία, ζητώντας την στήριξη της Πολιτείας.

ksd copyright
Ο Μανώλης Τσακαλάκης | money tourism copyright photo

Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ, Μανώλης Τσακαλάκης, επισήμανε ότι τα ξενοδοχεία άνοιξαν και “μπήκαν μέσα” με αποτέλεσμα να αρχίσουν να κλείνουν από την επόμενη εβδομάδα, ενώ κρίνει πως η ανάκαμψη θα έρθει το 2023 ή το 2025. Ακόμα και αν βρεθεί σύντομα το εμβόλιο πρέπει να αναρωτηθούμε ποιοι θα το κάνουν καθώς θα έχουν περάσει μόνο 4 ή 6 μήνες από τη δοκιμή του.

Η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία την έξαρση της πανδημίας κατά το Lockdown και έλαβε τα συγχαρητήρια της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται αναγκαστικά και σε κρατήσεις, είπε.

Η οπτική των tour operators
money tourism copyright
Ο επικεφαλής Ελλάδας του ομίλου κ. Γ. Δήμας|money tourism copyright photo

Στο διάλογο παρενέβη και ο επικεφαλής της TUI Ελλάδας, Γιώργος Δήμας,  χαρακτηρίζοντας ως ικανοποιητική τη ζήτηση για την Ελλάδα και ανέφερε πως πραγματοποιούνται κανονικά τα ταξίδια προς την Ελλάδα αν και προς το παρόν παρέχονται λιγότερες πτήσεις, οι οποίες ενδέχεται να αυηξθούν στο μέλλον.

Η χώρα μας μαζί με την Ισπανία αποτελούν τους 2 κορυφαίους προορισμούς για τους πελάτες του μεγάλου tour operator ενώ σχετικά με την Ισπανία έγινε αναφορά στη διακοπή πτήσεων από τη Βρετανία έως και τις 9 Αυγούστου λόγω της αφαίρεσής της από τη “λευκή λίστα”. Τονίζει, επιπλέον, πως έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις για το 2021 από τη Γερμανία και τη Βρετανία, όπου και παρατηρείται αύξηση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μερικές ελπίδες.

tez
Ο κ. Δ. Χαριτίδης, πρόεδρος TEZ TOUR Ελλάδος

Ο Πρόεδρος του TEZ TOUR, Δημήτρης Χαριτίδης, δηλώνει πως η Ρωσία, στην οποία η κατάσταση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, δε θα ανοίξει για τη χώρα μας εάν δεν εφαρμοστεί η αρχή της ανταποδοτικότητας και ειδικά εάν είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση τεστ κατά την είσοδο. Η Ελλάδα φαίνεται πως ακολουθεί τη γραμμή της ΕΕ και δυσαρεστεί τους Ρώσους τουρίστες και, σε περίπτωση που δεν ανοίξουν άμεσα τα σύνορα, οι Ρώσοι θα προτιμήσουν άλλους προορισμούς όπως η Τουρκία.

Ένα θετικό είναι πως η Ελλάδα έχει γίνει ιδιαίτερα αρεστή (κυρίως η Πελοπόννησος και η Κρήτη) από χώρες της Βαλτικής καθώς η Ισπανία και η Τουρκία παραμένουν κλειστές.

Ένα άλλο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν αυτό της βραχυχρόνιας μίσθωσης καθώς ο κ. Σπύρος Διβάνης ζήτησε να υπάρξει αντιμετώπιση των “παρα-ξενοδοχείων” και σε νομικό επίπεδο.

Προς τούτο ο κ.  Αλέξανδρος Βασιλικός τονίζει πως η ΞΕΕ “πολεμάει” την παράνομη βραχυχρόνια εκμίσθωση από το 2012 ενώ παρατηρεί πως καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί με το ζήτημα. Ο κ. Γρηγόρης Τάσιος επισήμανε, επίσης πως τίθεται και το ζήτημα του υγειονομικού κινδύνου, καθώς τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε airbnb.

iosifidisΣτη συνέχεια στο διάλογο συμμετείχε ο επικεφαλής Στρατηγικής και Συναλλαγών της Ε&Υ Ελλάδος, Αναστάσιος Ιωσηφίδης , ο οποίος ήταν ναι μεν σύντομος αλλά και ταυτόχρονα καταιγιστικός όσον αφορά τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Προέβλεψε πως το 2020 θα είναι “χαμένο”, ενώ το 2021 θα “κουβαλήσει” τις αμαρτίες το. Τα έσοδα θα κινηθούν κατά μέσο όρο στο 25%, το οποίο προβλέπεται να αυξηθεί στο 35% εάν υπάρξει αύξηση των τουριστικών ροών το Σεπτέμβριο, κάτι το οποίο δεν αποκλείει. Επιπλέον, πιστεύει πως η ανάκαμψη θα έρθει το 2024 υπό την παρακολούθηση 2 σημαντικών παραμέτρων, οι οποίες είναι η έγκαιρη εύρεση εμβολίου ή θεραπείας και η εφαρμογή μέτρων που συνεπάγονται εθνικό σχεδιασμό.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν με τα όσα είπε ο κ. Ιωσηφίδης και ζήτησαν περισσότερη κρατική στήριξη σε βάθος χρόνου, ενώ διείδαν και μία ευκαιρία αλλαγής του τουριστικού μοντέλου της Ελλάδας, αφού θα έχει προηγηθεί η επιβίωση του κλάδου.

argiriadisΈνα πολυσυζητημένο ζήτημα είναι αυτό της αστικής ευθύνης των επιχειρήσεων. Ο δικηγόρος, Αργύρης Αργυριάδης, δήλωσε πως, όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, οι ξενοδόχοι προστατεύονται εφόσον τηρούνται στις μονάδες τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας βάσει του ελληνικού δικαίου.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους διεθνείς τουρίστες καθώς βάσει του πρόσφατου κανονισμού της ΕΕ (Μάιος 2020) εάν υπάρξει εκδίκαση υπόθεσης αστικής ευθύνης, αυτή θα πραγματοποιηθεί στη χώρα του καταναλωτή και με το ισχύον δίκαιό της, καθώς προστατεύεται ο “πιο αδύναμος”, που στην περίπτωση αυτή είναι ο επισκέπτης.

Σχετικά με τους οργανωμένους τουρίστες και τους tour operators ισχύει ο κανονισμός 1215/2012 σύμφωνα με τον οποίο οι υποθέσεις μπορούν να εκδικαστούν στην Ελλάδα και βάσει του ελληνικού δικαίου.

Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ κρίνεται πως ανοίγει μία “κερκόπορτα” για τους ανεξάρτητους ταξιδιώτες, ενώ ακόμα και αν οι ξενοδόχοι δε φέρουν την ευθύνη, τα έξοδα για την πραγματοποίηση δίκης στο εξωτερικό θα είναι υψηλά.

Οι συμμετέχοντες θεώρησαν πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάλυψη της τάξης του 100% και πως θα προκύψει αργά ή γρήγορα ζήτημα ευθύνης. Για αυτό το λόγο αναφέρθηκαν και στην ατομική ευθύνη του καθενός, ενώ ο κ.  Μανώλης Τσακαλάκης τόινσε πως οι μεγάλοι tour operators δεν θα δεχθούν κατά την υπογραφή συμβολαίων την εκδίκαση υποθέσεων στην Ελλάδα.

galanisΣτη συνέχεια της συζήτησης συμμετείχε και ο ιατρός,  Σπύρος Γαλάνης, ο οποίος δήλωσε πως ακόμα και αν βρεθεί ένα εμβόλιο γρήγορα,  θα τεθεί θέμα ασφαλείας και εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων. Στην παρούσα φάση πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα και μέχρι στιγμής στη χώρα μας δεν καταγράφεται μεγάλος αριθμός ημερησίων κρουσμάτων. Τα κυριότερα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε είναι η χρήση μάσκας (και όχι προσωπίδας), η τήρηση των αποστάσεων και η συχνή απολύμανση των χεριών. Ένα άλλο ζήτημα είναι το στίγμα του προορισμού και για αυτό το λόγο πρέπει να υπάρξει μέριμνα όσον αφορά το επίπεδο παροχής ασφαλείας σχετικά με τις υποδομές της χώρα, των περιοχών, των προορισμών και των καταλυμάτων.

Στην πορεία της συζήτησης έγινε μνεία στον τομέα των μεταφορών και ειδικά στα τουριστικά λεωφορεία.

arisΤο μέλος ΔΣ του ΣΕΤΕ και στέλεχος της Maroulis Travel, κ. Άρης Μαρούλης, κατέγραψε σημαντικές επιπτώσεις στα τουριστικά λεωφορεία καθώς από τα 6500 συνολικά οχήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα το 98.7% είναι προς το παρόν σταθμευμένο με αποτέλεσμα να μιλάμε για ένα “χαμένο” 2020 και ενδεχομένως 2021.

Πέρα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα τουριστικά γραφεία δεν υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση για τα τουριστικά λεωφορεία και κρίνεται απαραίτητο να παραχωρηθεί άμεση κρατική στήριξη, όπως για παράδειγμα η επιδότηση ή αποζημίωση των ιδιοκτητών όπως συνέβη στη Γερμανία (14000 ανά ιδιοκτήτη), η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, το πάγωμα οφειλών προς την εφορία, η διαμόρφωση τη τιμής των διοδίων βάσει θέσεων και όχι ύψους, καθώς και η μείωση των τελών κυκλοφορίας ή εξίσωση με αυτών των ΚΤΕΛ.

Μέχρι τα τέλη του μήνα εφαρμόζεται το 65% της πληρότητας, ενώ ένα καθεστώς εθελοντικής πιστοποίησης της τήρησης των πρωτοκόλλων θα ήταν θετική.

tuv
O CEO της TÜV AUSTRIA Hellas, Ιωάννης Καλλιάς

Ορμώμενος από το θέμα της πιστοποίησης, ο CEO της TUV Austria, Γιάννης Καλλιάς συνεχάρει την ελληνική κυβέρνηση για τα πρωτόκολλα ασφαλείας παρά την όποια καθυστέρησή τους, ενώ τόνισε πως η πιστοποίηση μόνο καλό μπορεί να κάνει στον κλάδο , αφού θα κεφαλαιοποιήσει την επιτυχή ιατρική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η εικόνα των προορισμών
ksd copyright
money tourism copyright photo

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, επισήμανε πως το Ηράκλειο τα πάει “αρκετά καλά” καθώς έχουν καταγραφεί 174.000 αφίξεις στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης  και μέχρι τα τέλη Ιουλίου προβλέπεται να έχουν αυξηθεί στις 218000. Βέβαια, ο αριθμός αυτό αποτελεί μείωση από τις 680.000 αφίξεις του 2019, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα νούμερα είναι ικανοποιητικά, ενώ το Ηράκλειο χαρακτηρίζεται ως ο πιο ευπώλητος προορισμός.

tetradiΗ Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, κα. Χριστίνα Τετράδη, δήλωσε πως το 75% των ξενοδοχείων ανοίξαν από τις 15 Ιουλίου μαζί την εκκίνηση των ταξιδιών από τη Βρετανία, αλλά κάποια από αυτά ήδη κλείνουν καθώς δεν έχει έρθει ο αναμενόμενος αριθμός τουριστών που προέκυπτε από τις TUI και Jet2.

Η κίνηση στα ξενοδοχεία ανέρχεται μέχρι στιγμής στο 20% ενώ με “έναν καλό Αύγουστο” θα ανέλθει στο 30%. Παρατηρείται και ένα 50% στη πληρότητα των ξενοδοχείων που έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις  και έχουν δεχθεί προκαταβολές. Η ελληνική αγορά κινείται χαμηλά και τουρίστες εσωτερικού προτιμούν τα σπίτια τους ή τα σπίτια φίλων και συγγενών.

corfuΣε επίπεδο τήρησης των πρωτοκόλλων τα ξενοδοχεία είναι “πρωταθλητές”, αν και δεν ισχύει το ίδιο για την εστίαση, πολλώ δε μάλλον για τις παραλίες όπου παρατηρείται παρεμπόριο.

Ο Πρόεδρος της ΟΤΕ Κέρκυρας, κ. Περικλής Κατσαρός, αναφέρθηκε σε χαμηλές πληρότητες και στην τήρηση πρωτοκόλλων ακόμα στην εστίαση, ενώ τα ξενοδοχεία καταγράφουν υποτονική κίνηση και δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής οικονομική στήριξη.

ramada thrakiΟ Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, κ. Τόλης Παλακίδης, έκανε λόγω για “τουριστική απομόνωση” λόγω των κλειστών βορείων συνόρων. Υπάρχει μία ελάχιστη κίνηση απο τον Προμαχώνα, ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία (που είναι 12μηνης λειτουργίας) ανοίξαν από την άνοιξη για να μην χάσουν την πελατεία τους.

Μοναδική ελπίδα αποτελεί ο κοινωνικός τουρισμός, όπου θα υπάρξουν δείγματα γραφής από τον Αύγουστο, ενώ ήδη πραγματοποιούνται προετοιμασίες για το 2021.

ksd copyright
Ο κ. Ιορδάνης Μιχαηλίδης|money tourism copyright photo

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ιορδάνης  Μιχαηλίδης, ανέφερε πως τα ξενοδοχεία είναι μαθημένα από την κρίση του 2010. Επίσης, πρόκειται για έναν χειμερινό προορισμό που ασχολείται κυρίως με τον εσωτερικό τουρισμό και τους Ρώσους. Ωστόσο, η έλλειψη ζήτησης στους θερινούς προορισμούς θα επηρεάσει σίγουρα και τους χειμερινούς.

exrΟ Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, επισήμανε πως ένουν ανοίξει 150 ξενοδοχεία και μέχρι τον Αύγουστο ενδέχεται να έχει ανοίξει το 30% των μονάδων. Σχετικά με τις αφίξεις, αυτές ανέρχονται στις 110000 με κύριες αγορές της Γερμανία, την Πολωνία και τη Βρετανία (την ίδια περίοδο πέρυσι ανέρχονταν στις 580000), ενώ τα ανοικτά ξενοδοχεία είναι κατά 70% 5αστερα και κατά 50% 4αστερα.

iosΗ κα. Αντζελα Φάκου, από την Ίο, δήλωσε πως από τις αρχές Ιουλίου έχει ανοίξει το 95% των επιχειρήσεων και η κίνηση ανέρχεται στο 30%, ενώ αναμένεται μέχρι μέσα Αυγούστου να έχει ανέλθει στο 40%.

parisΟ Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, κ. Πάρης Παρασχούσης, σχολίασε πως τα ξενοδοχεία ανοίξαν από τις 15 Ιουνίου και έπεσαν στην “παγίδα” του οδικού τουρισμού με την κίνηση να κινείται στο 10%. Την τελευταία εβδομάδα αρκετοί ξενοδόχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τα ξενοδοχεία τους καθώς προκύπτουν σημαντικά προβλήματα λόγω των τεστ που έχουν επιβληθεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία και της ολικής απαγόρευσης για τη Σερβία.

Τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα όσον αφορά την κεντρική Ευρώπη, κυρίως για ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Τσεχία, την Πολωνία και τη Λιοθυανία, η οποία αποτελεί για πρώτη φορά σημαντική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Ωστόσο δεν υπάρχει καθόλου κίνηση από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

____________________________________________________________________

“Ο ελληνικός Τουρισμός στην εποχή του Covid: Που βρισκόμαστε σήμερα, τι θα γίνει από Σεπτέμβρη”. Αυτό είναι το θέμα της τελευταίας διαδικτυακής εκπομπής του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, πριν από τις διακοπές του Αυγούστου, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 17.00.

ΚΙΝΗΣΗ – ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΝΟΜΙΚΑ – ΙΑΤΡΙΚΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα συζητηθούν, ενώ θα απαντηθούν και οι ερωτήσεις των τηλεθεατών, όπως πάντα.
Και βέβαια με την συμμετοχή των κορυφαίων παραγόντων και ειδικών του Τουρισμού, στην μεγαλύτερη ενημερωτική ιστοσελίδα για τον Τουρισμό και όχι μόνο στην Ελλάδα.

ΣΥΖΗΤΟΥΝ
Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος ΞΕΕ
Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος ΠΟΞ
Σπύρος Διβάνης, CEO Divanis Collection Hotels
Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και Πρόεδρος HotelBrain Group
Μανώλης Τσακαλάκης, Πρόεδρος ΕΞΡ
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, CEO Aldemar, ΓΓ ΕΞΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ
Αναστάσιος Ιωσηφίδης, Head of Strategy and Transactions, EY Greece
Γιάννης Καλλίας, CEO TUV AUSTRIA
Αργύρης Αργυριάδης, Δικηγόρος
Σπύρος Γαλάνης, Ιατρός
Γεώργιος Δήμας, Επικεφαλής TUI Ελλάδος
Δημήτρης Χαριτίδης, πρόεδρος TEZ TOUR
Γεώργιος Σπανός, CEO LEDRA HOTELS
Άρης Μαρούλης, Μέλος ΔΣ ΣΕΤΕ, Maroulis Travel

Την εικόνα των προορισμών θα δώσουν, Νίκος Χαλκιαδάκης – Ηράκλειο, Μανώλης Μαρκόπουλος – Ρόδος, Χριστίνα Τετράδη – Ζάκυνθος,   Περικλής Κατσαρός – Κέρκυρα, Τόλης Παλακίδης – Θράκη, Μαίρη Διαμάντη – Σκόπελος, Ιορδάνης Μιχαηλίδης – Δυτική Μακεδονία,  Άντζελα Φάκου – Ίος, Πάρις Παρασχούδης – Θάσος.

ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ο εκδότης του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Κων/νος Στ. Δεριζιώτης.

ksd
adv

Την live συζήτηση, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα money-tourism.gr, στο κανάλι του money-tourism.gr, στο youtube και στην σελίδα στο facebook, Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 17.00.

Προεγγραφείτε ΕΔΩ

Οι τηλεθεατές θα μπορούν να κάνουν σχόλια στο chat στο youtube, ενώ θα μπορούν να στέλνουν ερωτήματα μέσα από το money-tourism.gr, από ειδικό λινκ.
Στείλτε τα ερωτήματά σας!

Τώρα και ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, LIVE!!!

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *