Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων -και όχι μόνο λόγω πληθωρισμού- το Πάσχα | Στα 190 € η Αθήνα | ΤΙΜΕΣ | ΛΙΣΤΑ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

• Οι μέσες τιμές ξενοδοχείων για το Πάσχα αυξάνονται και στους 20 προορισμούς που αναλύθηκαν και, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πολύ πάνω από τον ρυθμό του πληθωρισμού.
• Μόνο λίγες εξαιρέσεις εντοπίζονται στη Νάπολη, τα Τίρανα και τη Βουδαπέστη, όπου οι τιμές των ξενοδοχείων 5 αστέρων έχουν μειωθεί ελαφρώς.
• Στη Βαρκελώνη, τις Βρυξέλλες και τη Ρώμη, οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο από 30% έως 33%, ενώ το Ζάγκρεμπ, η Βαρσοβία και τα Τίρανα έχουν τις χαμηλότερες τιμές και για τις τρεις κατηγορίες ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Η Mabrian, κορυφαίος πάροχος ταξιδιωτικών πληροφοριών, διεξήγαγε ανάλυση τιμών ξενοδοχείων 20 προορισμών στην Ευρώπη, για αυτές τις διακοπές του Πάσχα. Οι τιμές για το Πάσχα παρουσιάζουν άνοδο σε όλες τις κατηγορίες και τους προορισμούς που αναλύθηκαν, εκτός από τη Νάπολη, τα Τίρανα και τη Βουδαπέστη – όπου οι τιμές των πεντάστερων ξενοδοχείων παρουσίασαν ελαφρά πτώση της τάξης του 1%, 3% και 5%, αντίστοιχα.

Στην Αθήνα οι τιμές εμφανίζουν σε σύγκριση με το Πάσχα 2022, αυξήσεις:

-20% στα ξενοδοχεία τριών αστέρων
-19% στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων
-24% στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων

Η μέση αύξηση των τιμών σε όλες τις κατηγορίες είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού – με βάση τις δημοσιευμένες τιμές Φεβρουαρίου 2023 για διαμονή μεταξύ 10ης και 17ης Απριλίου – για όλους τους προορισμούς εκτός από τη Βουδαπέστη και τα Τίρανα, όπου ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού είναι υψηλότερος από η μέση αύξηση των τιμών για αυτήν την περίοδο.

Σε γενικές γραμμές, η Βαρκελώνη, οι Βρυξέλλες και η Ρώμη είναι οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων, που κυμαίνονται από 30% έως 33% κατά μέσο όρο. Εν τω μεταξύ, η Λιουμπλιάνα, η Μαδρίτη και τα Τίρανα είναι προορισμοί όπου η αύξηση των τιμών είναι χαμηλότερη.

Ο Mabrian σημειώνει επίσης ότι η Βαρκελώνη είναι η πόλη όπου οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο σε σύγκριση με το Πάσχα του 2022, με αύξηση 43% στα ξενοδοχεία τριών αστέρων.

Στα ξενοδοχεία 4 αστέρων, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στις Βρυξέλλες, με αύξηση 34%. Και στην πιο πολυτελή κατηγορία των ξενοδοχείων 5 αστέρων ξεχωρίζει το Παρίσι, όπου η μέση τιμή είναι 30% υψηλότερη από πέρυσι.

Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι για τις διακοπές του Πάσχα, το Ζάγκρεμπ, η Βαρσοβία και τα Τίρανα είναι οι προορισμοί που προσφέρουν τις πιο ανταγωνιστικές τιμές και για τις τρεις κατηγορίες ξενοδοχείων.

Ο Carlos Cendra, διευθυντής Μάρκετινγκ & Πωλήσεων στη Mabrian, σχολιάζει: “Ενώ είναι σαφές ότι οι τιμές των ξενοδοχείων αυξάνονται απότομα, πρέπει να εξετάσουμε αυτή την άνοδο στο πλαίσιο του πληθωρισμού και του αυξανόμενου κόστους προσφοράς σε γενικές γραμμές. Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη την αύξηση του λειτουργικού κόστους του προσωπικού, λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και την απαραίτητη βελτίωση των συνθηκών. Όλα αυτά συνδυάζονται με έντονη ζήτηση για ταξίδια αυτή την περίοδο, που ωθεί τις τιμές προς τα πάνω».

Tagged

2 σχόλια στο “Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων -και όχι μόνο λόγω πληθωρισμού- το Πάσχα | Στα 190 € η Αθήνα | ΤΙΜΕΣ | ΛΙΣΤΑ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *