1,9 TN € στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2033 από τον Τουρισμό | “Πρόσκληση για Δράση” από τη WTTC στην ΕΕ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε μια αποφασιστική κίνηση για τη διαμόρφωση του μέλλοντος του τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC ) εξέδωσε  μια «Πρόσκληση για Δράση», καλώντας τους ενδιαφερόμενους φορείς της ΕΕ να υποστηρίξουν έναν τομέα που απασχολεί πάνω από 22 εκατομμύρια άτομα και συνεισφέρει €1,4TN στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Έκκληση για Δράση από τον παγκόσμιο οργανισμό τουρισμού υπογραμμίζει τρεις βασικούς τομείς εστίασης για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του κλάδου που θα τον έβλεπαν να φτάσει τις δυνατότητές του για συνεισφορά 1,9 TN € στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2033. ΤοWTTC προβλέπει ότι έως το 2033, ο τομέας ταξιδιών και τουρισμού θα φτάσει σε αυτό το υψηλό ποσοστό, που ισοδυναμεί με ένα στα δέκα ευρώ στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Έρευνα Οικονομικών Επιπτώσεων (EIR) από το WTTC προέβλεψε επίσης ότι ο τομέας θα υποστηρίξει τη δημιουργία επιπλέον σχεδόν 4 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας έως το 2033, για να φτάσει τα 26,4 εκατομμύρια N – μία στις οκτώ θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ΕΕ. Ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού έχει διαχρονική ανοδική πορεία και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μέλλον εμπλουτισμένο με νέες τάσεις. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) που πήρε μέρος στις Βρυξέλλες θεώρησε σημαντική την “Πρόσκληση για Δράση”, η οποία απευθύνθηκε στα ενδιαφερόμενα μέρη της ΕΕ. Η δράση αφορά τη στήριξη του τομέα που απασχολεί πάνω από 22 εκατ. άτομα και συνεισφέρει 1,4 εκατ. ευρώ στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανάγκη ενός βιώσιμου μέλλοντος 

Βασική ανάγκη είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας στον τομέα της πολιτικής, διασφαλίζοντας ότι η μετάβαση σε ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον είναι εφικτή και ο τομέας αυτός θα συνεργαστεί για την επίτευξη των στόχων καθαρών μηδενικών εκπομπών. Σε αυτήν την υλοποίηση προτρέπει το WTTC την ΕΕ, η οποία μέσω των ηγετών της, είναι απαραίτητο να εξετάσει το ρόλο και τις δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει ο τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού, έτσι ώστε οποιαδήποτε μελλοντική περιβαλλοντική νομοθεσία να συμπληρώνει και όχι να εμποδίζει το έργο που έχει ήδη αναληφθεί.

Η υποστήριξη διασυνοριακών ταξιδιών 

Το WTTC είναι αφοσιωμένο στην πραγματοποίηση ομαλών και εύκολων ταξιδιών, τονώνοντας την ανάπτυξη και δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης. Βασική αρχή αυτού είναι η η απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης θεωρήσεων.  Έτσι, ο παγκόσμιος οργανισμός τουρισμού προτρέπει την ΕΕ να άρει τα ήδη υπάρχοντα εμπόδια και να αναπτύξει το ήδη καθυστερημένο σύστημα εισόδου-εξόδου για να εξασφαλίσει μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία για τους ταξιδιώτες.

Η ενίσχυση της ψηφιοποίησης του τομέα

Όσον αφορά τον τομέα της ψηφιοποίησης, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την νέα τάση, παράλληλα  θα επιταχυνθεί και  η υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής, θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα, θα μειωθεί το κόστος και θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για ανάπτυξη και οικονομική μεγέθυνση. Η ΕΕ θα πρέπει να ακολουθήσει πολιτικές που επιτρέπουν τα ανέπαφα ταξίδια και να υποστηρίξει την καινοτόμο εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε ολόκληρο τον τομέα. Το WTTC θα υποστηρίξει την ΕΕ ώστε να καταστεί δυνατή η ψηφιοποίηση των διαβατηρίων, ο εξορθολογισμός των αιτήσεων θεώρησης και σε ολόκληρο το ταξίδι του ταξιδιώτη.

“Ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού αποτελεί βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ και τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόσκλησή μας για δράση θα διασφαλίσουν ότι ο τομέας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο, να προσελκύει νέα ταλέντα και να ευημερεί. Καλούμε την ΕΕ να υιοθετήσει αυτές τις συστάσεις προς όφελος των επιχειρήσεων και των ταξιδιωτών παγκοσμίως.” δήλωσε η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC.

Η “Πρόσκληση για δράση” του WTTC υπογραμμίζει την ευκαιρία για τον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού της ΕΕ να παραμείνει ανταγωνιστικός και να επιτύχει μεγαλύτερη επιτυχία, εξασφαλίζοντας τη συνεχή ανάπτυξη και ανθεκτικότητά του, εφόσον υλοποιηθούν αυτές οι δράσεις.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *