Photo by Emre Gencer on Unsplash
Photo by Emre Gencer on Unsplash

Μείωση 50% του ενδιαφέροντος για Τουρκία από τους Βρετανούς, μετά τους σεισμούς!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν ότι οι κρατήσεις για την Τουρκία έχουν «επιβραδυνθεί σίγουρα» μετά τη σειρά καταστροφικών σεισμών στη χώρα, εκτιμώντας την μείωση στο 50%!

Αν και η ζώνη του σεισμού απέχει εκατοντάδες μίλια από τα πλησιέστερα τουριστικά θέρετρα, εκατομμύρια εκτοπισμένοι Τούρκοι, φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στις ακτές του Αιγαίου.

Μερικοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εκφράσει ανησυχίες για το εάν αυτά τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν ξανά για τους παραθεριστές αυτό το Καλοκαίρι και, αν το κάνουν, τι θα συμβεί με τους σεισμόπληκτους.

Η TUI επιβεβαίωσε ότι τα ξενοδοχεία που διαθέτει και είναι κανονικά κλειστά για τη χειμερινή περίοδο, υποστηρίζουν την προσπάθεια ανακούφισης της χώρας, φιλοξενώντας πολίτες που έχασαν τα σπίτια τους.

Η εβδομαδιαία έρευνα του Ice Travel Group, αποκαλύπτει ότι το ενδιαφέρον για την Τουρκία μειώθηκε σχεδόν στο μισό μετά την πρώτη σειρά σεισμών στις 6 Φεβρουαρίου. Τα δεδομένα συλλέγονται από τους ιστότοπους σύγκρισης διακοπών – Icelolly.com και TravelSupermarket.

Ο διευθυντής Πωλήσεων Stuart Barrett είπε ότι οι αναζητήσεις για διακοπές στην Τουρκία μειώθηκαν κατά 45% κάθε εβδομάδα και ότι αν και οι σεισμοί έγιναν μίλια μακριά από τα θέρετρα, εντούτοις έχουν αρνητικό αποτέλεσμα όσον αφορά στη ζήτηση.

Τόσο ο Paul Hardwick, Head Of Commercial του Fred Olsen Travel, όσο και ο John Warr, Διευθύνων Σύμβουλος του Travel Village Group, δήλωσαν ότι οι πελάτες είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις διακοπές στην Τουρκία.

Μάλιστα ο Warr είπε ότι «Είχαμε ανθρώπους που τηλεφώνησαν, οι οποίοι έχουν κλείσει διακοπές για το 2024 και ανησυχούν ελαφρώς για το αν οι διακοπές τους θα γίνουν. Και πρόσθεσε: “Οι κρατήσεις για την Τουρκία έχουν σίγουρα επιβραδυνθεί συνολικά. Για ολόκληρο τον Ιανουάριο, είχαμε ισχυρά επίπεδα κρατήσεων για την Τενερίφη, το Νταλαμάν και την Αττάλεια, αλλά την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε καθόλου για Dalaman και η Αττάλεια ήταν στα μισά». Συνέχισε λέγοντας ότι έχει «την αίσθηση ότι οι άνθρωποι θα αποφύγουν την Τουρκία» μετά τους σεισμούς. Αντίθετα, η Κύπρος έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα, είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Hardwick είπε ότι “αρκετοί πελάτες ρώτησαν για το αν οι διακοπές τους θα πραγματοποιηθούν κανονικά, και είπαμε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία απέχουν περίπου 1.000 χιλιόμετρα από το επίκεντρο» και πρόσθεσε: «Η ελπίδα είναι ότι όλα θα κυλήσουν κανονικά το Καλοκαίρι».

Ωστόσο, είπε ότι οι άνθρωποι που παραδοσιακά έκαναν κράτηση στην Τουρκία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τώρα ρωτούσαν για την Ισπανία και τους προορισμούς στη δυτική Μεσόγειο. «Αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε τους αριθμούς του τουρισμού για την Τουρκία ψηλά, θα φέρει χρήματα πίσω στην οικονομία. Αυτό που χρειάζεται μακροπρόθεσμα η χώρα είναι ο τουρισμός», είπε.

Η πρόεδρος του Barrhead Travel, Jacqueline Dobson, πιστεύει ότι η Τουρκία θα παραμείνει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των πελατών της Barrhead παρά την καταστροφή που υπέστη. Και τόνισε:«Αν μη τι άλλο, οι πελάτες μας ανησυχούν για το πώς μπορούν να βοηθήσουν, καθώς πολλοί είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες και επισκέπτονται κάθε χρόνο την χώρα και έχουν ισχυρές συνδέσεις με τους ανθρώπους. Γνωρίζουμε ότι οι παραθεριστές θα νιώσουν ότι θα θέλουν να στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες περισσότερο από ποτέ».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *