Νέα απεργία στην Lufthansa | 1.000 πτήσεις και 120.000 επιβάτες στον… αέρα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένας νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων στην Lufthansa αναμένεται να οδηγήσει στην ακύρωση συνολικά 1.000 πτήσεων σήμερα (Τρίτη, 12 Μαρτίου) και αύριο (Τετάρτη, 13 Μαρτίου) στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός αερομεταφορέας.

Εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων για τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις του πληρώματος καμπίνας της αεροπορικής εταιρίας, που θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί, 600 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν σήμερα στη Φρανκφούρτη, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας, ενώ την Τετάρτη θα καταργηθούν 400 δρομολόγια στο Μόναχο, έναν, επίσης, σημαντικό ταξιδιωτικό κόμβο. Ως εκ τούτου περίπου 120.000 επιβάτες θα επηρεαστούν, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Το συνδικάτο UFO, το οποίο εκπροσωπεί το πλήρωμα καμπίνας στον αερομεταφορέα, κάλεσε περίπου 19.000 αεροσυνοδούς της Lufthansa και της θυγατρικής της Lufthansa CityLine να προχωρήσουν σε απεργία. Σύμφωνα με το συνδικάτο, όλες οι αναχωρήσεις από τη Φρανκφούρτη σήμερα και όλες οι αναχωρήσεις από το Μόναχο την Τετάρτη θα ακυρωθούν.

Οι αεροσυνοδοί της Lufthansa και της θυγατρικής της Cityline είχαν προηγουμένως ψηφίσει υπέρ της απεργίας σε δύο ξεχωριστές ψηφοφορίες, συγκεντρώνοντας ποσοστό άνω του 96% η καθεμία.

Το UFO διεκδικεί αύξηση 15% στις αποδοχές για τα περίπου 18.000 άτομα που αποτελούν το προσωπικό καμπίνας της Lufthansa και τους σχεδόν 1.000 υπαλλήλους της CityLine, με διάρκεια σύμβασης 18 μηνών. Το συνδικάτο επιδιώκει, επίσης, ένα επίδομα προσαρμογής στον πληθωρισμό ύψους 3.000 ευρώ και υψηλότερα επιδόματα.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των αεροδρομίων του Μονάχου και της Φρανκφούρτης, οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με την Lufthansa για να ενημερωθούν σχετικά με τις ακυρώσεις πτήσεων. Η κατάσταση των πτήσεων θα ενημερώνεται τακτικά στους αντίστοιχους ιστότοπους των αεροδρομίων.

Το UFO τόνισε ότι ο όμιλος είχε μόλις την Πέμπτη ανακοινώσει ένα αποτέλεσμα ρεκόρ καθαρών κερδών σχεδόν 1,7 δισ. ευρώ -το τρίτο καλύτερο στην ιστορία του.

Υπενθυμίζεται ότι, στη συλλογική σύμβαση αυξήθηκαν ιδίως οι κατώτερες μισθολογικές ομάδες, ενώ το επίδομα αντιστάθμισης του πληθωρισμού μετατέθηκε για τον τρέχοντα γύρο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι τελευταίες απεργίες στην Lufthansa έρχονται εν μέσω της απεργίας που έχουν ανακοινώσει γαι σήμερα οι  μηχανοδηγοί στην εθνική σιδηροδρομική εταιρία Deutsche Bahn.

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *