Cook’s Club | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα από τον Thomas Cook, εγκαινιάζεται στην Κρήτη το πρώτο Cook’s Club (ΦΩΤΟ)

ΔΙΕΘΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του πρώτου παγκοσμίως ξενοδοχείου Cook’s Club, στην Χερσόνησο, Ηρακλείου Κρήτης, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Thomas Cook, Peter Fankhauser, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, αλλά και της διοικητικής ομάδας του tour operator, καθώς και αρκετών Ελλήνων ξενοδόχων, που συνεργάζονται με την ταξιδιωτική εταιρία.

Σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε η διοίκηση του tour operator στο ξενοδοχείο Sentido Blue Sea, στη Σταλίδα, παρουσία όλων των επικεφαλής των τομέων του Thomas Cook, τονίστηκε η μεγάλη σημασία της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στο portfolio του.
Μάλιστα επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, μετά την Iσπανία, για τον Thomas Cook, ο οποίος διαθέτει 47 ξενοδοχειακές μονάδες στην χώρα και στους στόχους του είναι η επέκταση του χαρτοφυλακίου αυτού.

money tourism photo
Cook’s Club money tourism photo

Σε πρώτη προτεραιότητα, όπως τόνισαν τα στελέχη του Thomas Cook,  είναι η ανάληψη management ξενοδοχειακών μονάδων, η ριζική ανακαίνισή τους και η τοποθέτησή τους στην αγορά με ένα από τα brands του ομίλου. Σημειώνεται ότι ένα ακόμη ξενοδοχείο του Thomas Cook, θα λειτουργήσει σύντομα στα Χανιά. Σε πρώτη προτεραιότητα για νέα ξενοδοχεία, βρίσκονται οι μεγάλοι προορισμοί (Κρήτη, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα), χωρίς ωστόσο να αποκλείονται προορισμοί που έχουν καλές αεροπρικές συνδέσεις με την Κεντρική Ευρώπη και την Αγγλία.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει το money-tourism.gr, ότι ο Thomas Cook συνέστησε στις αρχές του χρόνου, ένα ξενοδοχειακό επενδυτικό ταμείο (fund)- Thomas Cook Hotel Investments – μιας κοινοπραξίας με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που εδρεύει στην Ελβετία, LMEY Investments. Το Thomas Cook Hotel Investments αποτελείται από πέντε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων λιρών και θα είναι το κύριο «όχημα» της Thomas Cook για την απόκτηση νέων own brand ιδιοκτησιών, συμβάλλοντας έτσι στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της ποιότητας του χαρτοφυλακίου του.

Με τη συνεργασία των εταιρειών, συνδυάζεται το δίκτυο διανομής του Thomas Cook και η τεχνογνωσία στη διαχείριση των ξενοδοχείων, με το ιστορικό της LMEY στην ταυτοποίηση και ανακαίνιση ξενοδοχείων.

money tourism photo
Cook’s Club money tourism photo

Το Thomas Cook Hotel Investments θα επικεντρωθεί στην απόκτηση καταξιωμένων ξενοδοχείων σε βασικούς προορισμούς και θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιλογή own brand ξενοδοχείων, τα οποία επιτυγχάνουν υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών και καλύτερα ποσοστά από το μέσο όρο του χαρτοφυλακίου.

Στα πέντε ξενοδοχεία συμπεριλαμβάνονται το οικογενειακό θέρετρο του Thomas Cook στη Ρόδο, Sunwing Kallithea, και το πασίγνωστο Sunwing Makrigialos στην Κρήτη.

money tourism photo
Thomas Cook Sentido Blue Sea | money tourism photo

Η LMEY συμφώνησε να συνεισφέρει τρία ξενοδοχεία, το Aldiana στην Ανδαλουσία και το Aldiana Alcadesia στην Ισπανία. Το τρίτο ακίνητο θα είναι το πρώτο κοινό έργο του επενδυτικού ταμείου, το πέμπτο Casa Cook, του βραβευμένου boutique lifestyle brand. Το έργο, το οποίο θα είναι το πρώτο Casa Cook στην Ισπανία, θα ανοίξει στην Ίμπιζα το επόμενο καλοκαίρι, μετατρέποντας ένα υπάρχον ακίνητο σε συνδυασμό με ένα γειτονικό οικόπεδο σε ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο 200 δωματίων.

money tourism photo
Thomas Cook Sentido Blue Sea | money tourism photo

Από τότε που άνοιξε το πρώτο του ξενοδοχείο στη Ρόδο πριν από δύο χρόνια, η Casa Cook κέρδισε βραβεία για το σχεδιασμό και προσέλκυσε νέους πελάτες στην εταιρεία διακοπών. Μετά το άνοιγμα του ξενοδοχείου στη Ρόδο, το Casa Cook άνοιξε το δεύτερο ξενοδοχείο στην Κω το περασμένο καλοκαίρι, με περισσότερα από τα 2/3 των κρατήσεων μέχρι σήμερα να έχουν γίνει από νέους πελάτες. Το τρίτο Casa Cook θα ανοίξει αυτό το καλοκαίρι στην Κρήτη, το πρώτο από τα ξενοδοχεία της συλλογής που είναι αφιερωμένο στις οικογένειες. Το τέταρτο, στη Brela της Κροατίας, που θα πάρει τη θέση ενός γνωστού κλασικού ξενοδοχείου της δεκαετίας του 60’, θα ανοίξει το 2019.

money tourism photo
money tourism photo
money tourism photo
money tourism photo
money tourism photo
money tourism photo

Το Casa Cook στην Κω πρόσφατα κατατάχθηκε στην λίστα «It List» της Travel & Leisure ως ένα από τα πιο καυτά νέα ανοίγματα και η Conde Nast Traveler το συμπεριέλαβε ως πρώτο στις επιλογές συντακτών για τα αγαπημένα προσιτά νέα ξενοδοχεία στην Ευρώπη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *