tui

Νέο ROBINSON Club στην Κρήτη από την TUI, σε οικόπεδο του ομίλου Καράτζη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Όμιλος TUI συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία του στον τομέα των ξενοδοχείων.
Η TUI επενδύει στην Ελλάδα εξαγοράζοντας τη θυγατρική εταιρία του συνεργαζόμενου με την TUI ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κάτοχου οικοπέδου στη νότια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, όπου θα κατασκευαστεί μια νέα μονάδα ROBINSON Club.

ebel
Ο κ. Sebastian Ebel

karatzisΗ TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία ROBINSON στην Ελλάδα, τo «ROBINSON Club Kyllini Beach» στην Πελοπόννησο και  το «ROBINSON Club Daidalos» στην Κω.
«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, ROBINSON και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Sebastian Ebel, αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου TUI.

Η έκταση

Η ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε. που εξαγοράστηκε από την TUI, και ανήκε σε ποσοστό  100% στον Όμιλο ΚΑΡΑΤΖΗ, κατέχει 146.000 τ.μ. γης, πάνω στη θάλασσα στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας Κρήτης στο νομό Λασιθίου.

nana
Το εξαιρετικό Nana Beach στην Χερσόνησο

Ο Όμιλος σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα πολυτελές θέρετρο, πέντε αστέρων, 800 κλινών και συγκρότημα με μπανγκαλόου δίπλα στη θάλασσα. Ωστόσο η μακρόχρονη και εξαιρετική σχέση που διατηρεί η TUI με τον όμιλο Καράτζη, που “χτίστηκε” μέσω του ευπώλητου NANA BEACH, οδήγησε στην εξαγορά αυτή.

Σημειώνεται ότι ήδη ο όμιλος Καράτζη για την επόμενη τουριστική περίοδο, θα λειτουργήσει το πεντάστερο, 120 δωματίων, Nana Imperial, στη Χερσόνησο. Σχεδόν όλες οι σουίτες και οι βίλες θα έχουν ιδιωτικές πισίνες και το ξενοδοχείο θα αρχίσει να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2018. Παράλληλα, εξετάζει νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον Τουρισμό.

Η Έλενα Κουντουρά

tui_crete_ksd copyright
ksd copyright

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε δήλωσή της αναφέρει: «Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την TUΙ τα δύο τελευταία χρόνια, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού ομίλου, και το τελευταίο διάστημα συζητήσαμε εκτενώς τις δυνατότητες για την προώθηση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό. Σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής μας από το 2015, καταγράφουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις και σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του τουρισμού μας όλα τα επόμενα χρόνια και ενθαρρύνουμε νέες επενδύσεις που ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν.
stella2Η TUI είναι για εμάς ένας σημαντικός εταίρος. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απόφασή του ηγετικού τουριστικού ομίλου να ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μία σημαντική επένδυση με την κατασκευή του νέου ROBINSON Club στην Ιεράπετρα Κρήτης. Η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μας με την TUI.»

Με την επέκταση του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων, ο όμιλος TUI προωθεί τον μετασχηματισμό του σε ολοκληρωμένο τουριστικό όμιλο, με επίκεντρο τα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες. Ήδη οι δύο αυτοί τομείς συνεισφέρουν περίπου το ήμισυ των κερδών του Ομίλου. Από τη συγχώνευση με την TUI Travel PLC στα τέλη του 2014 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος TUI έχει συνολικά διευρύνει τον αριθμό των δικών της ξενοδοχειακών μονάδων κατά 27 εκ των οποίων εννέα μόνο εφέτος.

Η TUI
TUI Blue Selection
Το Robinson Club της Κυλλήνης

Ο Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίος παγκοσμίως τουριστικός όμιλος και δραστηριοποιείται σε περίπου 180 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η έδρα του ομίλου είναι στη Γερμανία. Η μετοχή της TUI είναι εισηγμένη στον FTSE 100, τον δείκτη αναφοράς του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου, καθώς και στην εξωχρηματιστηριακή αγορά της Γερμανίας. Ο Όμιλος TUI κατέγραψε κατά το οικονομικό έτος 2015/16 κύκλο εργασιών ύψους 17,2 δις ευρώ και λειτουργικό αποτέλεσμα ύψους 1,001 δις ευρώ.
Ο Όμιλος απασχολεί 67.000 εργαζόμενους σε πάνω από 100 χώρες. Η TUI προσφέρει ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στα 20 εκατομμύρια πελάτες της. Το σύνολο της αλυσίδας προστιθέμενης αξίας του τουρισμού βρίσκεται κάτω από τη στέγη του Ομίλου. Εδώ ανήκουν ηγετικές διεθνείς μάρκες διοργανωτών, 1.600 ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη, πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες διοργανωτών με περίπου 150 σύγχρονα αεροσκάφη, μέσων και μεγάλων αποστάσεων και πάνω από 300 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και θέρετρα με κορυφαίες μάρκες, όπως RIU και ROBINSON.
Με κρουαζιερόπλοια, από το «MS Europa» και το «MS Europa 2» στην πολυτελή κατηγορία, έως τον στόλο «το πλοίο μου» της TUI Cruises, καθώς και με κρουαζιερόπλοια της Thomson Cruises στην Αγγλία, η TUI κατέχει ισχυρή θέση στον αναπτυσσόμενο τομέα της κρουαζιέρας. Η παγκόσμια ευθύνη για την αειφόρο οικονομική, οικολογική και κοινωνική δράση είναι ο πυρήνας της επιχειρησιακής μας κουλτούρας.
Το TUI Care Foundation ποντάρει στα θετικά αποτελέσματα του τουρισμού. Ξεκινά έργα που δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την επόμενη γενιά και συμβάλλει στη θετική εξέλιξη των προορισμών διακοπών. Η TUI είναι ο μοναδικός τουριστικός όμιλος που είναι εισηγμένος στον αναγνωρισμένο Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *