Ο νέος πρόεδρος του WTTC, Greg O Hara

Νέος πρόεδρος του WTTC ο Greg O’Hara

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τη σκυτάλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) αναλαμβάνει ο Greg O’Hara, πολύπειρο στέλεχος της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Certares Management LLC (Certares).

Ο O’Hara, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα αργότερα μέσα στον μήνα, είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του WTTC από το 2019 και αντιπρόεδρος από το 2021.

Θα διαδεχθεί τον σημερινό πρόεδρο, Arnold Donald, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Carnival Corporation, ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή από την άνοιξη του 2021.

Πριν από τη δημιουργία της Certares, μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές πλατφόρμες στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, ο O’Hara διετέλεσε διευθυντής Επενδύσεων στην JPMorgan Chase. Είναι πρόεδρος της American Express Global Business Travel και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της TripAdvisor.

Ο O’Hara έχει διατελέσει προηγουμένως μέλος των διοικητικών συμβουλίων των Worldspan, Hertz Global Holdings, Liberty TripAdvisor Holdings, Singer Vehicle Design και Innocence Project.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, υποδεχόμενη τον Greg O’Hara στο Συμβούλιο, δήλωσε, κατά την 23η Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του φορέα τουρισμού, που πραγματοποιείται στο Κιγκάλι: “Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Arnold για την τεράστια συνεισφορά του στο WTTC, την ακλόνητη αφοσίωσή του και την εξαιρετική ηγεσία του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ξεκινάμε τώρα ένα νέο κεφάλαιο και είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Greg ως νέο πρόεδρό μας. Ο Greg θα φέρει πλούσια εμπειρία και βαθιά κατανόηση του τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού, και πιστεύω ότι υπό την καθοδήγησή του, το WTTC θα φτάσει σε νέα μεγέθη σε έναν τομέα που αναπτύσσεται ταχύτερα από την παγκόσμια οικονομία”.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Arnold Donald, είπε με τη σειρά του: “Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τους συναδέλφους μου μέλη του WTTC ως πρόεδρος. Οι συλλογικές προσπάθειες των μελών μας, που προωθήθηκαν μέσω ιδιωτικών και δημόσιων συμπράξεων, αποδείχθηκαν κρίσιμες για την ανάκαμψη του τομέα μας από τις οικονομικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις του Covid-19. Βρισκόμαστε τώρα σε μια πορεία υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό παγκοσμίως. Φυσικά, η τεράστια πρόοδος που επιτεύχθηκε σε όλα τα μέτωπα δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τα ισχυρά θεμέλια που κληρονόμησα, την ηγεσία της Julia και τη σκληρή δουλειά του προσωπικού του WTTC. Ήταν χαρά μου να υπηρετώ τα μέλη μας και να συνεργάζομαι με την Julia και την ομάδα της τα τελευταία χρόνια. Καθώς η θητεία μου φτάνει στο τέλος της, είμαι ευτυχής που παραδίδω τη σκυτάλη στον Greg, ένα μέλος του WTTC με ισχυρή συνεισφορά και ένας διακεκριμένος παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού”.

Παίρνοντας τον λόγο ο Greg O’Hara, δήλωσε: “Είναι μεγάλο προνόμιο να παραλάβω τα ηνία από τον Arnold Donald -έναν γίγαντα του τομέα μας. Ανυπομονώ να υποστηρίξω τα μέλη μας, το WTTC και την Julia, καθώς ο τομέας συνεχίζει να αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο”.

Σύμφωνα με τον WTTC, υπό τη νέα ηγεσία του, το παγκόσμιο όργανο του τουρισμού και τα μέλη του προσβλέπουν στην καθοδήγηση του παγκόσμιου τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού προς ένα λαμπρότερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *