MITSIS

Ο Όμιλος ξενοδοχείων MITSIS HOTELS βραβεύθηκε με 2 Γαλάζιες Σημαίες

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε μια χρονιά που έχει χαρακτηρισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη και με αφετηρία την οικολογική του συνείδηση, ο Όμιλος ξενοδοχείων MITSIS απέσπασε 2 Γαλάζιες Σημαίες, το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού τα τελευταία 30 χρόνια.

Με την Ελλάδα να κατακτά τη 2η θέση ανάμεσα σε 47 χώρες παγκοσμίως με 486 ακτές και 12 μαρίνες με Γαλάζια Σημαία, το σήμα απονεμήθηκε σε 2 ακτές του Ομίλου MITSIS:

  • Στην πανέμορφη παραλία “Γαλούνι Κοκκινόγια” στη Ρόδο, την οποία διαχειρίζονται τα ξενοδοχεία του Ομίλου MITSIS Rodos Maris και Rodos Village.
  • Στην εξίσου μοναδική παραλία “Βουνό”, ή ευρέως γνωστή ως «Καρδάμαινα», στην Κω (29 χμ νοτιοδυτικά από την πόλη), την οποία διαχειρίζονται 4 πολυτελή ξενοδοχεία του Ομίλου MITSIS – Blue Domes Resort & Spa, Summer Palace, Norida και Family Village (http://www.mitsishotels.com/hotels-resorts).

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, και στις δύο παραλίες κυριαρχεί η χρυσαφένια αμμουδιά, ενώ η καταγάλανη θάλασσα βαθαίνει ομαλά μετατρέποντάς και τις δύο ακτές σε ιδανικό προορισμό για οικογένειες, μικρά παιδιά ή και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο όμιλος

mitsis Ο Όμιλος MITSIS HOTELS πρωτοπορεί εδώ και 40 χρόνια, βάζοντας το δικό της σημάδι στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία, καθοδηγούμενη από την πελατοκεντρική της φιλοσοφία και την υπόσχεση μιας ασύγκριτης εμπειρίας διακοπών. Με 17 ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιό του, ο Όμιλος MITSIS αναπτύσσεται και εμπλουτίζει τους προορισμούς του σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές αειφορίας, πάντα με επίκεντρο τις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς σύμβολο ποιότητας, διάρκειας ενός έτους, και απονέμεται από το 1987 υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Απαραίτητο κριτήριο για τη βράβευση μίας ακτής είναι η «Εξαιρετική» ποιότητα των  υδάτων. Καμία άλλη διαβάθμιση, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα που βασίζεται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως ορίζεται από την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία. Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται άλλα 33 κριτήρια, μεταξύ άλλων η καθαριότητα, η οργάνωση, η ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, κ.λπ..

mitsisΌπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης) που εκπροσωπεί το θεσμό στην Ελλάδα, «φέτος το 25% των νέων βραβευμένων ακτών μεταξύ τω 47 χωρών είναι ελληνικές» και τόνισε ότι «αυτό δείχνει τη δυναμική της Εταιρίας μας, αλλά και τις δυνατότητες της χώρας μας. Διαχρονικός στοχος της ΕΕΠΦ είναι η αύξηση των Σημαιών και, γιατί όχι, η κατάκτηση της πρώτης θέσης παγκοσμίως, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και αξιοπιστία του θεσμού».

Τέλος, η συνεργασία των MITSIS HOTELS με την ΕΕΠΦ εντάσσεται στη στρατηγική πράσινης ανάπτυξης του Ομίλου και έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τις βέλτιστες οικολογικές πρακτικές στην ελληνική τουριστική αγορά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *