ksd copyright
Ο Μανώλης Τσακαλάκης | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Και οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου “προσχωρούν” στην αλλαγή πιστωτικής πολιτικής απέναντι στους tour operators|ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος Μανώλης Τσακαλάκης και απευθύνεται στα μέλη του, και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης, συντάσσεται με την αλλαγή της πιστωτικής πολιτικής, απέναντι στους tour operators για την επόμενη σαιζόν, ακολουθώντας την πρωτοβουλία των ξενοδόχων της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη προσχωρήσει στην λογική αυτοί και οι ξενοδόχοι Ηρακλείου, Κω και Χανίων.

Μάλιστα στην επιστολή του Μανώλη Τσακαλάκη παρατίθενται και παραδείγματα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει υπάρξει επαφή με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων, προκειμένου να μεταφερθεί στους tour operators,  η κατάσταση και τα αιτήματα, όπως έχουν διαμορφωθεί.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί την παγκόσμια οικονομική ανατροπή που έφερε η πανδημία COVID-19.

Τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο, δεν υπάρχουν πλέον φερέγγυοι συνεργάτες, (μετά και από την πτώχευση του THOMAS COOK σε φυσιολογικές οικονομικές συνθήκες ) και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον  των επιχειρήσεων μας.

Σίγουρα όλοι έχετε διαβάσει την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου  και την επιχειρηματολογία τους, η οποία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και για τον λόγο αυτό δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια πράγματα.

Καθημερινώς μιλάω με πολλούς συναδέλφους ανά την Ελλάδα καθώς και με προέδρους άλλων Ξενοδοχειακών Ενώσεων και ΟΛΟΙ  συμφωνούμε ότι πρέπει να δράσουμε από κοινού ενωμένοι και αδιαίρετοι.

Αυτή την φορά κανείς ξενοδόχος του νομού Ρεθύμνου δεν θα πρέπει να μείνει έξω από το «Μαντρί».

Προτείνουμε λοιπόν να τηρήσουμε ΟΛΟΙ τους παρακάτω όρους είσπραξης για όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες μας.

ksd
adv

Πιστώσεις σε Τουριστικούς Οργανισμούς που πωλούν ΠΑΚΕΤΑ (Flight + Hotel):

  • Είσπραξη με VCC (Virtual Credit Card) της οποιαδήποτε κράτησης με την δυνατότητα είσπραξης ή κατά την ΑΦΙΞΗ ή κατά την ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ του πελάτη.
  • Εταιρίες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την VCC, προπληρωμή ΠΡΙΝ την άφιξη ή το αργότερο πριν την ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ του πελάτη.

. • Για Τουριστικούς Οργανισμούς που δεν μπορούν να υποστηρίξουν κανέναν από τους παραπάνω τρόπους, εξόφληση με ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΣΤΩΣΗ 30 ημερών από την ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ των πελατών (με ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ κάλυψη του 25% του εκτιμώμενου τζίρου από την ετήσια συνεργασία, μέσω προσυμφωνημένης προκαταβολής (που δεν θα έχει recovery rate πάνω από 50%) ή προπληρωμών EBD.

Πιστώσεις σε Τουριστικούς Οργανισμούς που πωλούν Δωμάτια ΜΟΝΟ (Hotel Room Only):

  • Είσπραξη πριν την ΑΦΙΞΗ με VCC (Virtual Credit Card) της οποιαδήποτε κράτησης.
  • Εταιρίες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την VCC, κατάθεση στον εταιρικό λογαριασμό μας 2-7 ημέρες πριν την ΑΦΙΞΗ.

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητός ο κίνδυνος και το ύψος που μπορεί να φτάσει το υπόλοιπο ενός συνεργάτη σας παρουσιάζουμε το παρακάτω παράδειγμα:

Σε μια υποθετική συνεργασία ανερχόμενη στο ποσό των 1εκ Ευρώ με το 50% των κρατήσεων την περίοδο των EBD και με προπληρωμή 25% στο EBD και πίστωση 60 ημερών, με δεδομένη την μεγαλύτερη ροή κρατήσεων για το διάστημα Ιούνιος-Σεπτέμβριος και την συνηθισμένη διαβάθμιση στις τιμές ανά περίοδο, τότε το υπόλοιπο του συνεργάτη σε εσάς:

  • στις αρχές Αυγούστου θα ανέλθει στο ποσό των Ευρώ 400.000!!! και θα σας οφείλει πλέον περίπου το 75% του τιμολογημένου έως τότε κύκλου εργασιών, και
  • στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανέλθει στο ποσό των Ευρώ 500.000!!! και θα σας οφείλει πλέον το 60% του τιμολογημένου έως τότε κύκλου εργασιών.
  • στις αρχές Οκτωβρίου θα ανέλθει στο ποσό των Ευρώ 450.000-500.000!!! και θα σας οφείλει πλέον το 45-50% του τιμολογημένου έως τότε κύκλου εργασιών, με ότι συνεπάγεται πλέον αυτή η δημιουργηθείσα κατάσταση.

Είναι δεδομένο ότι όλοι οι συνάδελφοι, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το δίλημμα: «Ή δέχεστε την πίστωση που έχει αποφασιστεί ή δεν θα προωθήσουμε το ξενοδοχείο σας προς πώληση».

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το προϊόν που πουλά ένας τουριστικός οργανισμός, είναι το δικό μας και για να είναι επικερδής μια συνεργασία, θα πρέπει και τα δύο μέρη να ικανοποιούνται από αυτή.

Χωρίς το δικό μας προϊόν δεν μπορούν να υπάρξουν τουριστικοί οργανισμοί. Να πουλούν τι ???

Αυτό δυστυχώς το εργαλείο δεν το έχουμε αντιληφθεί και εκμεταλλευτεί με την καλή έννοια ,στον βαθμό που πρέπει.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αν και εσείς συμφωνείτε και συνυπογράφετε με την παραπάνω επιστολή, σας παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, στο email του γραφείου μας.

Για τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ο Πρόεδρος                                    Η Γενική Γραμματέας

Τσακαλάκης Εμμανουήλ            Ξεκάλου Κατερίνα”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *