Ολοκληρώθηκε το “ταξίδι” επιτάχυνσης του 6ου κύκλου του CapsuleT | Οι νικητές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρακαταθήκη της δυναμικής του Επιταχυντή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος CapsuleT, αποτέλεσε και φέτος η τελετή λήξης του 6ου κύκλου και η απονομή των βραβείων του προγράμματος επιτάχυνσης του ΞΕΕ.

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν οι 3 μεγάλοι νικητές, σε μια κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου ATRAKTOS όπου παρευρέθηκαν στρατηγικοί συνεργάτες, μέντορες, κριτές και κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού ενδεικτικό της ποιότητας του θεσμού.

Οι startups που κατέκτησαν Κριτική Επιτροπή & Κοινό

Οι 3 νεοφυείς επιχειρήσεις του 6ου κύκλου, οι οποίες ξεχώρισαν και κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο του CapsuleT ήταν η Travelr, η Mystery Pot και η Primehost.

Ειδικότερα, την 1η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ κατέκτησε η Travelr, στη 2η θέση βρέθηκε η Mystery Pot, λαμβάνοντας το ποσό των 5.000 ευρώ και τέλος, την 3η θέση των 3.000 ευρώ πήρε η ομάδα της Primehost.

Ωστόσο, τα έπαθλα των τριών επικρατέστερων ομάδων, μια ευγενική δωρεά της The People’s Trust, δεν περιορίζονται σε μετρητά.

Συγκεκριμένα:
– Η εταιρία Programize προσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα product development στους 3 νικητές, ενώ παράλληλα οι νικητές θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες development με προνομιακές τιμές.
– Η εταιρία Nelios προσφέρει στον πρώτο νικητή δωρεάν υπηρεσίες digital marketing.
– H PwC προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές συνεδρίες σε θέματα όπως Στρατηγική, Χρηματοδότηση, Φορολογικά, Ψηφιακή στρατηγική και Νομικά ζητήματα.

Οι startups αξιολογήθηκαν μετά την τελική τους παρουσίαση με τη βαθμολογία να υποβάλλεται από την Κριτική Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του CapsuleT. Βασικοί παράμετροι για την αξιολόγηση των νεοφυών επιχειρήσεων που διαγωνίστηκαν ήταν η ιδέα ως προς την καινοτομία της, η επιχειρηματική ωριμότητα και η προοπτική που προσφέρει η εκάστοτε υπηρεσία/προϊόν, η πληρότητα των ειδικών κριτηρίων αναφορικά με την εξέλιξη της κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Επιτάχυνσης και, τέλος, τα τυπικά της χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση στον πολυχώρο ATRAKTOS είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την αγαπημένη του ομάδα με βάση την παρουσίαση που έγινε ζωντανά, απονέμοντας το «Βραβείο Κοινού». Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Greece No Limits, η οποία κέρδισε μια 4ήμερη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Amada Colossos Resort στη Ρόδο για 4 άτομα.

Αλέξανδρος Βασιλικός: «Η μεγάλη νίκη είναι η διασύνδεση των νεοφυών επιχειρήσεων με τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο»

«Τι ωραίο ταξίδι έχουμε κάνει»! Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος Αλέξανδρος Βασιλικός. «Έχει ιδιαίτερη σημασία το ταξίδι αυτό καθώς και όλα αυτά που γίνονται εκτός των εκδηλώσεων σαν την σημερινή. Σημασία έχει η διασύνδεση που έχουμε χτίσει μεταξύ του ξενοδοχειακού κλάδου και του τουριστικού τομέα γενικότερα με την καινοτόμα κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων, κάτι το οποίο το 2019 φάνταζε όραμα, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι αν τολμάς να ονειρεύεσαι ένα τέτοιο όραμα, μπορείς να το κάνεις και πραγματικότητα με πίστη και δουλειά. Πιστεύω ακράδαντα ότι η μεγαλύτερη νίκη όλων είναι αυτή η διασύνδεση και η ευκαιρία που δίνεται αφενός είτε μέσα από το Idea Platform είτε από τον κύκλο Επιτάχυνσης, σε νέα παιδιά να δημιουργήσουν καινοτόμες προτάσεις ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία και ο τρόπος στους ξενοδόχους να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες και λύσεις που θα συνεισφέρουν θετικά στην επιχείρησή τους αλλά και να δουλέψουν μαζί με τις startups σε λύσεις που έχουν ανάγκη».

Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον των τοπικών ενώσεων ξενοδόχων σε όλη τη χώρα, από την Αθήνα, την Σαντορίνη έως και την Δράμα, την Καβάλα και τα Ιωάννινα, ενώσεις οι οποίες έχουν ήδη προσκαλέσει τον CapsuleT μαζί με startups σε ειδικές ημερίδες με στόχο την παρουσίαση των νεοφυών επιχειρήσεων και κυρίως των τεχνολογικών λύσεων που προσφέρουν. Κλείνοντας, ο κος Βασιλικός ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή, τους μέντορες και χορηγούς του προγράμματος καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΞΕΕ που στήριξε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα.

Μύρων Φλουρής: «Tο Υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται στενά με το ΞΕΕ και τον CapsuleT, σχεδιάζοντας από κοινού δράσεις»

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης
κος Μύρων Φλουρής, συνεχάρη το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για το έργο του CapsuleT, λέγοντας: «Σήμερα βρίσκομαι σε ένα οικείο περιβάλλον, με πρόσωπα που έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες και τα σύγχρονα μέσα να εστιάζουν στον Τουρισμό. Βλέπω ανθρώπους που έχουν ερευνήσει την αγορά, αντιλαμβάνονται τις τάσεις της εποχής και έχουν αποκτήσει μία ευρεία γνώση, μέσω του προγράμματος mentoring που παρείχε η CapsuleT Accelerator. Tο Υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται στενά με το ΞΕΕ, σχεδιάζοντας από κοινού δράσεις για την απορρόφηση και την ανάδειξη όλων αυτών των ιδεών, που θα εκσυγχρονίσουν το τουριστικό προφίλ της χώρας μας».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *