pnai

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει τη συνεργασία της με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε Ρόδο, Χάλκη και Τήλο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, φέρνει για δεύτερη συνεχή χρονιά από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2018 στη Ρόδο, στην Χάλκη και στην Τήλο την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για μία σειρά (δωρεάν) συναυλιών και εκπαιδευτικών δράσεων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού-κοινωνικού προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική».

«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε στα νησιά μας σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και να δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαύσουν συναυλίες από τόσο σπουδαία μουσικά σύνολα. Εξίσου σημαντικές είναι οι εκπαιδευτικές δράσεις που θα γίνουν στα σχολεία των νησιών από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πιστή στην αρχή της εξωστρέφειας, “επενδύει” στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό και στον Τουρισμό προχωρώντας σε στρατηγικές συνεργασίες με στόχο τη θεσμοθέτηση μεγάλων διοργανώσεων», δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Από τους βασικούς πυλώνες του εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» συνεχίζεται και φέτος για έκτη χρονιά, φιλοδοξώντας να μεταδώσει το μήνυμα ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους ή προνομιούχους, αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι. Το πρόγραμμα επιθυμεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη των κατοίκων της ελληνικής περιφέρειας, που δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να παρακολουθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις, να απολαύσουν συναυλίες των μουσικών συνόλων της Ορχήστρας, τα οποία αποτελούν τις «ευέλικτες» μορφές της. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές δράσεις δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα έργα διάσημων ξένων και Ελλήνων συνθετών, ιδιαιτέρως γνωστά και αγαπητά σε όλους. Οι μουσικοί θα τα μυήσουν στον κόσμο της μουσικής και στο ξεχωριστό ηχόχρωμα του κάθε οργάνου, εξηγώντας την ιστορία τους και ερμηνεύοντας κομμάτια που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους. Ταυτόχρονα, παρατηρώντας οι μαθητές τα μουσικά σύνολα, κατανοούν έμπρακτα τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Επιπροσθέτως, οι μουσικοί της Ορχήστρας έρχονται σε επαφή με τις εγχώριες μουσικές δυνάμεις (Φιλαρμονικές, Ωδεία και Μουσικά Σχολεία) και προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια για τα μέλη και τους μαθητές τους.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών νιώθει ιδιαιτέρως περήφανη, καθώς σε διάστημα πέντε ετών είχε την ευκαιρία, μέσω του προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική», να συναντήσει περισσότερους από 30.000 ακροατές σε σχολεία, ειδικά σχολεία, ιδρύματα, νοσοκομεία, μονάδες απεξάρτησης και σωφρονιστικά ιδρύματα και να παρέχει σεμινάρια σε 30 πόλεις με τη συνεργασία πλέον των 50 μουσικών φορέων σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των συναυλιών και των εκπαιδευτικών δράσεων σε Ρόδο, Χάλκη και Τήλο διαμορφώνεται ως εξής:

ΡΟΔΟΣ

Οι δράσεις στη Ρόδο θα πραγματοποιηθούν από το Τρίο με πιάνο Transcription,το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. και απότο Δωδεκαμελές Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon»υπό τη διεύθυνση του Ender Sakpinar και του Νίκου Χαλιάσα, από την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

11.00-14.00: Συνάντηση/σεμινάριο στη Φιλαρμονική Δήμου Ρόδου από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.

20.00:Συναυλία από το Τρίο Transcription στο Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου(με ελεύθερη είσοδο για το κοινό).

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

10.00-12.30:  Εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου από το Τρίο Transcription

17.00-19.00:Συνάντηση/σεμινάριο στη Φιλαρμονική Δήμου Ρόδου από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.

20.00:Συναυλία από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο. Συμπράττει η Δημοτική Φιλαρμονική Ρόδου (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό). 

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

10.00-12.30: Εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές του Κολλεγίου Ρόδου από το Δωδεκαμελές Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.

20.00: Συναυλία από το Δωδεκαμελές Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Ender Sakpinar στον αύλειο χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου(με ελεύθερη είσοδο για το κοινό).

*Οι δράσεις στη Ρόδο υλοποιούνται με τη συνεργασία και την αρωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

ΧΑΛΚΗ

Οι δράσεις στη Χάλκη θα πραγματοποιηθούν από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 και συγκεκριμένα:

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

10.00-11.30: Εκπαιδευτική δράση στο Γυμνάσιο Χάλκης από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.

20.00:Συναυλία από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Γυμνάσιο Χάλκης(με ελεύθερη είσοδο για το κοινό).

*Οι δράσεις στη Χάλκη υλοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Χάλκης και χάρις στην ευγενική υποστήριξη του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης» και του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη.

ΤΗΛΟΣ

Οι δράσεις στην Τήλο θα πραγματοποιηθούν από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και συγκεκριμένα:

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

10.00-11.30: Εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές της Τήλου από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών

19.30:Συναυλία από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών με τη σύμπραξη του βαρύτονου TeyfikRodos στην Κεντρική Πλατεία – Λιβάδια

*Οι δράσεις στη Τήλο υλοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Τήλου. 

Εκφράζονται ευχαριστίες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, στους Δήμους Ρόδου, Χάλκης και Τήλου, στο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. για την πολύτιμη αρωγή του, όπως επίσης την Blue Star Ferries, την Dodekanissos Seaways, το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης» και το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη στη Χάλκη και το Κολλέγιο Ρόδου για την στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής. 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *